• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Tratamente pentru legume: recomandări pentru cultura de roșii

    Ramona Dascălu -

    Temperaturile înregistrate în această perioadă favorizează dezvoltarea organismelor dăunătoare specifice culturii de legume în spații protejate, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), remis Agrointeligența – www.agrointel.ro. Având în vedere aceste lucru, Autoritatea Națională Fitosanitară recomandă fermierilor monitorizarea atentă a culturii în scopul aplicării la timp a tratamentelor fitosanitare.

    Măsura se recomandă pentru a crește randamentul producțiilor preconizate a fi obținute, mai cu seamă că producătorii de tomate în spații protejate, beneficiari ai schemei de ajutor de minimis prevăzută în Programul de Guvernare, trebuie să obțină o producție de minimum 2 kg de tomate/mp.

    Astfel, la depistarea moliei miniere a tomatelor (Tuta absoluta), musculiței albe de seră (Trialeurodes vaporariorum), omidei fructelor (Helicoverpa armigera) sau a musculiței miniere (Liriomyza trifolii) pot fi efectuate tratamente cu următoarele produse de protecţie a plantelor omologate:

    Toate tratamentele fitosanitare se înregistrează în registrul de evidenţă a tratamentelor cu produse de protecţie a plantelor, cu respectarea timpului de pauză de la ultimul tratament până la recoltare.

    Pauza este necesară întrucât la analiza probelor de tomate pentru determinarea reziduurilor de pesticide, rezultatele acestora să fie conforme cu normele de siguranță alimentară care să nu pună în pericol sănătatea consumatorului.

    Timp de pauză recomandat:

    VOLIAM TARGO  – 3 zile

    ALVERDE             – 3 zile

    NUPRID 200 SC  – 3 zile

    AFFIRM                – 3 zile

    ACTARA 25 WG  – 3 zile

    Pentru orice apariție suspectă de organisme dăunătoare producătorii agricoli sunt rugați să se adreseze inspectorilor fitosanitari din județele în care au amplasată cultura.


    Te-ar mai putea interesa

    Zahărul românesc din noua recoltă a ajuns deja pe rafturile magazinelor. Mihaela Neagu, Fabrica Luduș: ”Fermierii care au livrat și-au încasat banii” Parlamentul a aprobat legea care majorează taxele către stat. Baza de impozitare la terenul agricol crește cu 140% Florin Barbu, tranșant despre focarul de PPA din ferma lui Dimitrie Muscă: ”Este vina primarilor care au dat autorizații”

    Ultimele știri

    Pe lângă cei 3% reținuți din subvenția APIA, fermierii ar mai putea suporta o contribuție de 20 euro/ha la fondul de risc Experiment: Momeli pe bază de ouă sau porumb pentru vaccinarea mistreților Subvenția APIA care a scăzut anul acesta cu 16,72 euro/hectar. Explicația oficială