• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • BEREA SE VA SCUMPI. CAUZA: SCHIMBĂRILE DIN AGRICULTURĂ!

    Ramona Dascălu -

    Berea se va scumpi, iar cauza majorării de preț este strâns legată de sectorul agricol! Suprafețele cultivate cu orz, aflate în scădere în țara noastră, sunt afectate se pare de schimbările climatice. Acest lucru va duce în viitor la creșterea prețului la bere având în vedere că orzul este principalul ingredient al acestei băuturi preferată de români.

    Un studiu realizat de cercetători de la University of California Irvine (SUA) şi University of East Anglia (Marea Britanie), şi publicat în revista „Nature” arată că schimbările climatice ar putea pune probleme amatorilor de bere în următoarele decenii, în condiţiile în care vor provoca o scădere a randamentului culturilor de orz, ingredient principal pentru producţia celei mai populare băuturi alcoolice a lumii, scrie adevarul.ro.

    Potrivit studiului, fenomene meteo extreme precum valuri de căldură şi secetă vor fi înregistrate odată la doi sau trei ani în a doua jumătate a secolului dacă temperaturile continuă să crească în ritmurile actuale. În aceste condiţii, randamentul mediu global al culturilor de orz ar urma să scadă cu 3% până la 17%.

    Concluzia oamenilor de stiinta este că, din cauza recoltelor împuţinate, producţia de bere va scădea la nivel mondial cu circa 16% , în anii cei mai fierbinţi şi secetoşi. Scăderea ofertei va duce la dublarea preţului berii la nivel mondial. Cele mai afectate vor fi ţări mici precum Irlanda, Estonia sau Cehia, unde preţul berii va creşte considerabil.

    Piaţa berii în România a înregistrat în 2017 o creştere de 2% în ceea ce priveşte volumul, iar consumul de bere pe cap de locuitor a fost de 82 de litri – pe locul 7 la nivel european, potrivit Asociaţiei Berarii României.


    Te-ar mai putea interesa

    Laptele la 5 lei care i-a înfuriat pe fermieri. Cine îl produce O fabrică de lactate își închide porțile după peste 100 de ani – nu mai face față prețurilor Terenurile agricole care vor fi scutite de la impozite începând de anul viitor

    Ultimele știri

    Oierii au ”colindat-o” pe ”doamna Ursula”, la Bruxelles: ”Ne-am adus pită, slănină, brânză, stăm aici până ne rezolvăm problemele” OP-ED | Radu Magdin, CEO Smartlink Communications: România, putere Agrifood. Optimismul e important, dar organizarea regională e esențială Prognoza meteo pentru ultimele săptămâni din 2025 și primele săptămâni din 2026