Creșterea animalelorŞtiri agricole

Se propune confiscarea mașinii pentru cei care transportă porci ilegal

Porci transportati cu masina
Numeroși crescători încă transportă porcii între județe cu focare sau risc de PPA

Confiscarea mașinii este sancțiunea care ar ”lecui” românii care ignoră reglementările autorităților sanitar-veterinare și continuă să transporte porci provenind din județele unde evoluează focare de pestă porcină africană. Propunerea măsurii radicale vine din partea fermierului Adrian Rădulescu, la rândul său un crescător de suine în apropierea Capitalei.

Invitat în cadrul unei emisiuni la realitatea TV, fermierul Adrian Rădulescu a arătat că sunt încă mulți oameni care plimbă porci dintr-un județ în altul. În aceste condiții există un risc maxim ca pesta porcină africană să continue să se răspândească inclusiv în afara celor 13 județe unde deja există cazuri confirmate.

Adrian Rădulescu a arătat că singura măsură care poate stopa aceste transporturi ilegale este cea a confiscării mașinii utilizate. ”Confiscarea mașinii ar fi o măsură ce i-ar determina pe oameni să nu mai plimbe porcii în portbagaj sau cum sunt acum plimbați în ciuda reglementărilor actuale ale autorităților sanitar-veterinare”, a fost mesajul fermierului Rădulescu.

Alături de Adrian Rădulescu, în platoul emisiunii moderate la Realitatea TV de Denise Rifai s-au mai aflat Dimitrie Muscă, directorul general CAI Curtici Arad, Emil Dumitru, președintele Federației Naționale PRO AGRO, și Daniel Constantin, fost ministru al Agriculturii, în prezent deputat de Argeș și lider al formațiunii Pro România.

Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!