Ştiri agricoleSubvenţii APIA 2019

FERMIERII RECLAMĂ: Subvenția la motorină S-A PLĂTIT NUMAI ÎN PROCENT DE CIRCA 70%!

Fermieri din mai multe județe ale țării ne-au anunțat că au primit de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) subvenția pentru motorina utilizată în trimestrul II din acest an. Calculele efectuate de către agricultori le indică faptul că suma virată pentru litrul de motorină este mai mică de 1,73 lei/litru cât s-a anunțat de la APIA.

”Am primit subvenția pentru motorină, însă nu mi-au intrat 1,73 de lei la litrul de motorină, ci numai circa 1,25 de lei. Aș spune că au plătit numai aproximatiV 70% din ce aveau de achitat. Nu ar fi prima dată când se plătește această subvenție parțial, așa că sperăm să primim și restul sumei în perioada următoare sau când se va achita tranșa de bani pentru motorina din trimestrul II al acestui an”, ne-a transmis la redacție un fermier.

Până la momentul redactării acestui articol, nu toți fermierii cu care am discutat încasaseră subvenția pentru motorina pe trimestrul II. Sumele se alocă de la nivel central, însă banii sunt direcționați către conturile beneficiarilor de centrele județene ale APIA, astfel că nu toți fermierii primesc banii în același timp.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!