Creșterea animalelorŞtiri agricole

APELUL UNUI FERMIER: ”DOMNULE MINISTRU DAEA, FACEȚI CEVA, ALTFEL VOM RIPOSTA!”

Vaci la pascut in grau
Sursa foto: Facebook.com

Scandalos! Pe lângă problemele pe care le au cu răsărirea culturilor de toamnă, agricultorii sunt puși din nou în fața unui abuz de care se lovesc în fiecare an. Fermierul brașovean Gheorghe Boțoman a publicat pe pagina sa de Facebook o imagine din cultura sa de grâu în care se văd vaci scoase la păscut, vaci care, așa cum vă puteți imagina, nu îi aparțin și care îi distrug cultura agricolă.

Nesimțirea continuă în satul Fântâna judetul Braşov. Cerealele abia răsărite sunt călcate în picioare de vacile unor oameni lacomi și fără rușine și respect față de semenii lor. Domnule ministru Daea faceți ceva urgent, altfel vom riposta. Fac apel la solidaritate pentru dreptate!”, a scris cunoscutul fermier Gheorghe Boțoman, cel care ani buni a condus Federația Națională a Cartofului din România în calitate de președinte.

Abuzul reclamat de brașovean nu este o premieră, ci reprezintă o problemă acută pe care agricultorii o reclamă în fiecare an. Fermierii se plâng de faptul că numeroși crescători de ovine sau de bovine își aduc ilegal animalele la păscut pe suprafețele agricole ce nu le aparțin. Deseori, nici măcar chemarea forțelor de ordine nu rezolvă problema și chiar dacă sunt deschise dosare pentru distrugere sau încălcare ilegală a proprietății, procesele durează ani buni. La final, soluția din instanță este una care nu îi ajută pe fermieri să își recupereze paguba. Cei care au grijă de animale sunt oameni fără școală și care nu au nimic pe numele lor astfel că executarea lor silită este imposibilă.

De subliniat că anul trecut, în decembrie, fermierul Gheorghe Boțoman a reclamat o situație identică, însă aceasta nu a fost rezolvată la nivel local, nici chiar după mediatizarea intensă a ei. De data aceasta, fermierul speră că ministrul agriculturii Petre Daea va interveni pentru a apăra drepturile agricultorilor care își văd munca și investiția călcate, la propriu, în picioare.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


4 comentarii

  1. Ia încercați să le vopsiți vacile cu spray-vopsea, eu cred că nu o să le convină să aibă vaci cu dungi, cercuri sau picățele și nu o să-și mai lase vacile pe culturile altora.

  2. Pia asta nu are cand sa asculte doleantele fermierilor pentru ca el vorbeste mereu si nu poate auzi . A fost invitat la o emisiune si moderatorul a avut timp decat pentru o intrebare . Timp de 30 de minute a dat din gura ca o moara syricata ca el a facut asta si asta si ailalta . Cand a terminat de vorbit deja eram convins ca trebuie sa merg la Bucuresti sa-i multumesc din inima pentru ca pot face agricultura .
    Oameni buni , iesiti la vot ca sa nu mai avem ministrii scapati de la Balaceanca!!!!!

Scrie un comentariu