• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri agricole
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • KINGFOL ZINC, vedetă la Ziua Porumbului: PLUS de peste 300 kg/ha în SOLELE UNDE S-A APLICAT PRODUSUL!

  agrointeligenta.ro agrointeligenta.ro -

  Agro-Est Muntenia s-a pregătit așa cum trebuie pentru ediția din acest an a Zilei Porumbului, desfășurată în mod tradițional la ferma Elsit din Orezu, județul Ialomița. Platforma inginerului Nicolae Sitaru a găzduit și o parcelă pe care s-a aplicat unul din produsele de bază ale Agro-Est Muntenia, Kingfol Zinc.

  “Avem un lot demo cu o suprafață de 24 de rânduri cu o lungime de 500 de metri, avem un hibrid marca Monsanto, iar aici diferența fata de martor o face produsul nostru Kingfol Zinc, care la bază este zinc 70%. Avem la semănat 70.000 de plante la hectar. Am venit cu Kingfol Zinc, în doză de 0,5 litri la hectar. Sola a fost foarte bine întreținută, verificată chiar de domnul Sitaru”, a explicat Alex Brînceanu, director comercial Agro-Est Muntenia.

  Fermierul Nicolae Sitaru are o colaborare strânsă cu compania Agro-Est Mutenia. Îngrășămintele foliare și erbicidele de la această companie l-au cucerit. Acum a venit rândul Kingfol Zinc să încerce să-l convingă că merită folosit pe o suprafață mai mare în cadrul fermei Elsit. “Kingfol Zinc l-am folosit și anul acesta l-am cumpărat și pot spune că e singurul îngrășământ foliar pe care l-am cumpărat vreodată”, a declarat Nicolae Sitaru.

  Impresiile despre Kingfol Zinc sunt pozitive la SC Elsit Com SRL. O confirmă și Mihai Noveschi, inginerul agronom al fermei, care a urmărit de pe câmp efectele produsului de la Agro-Est Muntenia.

  „Kingfol Zinc l-am folosit și anii trecuți. E foarte folositor, se aplică în perioada înfrunzirii, la peste 10 frunze, și asigură o fotosinteză la maximum și o înrădăcinare a plantei. Planta explorează un volum mai mare de sol și se aprovizionează mai bine. Anul trecut am avut un lot cu Kingfol Zinc și s-au văzut diferenț de 2-300 kilograme la hectar. Dacă oferă spor de producție, trebuie încercat, poate chiar extins pentru toată cultura porumbului. Noi cultivăm 1100 hectare de porumb”, a detaliat Mihai Noveschi.

  Folosirea Kingfol Zinc a adus un aport substanțial la cântar. Rezultatele oficiale de la recoltat arată un plus de producție de 300 kilograme la hectar. Aceasta producție se înscrie într-o serie de rezultate excelente din acest an. Tot în Ialomița, un fermier colaborator Agro-Est Muntenia a înregistrat 15 tone de porumb boabe la hectar.

  Kingfol Zinc este un produs cu concentrație maximă de zinc de 70%, un produs de calitate, marca Omex Agrifluids. Produsul este preluat în plante pe două căi. Prima este calea directă și rapidă prin stomatele plantei. Reușita ei depinde de gradul de acoperire a plantei și poate fi îmbunătățită prin adăugarea unui adjuvant. A doua cale de preluare este mai lentă și se datorează existenței în compoziția fertilizantului a unui transportor specific. Acesta acționează prin stimularea unui organisme microscopice care trăiesc pe suprafața frunzei.

  Kingfol Zinc este un produs economic, având o doză recomandată de doar 0.5 litri pe hectar, pentru porumb, orz, grâu, rapiță, cartof, mazăre, lucernă și legume. Cea mai vizibilă deficiență de zinc este la cultura de porumb, în special unde există soluri cu o slabă concentrație de humus. Petele galbene sau clorozele pot apărea foarte devreme în dezvoltarea culturii de porumb. De aceea, se recomandă aplicarea Kingfol Zinc în stadiul de 6-8 frunze, pentru a corecta din timp deficient.

  Sursa: agroest.ro

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Abonare gratuită la știri

  Te-ar mai putea interesa

  S-au recoltat loturile pentru Ziua Porumbului 2019. Nicolae Sitaru: Producțiile sunt între 9,5 și peste 15 tone la hectar Forța porumbului românesc. Demonstrație în câmp, la Fundulea Bursa de cereale. Prețul porumbului a coborât la nivelul de acum nouă ani

  Ultimele știri

  Listele de plată de la APIA din ultimele zile cu peste 160.000 de fermieri! Țară invadată de lăcuste! Fermier: ”Porumb, sorg, mazăre…au mâncat tot!” Director DAJ: Nu știm ce programe de minimis vor fi lansate în acest an!

  Căutare în articole