Dosar penal deschis unui fermier din cauza unor gunoaie periculoase


Dosar penal deschis pentru un fermier, pentru depozitarea de deșeuri periculoase. Polițiștii de la Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au făcut controale miercuri, pe 2 iulie, la o fermă din județul Arad. În urma verificărilor, la fața locului s-au descoperit 1,3 tone de anvelope uzate, 350 de kilograme de deșeuri feroase și circa 80 de kilograme de plăci de azbest, depozitate la sol. Oamenii legii au deschis dosar penal pentru infracțiuni privind siguranța gestionării deșeurilor periculoase.
Un fermier din județul Arad a intrat în vizorul polițiștilor după ce aceștia au găsit la ferma ta 1,7 tone de deșeuri periculoase depozitate necorespunzător. S-a deschis dosar penal pentru infracțiunile de de neluarea măsurilor de eliminare a substanțelor și preparatelor periculoase care au devenit deșeuri, precum și pentru poluarea prin evacuare, în atmosferă sau în sol, a unor deșeuri periculoase, relatează ziare.com.

1,7 tone de deșeuri periculoase descoperite la o fermă
Agenții de poliție au deschis ieri, joi – 3 iulie, un dosar penal, după ce au găsit, la o fermă din județul Arad, peste 1.700 de kilograme de anvelope uzate, deșeuri feroase și plăci de azbest, depozitate direct pe sol. Controlul a avut loc cu o zi înainte, miercuri – 2 iulie.
Citește și: Garda de Mediu a amendat cu 15.000 lei un fermier care a fertilizat cu gunoi de grajd
”La data de 2 iulie anul curent, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au efectuat un control la o fermă din extravilanul Municipiului Arad. Cu ocazia controlului au fost descoperite 1.320 de kilograme de anvelope uzate, 350 de kilograme de deșeuri feroase și aproximativ 80 de kilograme de plăci de azbest, toate fiind depozitate direct pe sol”, a transmis, joi, 3 iulie, Inspectoratul de Poliție Județean Arad.
Citește și: Fermă de vaci de lapte – închisă de Garda de Mediu! Crescătorul a primit o amendă de 140.000 de lei
Sursa citată a raportat că a fost întocmit un dosar penal, pentru neluarea măsurilor de eliminare a substanțelor și preparatelor periculoase care au devenit deșeuri, precum și pentru poluarea prin evacuare, în atmosferă sau în sol, a unor deșeuri periculoase, întreaga cantitate fiind indisponibilizată în vederea continuării cercetărilor.