• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Care sunt cei mai performanți hibrizi de castraveți pentru cultura de solar?

    Violina Gorcinschi -

    Care sunt cei mai performanți hibrizi de castraveți pentru cultivarea în solar. Rezultatele testelor efectuate vreme de doi ani în două județe – Erlend F1 și Georg F1 sunt cele mai avantajoase soiuri datorită randamentului și câștigurilor mari.

    Când vine vorba de alegerea hibridului potrivit pentru culturile timpurii de castraveți, fermierii români caută nu doar calitate și rezistență, ci și rezultate măsurabile. Hibrizii Erlend F1 și Georg F1, confirmă aceste așteptări prin recolte consistente, adaptare excelentă la condițiile din solar și rezistențe specifice extrem de utile în contextul presiunii bolilor și dăunătorilor.

    Soi de castraveți Erlend F1

    Erlend F1 – productivitate timpurie

    Unul dintre cele mai apreciate avantaje ale hibridului Erlend F1 este timpurietatea sa, asigurând un start excelent pe piață pentru fermieri. Erlend F1 a început să producă la finalul lunii martie, cu o primă recoltă de aproximativ 12 kg/100 plante.

    Pe întreg ciclul 1, până la începutul lunii mai, producția totală a fost de 434 kg/100 plante, aducând un venit de 2200 lei/100 plante. Aceste rezultate arată clar potențialul economic al acestui hibrid în perioadele în care prețul castraveților este ridicat și oferta pe piață este redusă. Rezultatele deosebite din cultura de primăvară au fost dublate de producții remarcabile și pentru ciclul 2 de cultură.

    Citește și: Pentru producții ridicate, castraveții au nevoie de Megafert 15-30-15, de la Agrii România

    Rezultate înregistrate în localitatea Matca, județul Galați/Balta Doamnei, județul Prahova în urma testării timp de 2 ani în cultura de solar

    Rezultate înregistrate în localitatea Matca, județul Galați/Balta Doamnei, județul Prahova în urma testării timp de 2 ani în cultura de solar

    Georg F1 – randament și stabilitate

    Dacă Erlend aduce câștiguri timpurii, Georg F1 impresionează prin stabilitate și randament ridicat. În același tip de tehnologie, Georg F1 a obținut o recoltă totală de 487 kg/100 plante, cu un profit estimat similar celui obținut cu Erlend în ciclul 1, datorită producției mari în perioada optimă pentru valorificare. Hibridul Georg F1 este foarte performant pentru cultura de vară datorită producției constante în condiții de temperaturi ridicate.

    Citește și: Fertilizarea castraveților cu îngrășăminte bio – 6 rețete simple

    Un mare atu al hibridului Georg este rezistența excelentă la trips, un dăunător care a pus probleme serioase în multe solarii din țară. Plantele au frunze curate, susținute de o creștere echilibrată, ceea ce asigură un flux constant de fructe de calitate. De asemenea pe ciclul de vară s-a constatat o toleranță mare a acestui hibrid la temperaturi ridicate.

    Distribuție națională prin Patru Agro

    În România, Patru Agro este distribuitorul național al semințelor Enza Zaden, asigurând prezența hibrizilor precum Erlend F1 și Georg F1 atât în fitofarmaciile din toată țara, cât și în cele mai cunoscute magazine online de specialitate.


    Te-ar mai putea interesa

    Fermieri, loviți în plin de scumpiri: crește TVA pentru pesticide și îngrășăminte, se scumpește motorina Lupta dintre grâul românesc și cel bulgăresc a fost câștigată de bulgari într-un contract cu Iordania Livrare istorică: Ultima combină New Holland CR10.90 produsă vreodată a ajuns într-o fermă din România!

    Ultimele știri

    Ferma care recoltează grâul și rapița cu 200 de utilaje agricole Fermierul Doru Enciu își vinde roșiile prin curier în toată țara și în străinătate: ”Folosesc folie cu bule și cutii rezistente” Scăderi la prețurile cerealelor la început de săptămână. SUA și Rusia pun bețe în roate bursei europene