• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Dorin Berke, Antti-Teollisuus: Uscătorul de cereale, o investiție bună pentru fermele din România

    Ramona Dascălu -

    De peste 65 de ani pe piața sectorului agricol din Europa și de 3 ani pe piața din România, compania finlandeză Antti-Teollisuus oferă produse şi soluţii pentru gestionarea cerealelor, inclusiv în domeniul uscătoarelor, depozitării, procesării cerealelor şi automatizării. Dorin Berke, reprezentantul pe România al companiei, a declarat pentru Agrointeligența – www.agrointel.ro că din ce în ce mai mulți fermieri români sunt interesați să investească în echipamentele de condiționare a cerealelor.

    Dorin Berke Antti-Teollisuus

    Potrivit reprezentantului Antti-Teollisuus, echipamentele produse de compania finlandeză se adresează în principal fermierilor. Prin condiționarea cerealelor cu ajutorul uscătoarelor, aceștia își pot asigura un preț mult mai bun la valorificarea producției agricole.

    “Toate echipamentele realizate de Antti-Teollisuus se adresează în principal fermierilor. Dacă o parte din concurența noastră se adresează traderilor de cereale, porturilor, zonei industriale de comerț cu cereale, noi ne adresăm în special fermierilor, echipamentele sunt de dimensiuni mai mici, special concepute pentru nevoia unui fermier. Ne adresăm fermierilor care au o suprafață de minimum 400 de hectare pe care să le lucreze pentru a-și permite o investiție în echipamentele noastre”, a declarat Dorin Berke pentru Agrointeligența – www.agrointel.ro.

    Uscătoarele de cereale Antti-Teollisuus, care se găsesc pe piața din România încă din 2015, au fost foarte bine primite de fermierii români, și asta datorită tradiției îndelungate pe care Finlanda o are în lucrul cu oțelul, susține reprezentantul companiei. “Le-au primit foarte bine datorită faptului că sunt produse în Finlanda și Finlanda are o tradiție în lucrul cu oțelul. Ca și imagine sunt foarte bine văzute majoritatea echipamentelor produse în Finlanda, ne-a ajutat acest lucru. Compania este înființată în 1952, iar de atunci produce uscătoare de cereale ceea ce înseamnă că experiența în producerea de uscătoare de cereale își spune cuvântul în multe cazuri comparativ cu concurența”, spune Dorin Berke, Area Manager Antti-Teollisuus.

    Un uscător de cereale de la Antti Teollisuus costă peste 100 de mii de euro

    În ceea ce privește prețul uscătoarelor de cereale produse de Antti-Teollisuus, Dorin Berke a declarat pentru Agrointeligența – www.agrointel.ro că ultimul model de uscător de cereale costă 105.000 de euro, un astfel de echipament putând fi accesat atât cu fonduri europene, cât și în leasing.

    “Ultimul model de uscător de cereale este un uscător mobil care a fost lansat în 2018, are o capacitate de 41 de metri cubi , arzător pe gaz, iar acest echipament costă 105.000 de euro. Fermierii pot accesa astfel de echipamente prin intermediul fondurilor europene. O mare parte a cumpărătorilor și a clienților noștri cumpără cu ajutorul fondurilor europene. Uscătoarele mobile pot fi achiziționate chiar și în leasing. Punem la dispoziție majoritatea instrumentelor pentru împrumuturi bancare și nebancare. În prezent, oferim soluții de turnkey project (proiecte ”la cheie”), de la partea de proiectare la partea de realizare, inclusiv a părților de beton, lucrare civilă, asamblare, setări și punere în funcțiune a echipamentelor noastre. Uscătoarele mobile au marele avantaj că nu au nevoie de autorizații de construcție”, susține Dorin Berke.

    Achiziționarea unui uscător de cereale reprezintă o investiție importantă pentru o exploatație agricolă, dar într-un timp foarte scurt fermierul își recuperează banii.Astfel, pentru un asemenea echipament de condiționare a cerealelor, prețul plătit se recuperează după 2-3 sezoane de uscare.

    Fermierii români, din ce în ce mai interesați de uscătoarele de cereale

    Dacă până acum cei mai mulți fermieri din România alegeau să investească în tractoare și echipamente agricole, în prezent se pare că aceștia pun preț și pe achiziția de echipamente de condiționare a cerealelor.

    „Nevoia de a avea aceste produse în fermă este din ce în ce mai mare, în prezent, ca să fii un fermier profesional, adică să ai o afacere nu doar un hobby, este nevoie să poți să condiționezi cerealele pentru a le vinde la prețul la care îți convine. Până în prezent au avut mult timp să investească în tractoare, combine, echipamente agricole, neglijând într-un fel această parte a fermelor, iar acum tot mai mulți fermieri realizează nevoia de a avea aceste echipamente. Volumul vânzărilor a crescut de la an la an. În general, dacă avem un an agricol mai bun fermierii au mai mulți bani și sunt mai ușor de convins să investească în echipamente de condiționat cereale. În afară de România, eu mă ocup și de piața din Ungaria, Serbia, Slovenia, Croația, Macedonia și Bulgaria. Dintre toate aceste țări, România stă cel mai bine ca și vânzări, ca și volum, și ca și imagine. Potențialul agricol al României pot spune că e egal cu toate țările enumerate la un loc, ca și teren mă refer. În România, noi am atins targetul pentru 2018, deși anul nu s-a închis încă”, a declarat reprezentantul Antti-Teollisuus, Dorin Berke.

    Compania finlandeză Antti-Teollisuus are în portofoliul său și echipamente unicat, cum ar fi silozurile cu bază conică ventilată care permit aerarea cerealelor în timp real, cât și echipamente de transport cereale, dar care țin strict de uscătoarele de cereale, cum ar fi elevatoarele: „Când apare un produs nou, acesta este testat între 3 și 5 ani, depinde de complexitatea produsului, în ferma pe care patronul Antti-Teollisuus o deține în Finlanda. Automatizarea pentru echipamentele noastre o producem noi, în fabrica noastră, dar nu oferim servicii de automatizare pentru alți producători. Fermierul va primi o soluție completă, cumpără ceva care va funcționa cu siguranță. Dacă ar avea componentele din alte locuri ar fi foarte greu să corelezi”.

    Antti-Teollisuus lucrează prin distribuitori zonali

    Cu o cifră de afaceri de 20 de milioane de euro și 150 de angajați permanenți, compania Antti-Teollisuus are o marjă de aproape 90% din totalul pieței din Finlanda și exportă în Europa, dar și în Rusia, Kazahstan și o parte a Asiei.

    „Oferim și mentenanță, lucrăm prin distribuitori zonali, care sunt foarte aproape de fermieri și pot asigura service în maximum 24 de ore. Peste tot în Europa lucrăm prin distribuitori. Antti-Teolisuus produce și uși pentru vasele de croazieră. Este un domeniu total diferit, dar care completează golurile din producție. Pe acest domeniu, la nivel mondial, Antti deține o cotă de 60% din totalul vânzărilor”.


    Te-ar mai putea interesa

    O nouă subvenție APIA de 50 euro/hectar, la plată din acest an Cum și-a salvat ferma de la faliment un agricultor cu 150 de hectare Cât trăiește o găină. Durata de viață a unei găini după tipul de creștere

    Ultimele știri

    Sorin Grindeanu: Peste 55 de milioane de tone de cereale și produse agricole din Ucraina au tranzitat România Fermierii ucraineni cumpără teren agricol și își fac ferme în Polonia. Urmează România? INS: Veniturile unui agricultor, per gospodărie