Creșterea animalelorŞtiri agricole

ÎNCĂ UN JUDEȚ LOVIT DE PESTA PORCINĂ AFRICANĂ!

Încă un județ în care a fost confirmat un focar de Pestă Porcină Africană! Pesta porcină africană (PPA) a ajuns și în județul Teleorman, acesta devenind astfel cel de-al 14-lea județ al României afectat de această epidemie. Direcţia Sanitar-Veterinară (DSV) Teleorman a confirmat apariţia primului caz de pestă porcină la nivelul judeţului, la un purcel găsit mort în apropierea pădurii din Slobozia Mândra.

Iulian Ianculescu, director DSV Teleorman, a confirmat, pentru Mediafax, apariţia virusul pe raza judeţului Teleorman, spunând că acest lucru nu va afecta în mod deosebit populaţia.

“Avem un singur purcel necunoscut, aruncat într-o pădure la Slobozia Mândra, la 5 kilometri de sat şi într-adevăr e pozitiv. Dar în gospodării nu e încă risc. E vorba, de fapt, de două cadavre, mai mult oasele, aruncate acolo, însă doar unul este pozitiv. Momentan, asta nu înseamnă că va fi afectată populaţia, acum doar supraveghem clinic porcii din localităţile apropiate. Vrem doar să verificăm dacă au mai apărut îmbolnăviri. Dar nu luăm nicio măsură deocamdată”, a spus Iulian Ianculescu.

Numărul focarelor de pestă porcină africană active pe teritoriul României se apropia de 1.000, la data de 10 octombrie, acestea fiind active în 246 de localităţi din 13 judeţe, conform datelor anunţate de Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!