• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • BEREA SE VA SCUMPI. CAUZA: SCHIMBĂRILE DIN AGRICULTURĂ!

    Ramona Dascălu -

    Berea se va scumpi, iar cauza majorării de preț este strâns legată de sectorul agricol! Suprafețele cultivate cu orz, aflate în scădere în țara noastră, sunt afectate se pare de schimbările climatice. Acest lucru va duce în viitor la creșterea prețului la bere având în vedere că orzul este principalul ingredient al acestei băuturi preferată de români.

    Un studiu realizat de cercetători de la University of California Irvine (SUA) şi University of East Anglia (Marea Britanie), şi publicat în revista „Nature” arată că schimbările climatice ar putea pune probleme amatorilor de bere în următoarele decenii, în condiţiile în care vor provoca o scădere a randamentului culturilor de orz, ingredient principal pentru producţia celei mai populare băuturi alcoolice a lumii, scrie adevarul.ro.

    Potrivit studiului, fenomene meteo extreme precum valuri de căldură şi secetă vor fi înregistrate odată la doi sau trei ani în a doua jumătate a secolului dacă temperaturile continuă să crească în ritmurile actuale. În aceste condiţii, randamentul mediu global al culturilor de orz ar urma să scadă cu 3% până la 17%.

    Concluzia oamenilor de stiinta este că, din cauza recoltelor împuţinate, producţia de bere va scădea la nivel mondial cu circa 16% , în anii cei mai fierbinţi şi secetoşi. Scăderea ofertei va duce la dublarea preţului berii la nivel mondial. Cele mai afectate vor fi ţări mici precum Irlanda, Estonia sau Cehia, unde preţul berii va creşte considerabil.

    Piaţa berii în România a înregistrat în 2017 o creştere de 2% în ceea ce priveşte volumul, iar consumul de bere pe cap de locuitor a fost de 82 de litri – pe locul 7 la nivel european, potrivit Asociaţiei Berarii României.


    Te-ar mai putea interesa

    Parlamentul a aprobat legea care majorează taxele către stat. Baza de impozitare la terenul agricol crește cu 140% Zahărul românesc din noua recoltă a ajuns deja pe rafturile magazinelor. Mihaela Neagu, Fabrica Luduș: ”Fermierii care au livrat și-au încasat banii” Pe lângă cei 3% reținuți din subvenția APIA, fermierii ar mai putea suporta o contribuție de 20 euro/ha la fondul de risc

    Ultimele știri

    Nu aruncați cojile de portocală! Uite cum le puteți folosi în grădină la viitoarea cultură de legume DNA: 10 apicultori – fraudă de 1,2 milioane de lei din Planul Național Apicol Depozitele de legume promise prin Casa Unirea au devenit centre logistice: ”În perioada imediat următoare vom demara construcția”