Ştiri agricoleUtilaje și tehnologii

Țeapă cu utilaje agricole. Anunțurile erau postate la mica publicitate

Teapa cu utilaje agricole
Infractorii pomiteau fermierilor vânzarea unor utilaje noi sau second-hand

Țeapă cu utilaje agricole! Mai mulți fermieri au fost înșelați prin intermediul anunțurilor de mică publicitate în care se plasau oferte de mașini agricole cu prețuri foarte bune. Odată contactați, infractorii solicitau virarea unui avans pentru utilaj, iar odată ce banii ajungeau în cont, furnizorii deveneau de negăsit.

Judecătoria Vaslui a emis mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile, pentru înșelăciune, pe numele a doi tineri din Vâlcea, de 20 și 26 de ani, care, în perioada iulie – octombrie anul acesta, au reușit, prin intermediul unor anunțuri de mică publicitate, să păcălească cel puțin 13 persoane din mai multe județe ale țării cu aproximativ 180.000 de lei.

Banii pe care îi primeau în cont, prin virament bancar, ar fi reprezentat avansul pentru utilaje agricole pe care, în realitate, vâlcenii nu le aveau.

Cea mai mare țeapă și-a luat-o un fermier din județul Vaslui, care a fost înșelat cu 32.600 de lei. De altfel, cercetările se pare că au început în urma plângerii făcute la Poliție de către vasluian.

”Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Vaslui, în colaborare cu lucrători din cadrul Poliției Municipale Râmnicu-Vâlcea, au efectuat o percheziție într-un imobil din municipiul Râmnicu-Vâlcea, unde cei doi bărbați locuiau fără forme legale. Cu această ocazie, au fost ridicate în vederea confiscării mai multe telefoane, cartele telefonice, laptopuri și sume de bani”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Vaslui, Bogdan Gheorghiță, citat de Libertatea.ro.

Polițiștii vasluieni continuă cercetările în acest caz pentru a găsi și alte eventuale persoane care au fost înșelate de către cei doi vâlcen prin aceeași metodă.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


8 comentarii

 1. Verificati fratilor ce firma are,nu mai puneti botul la preturi mici ca nu va da nimeni utilaje degeaba. Eu vand pe olx, dar prezint acte,sunt inregistrat, nu mai dati bani la necunoscuti.

 2. De mult functioneaza treba asta eu cred ca sunt deja 10 ani cand era sa iau si eu, cereau bani in avans pt transport si trimitea o adresa cu firma transportoare ,tractorul era la un preti mic fata de celalalte ,deobicei la asta trebuie avut grija ca sa fie la un preti normal

 3. Si eu am fost la un pas sa iau teapa anul trecut. Am gasit de vanzare pe internet o semanatoare second la o firma care avea sediul in Gaiesti si punct de lucru depozit in Oradea. Am luat legatura si mia spus ca sunr doua modalitati de a face tranzactia: sa le achit un avans si ei fac transportul la mine sau sa merg eu sa o achit pe loc si sa plec cu ea cu transportul lor. Dupa mari ezitari am ales sa merg acolo la Oradea la adresa din factura proforma trimisa pe mail.
  Pe drum am mai tinut legatura telefonic cu persoana de contact pana mai aveam circa 150 km de Oradea unde pe la ora 17 nu mia mai raspuns la telefon. Am trimis mesaj telefon, maill dar in zadar. Seara am dormit La Baile Felix si de dimineata am plecat la adresa indicata, adresa pe care am gasit-o ca strada dar la numar nu exista nici o firma de vanzari utilaje agricole , era depozite de alta natura si nu stia nimeni de ce cautam eu. Contactul telefonic a fost intrerupt.
  Am mers la o banca si am cerut sa vad daca au cont deschis si figura ca da. Am mers apoi la politia Judeteana Oradea sa fac o plangere si dupa circa 1 ora am intrat in contact cu un Politist.
  Intrebarea a fost daca am avut un prejudiciu si care? Financiar am spus ca nu dar moral si material da ca am fosst inselat si pus pe drum circa 700 km, si sa faca cercetari ca sigur sunt niste excroci. Raspuns; nefiind nici un prejudiciu ei nu pot face cercetari ca sunt costuri mari si politia nu are bani, sa ma adresez instantei. Asa ca seara am plecat spre casa dezamagit de raspunsul primit.

 4. Teapa cu proiecte europene pt agricultura de catre Axwarted infotech din Salaj. Un numar de peste 25 de fermieri inselati cu plata avansului la proiect insa nici un proiect nu a mai fost finalizat desi promisiunea ca ele au fost depuse. Nici un proiect pe numele celor pacaliti nu a fost depus la AFIR conform celor de la Afir Bihor Salaj Cluj…

 5. La fel am pățit și eu anul trecut, mi s-au a cerut o sumă de bani, și apoi nu au mai fost de găsit, trebuia să aducă un tractor din Italia. Nenorociții aceștia trebuie să înfunde ” mititica”. M-aș mira sa se rezolve favorabil noua.

Scrie un comentariu