• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • COMPOSTAREA DEȘEURILOR AGRICOLE. Sistemul GORE COVER de la Iridex, prezentat fermierilor!

    Ramona Dascălu -

    În cadrul INDAGRA 2018, Iridex Group Plastic a organizat vineri, 2 noiembrie 2018, un workshop pe domeniul compostării, cu titlul: ”Procedee simple de transformare a gunoiului de grajd în fertilizator organic”, în cadrul căruia au participat atât fermieri, cât și cercetători de la Universitatea Politehnica București.

    Metoda cea mai bună de valorificare a reziduurilor organice de tot felul o reprezintă compostarea. Astfel, compostul este un produs matur solid rezultat din compostare, care este un proces condus de bio-oxidare a substratului organic eterogen solid incluzând o fază termofilă. Ce înseamnă un compost de foarte bună calitate în România este relativ, întrucât la noi în țară nu există niște norme, niște standarde la care să ne referim în realizarea compostului. Din păcate, România este una dintre cele trei țări din Uniunea Europeană în care nu există încă legislație pe domeniul compostului.

    ”Cerere există, piața se creează, avem un potențial uriaș, terenurile agricole se degradează din cauza culturilor intensive, este clar că avem nevoie de reguli după care să ne ghidăm cu toții”, a declarat Alin Murariu, reprezentantul firmei Iridex Group Plastic, în demersurile de reintroducere în economia circulară a deșeurilor rezultate din agricultură, un domeniu cu o creștere semnificativă în România ultimilor ani.

    În cadrul atelierului găzduit de INDAGRA, specialiștii Iridex Group Plastic au prezentat una dintre cele mai performante și eficiente soluții de transformare a deșeurilor organice, tratarea prin digestie aerobă în instalații închise cu sistem de aerare pozitiv și membrană semipermeabilă ePTFE – Sistemul GORE® Cover.

    De peste 20 de ani partener al agricultorilor din România, Iridex Group Plastic susține implementarea conceptului de Smart Agriculture și introducerea deșeurilor rezultate din agricultură, din fermele zootehnice sau culturile degradate, în circuitul firesc al Economiei Circulare prin soluțiile de compostare GORE® Cover. Tehnologia de compostare, ca procedeu simplu de transformare a gunoiului de grajd în fertilizator organic, precum și studii de caz au fost prezentate detaliat de specialiștii Iridex Group Plastic în cadrul workshopului la care au participat atât fermierii, cât și cercetători de la Universitatea Politehnica București.

    Pentru a se ocupa de ferma sa, Zakaria Adlah, fermier în zona Călărași, avea nevoie de pământ de cât mai bună calitate. Astfel, fermierul a prezentat la INDAGRA un compost obținut din lemnul tocat la bază, amestecat cu orice tip de dejecții animale, paie și orice altceva se adună de la animale. ”Acesta este cel mai bun mod de a face un ban și a crește producția. În același timp aceasta poate fi o afacere pentru orice fermier, aducând ceva înapoi pământului, fără a folosi chimicale, astfel, ceea ce vine din pământ se duce înapoi în pământ și îmbogățește recolta”, a declarat Zak.

    Sistemul GORE® Cover reprezintă o soluție pentru resturile vegetale din producția agricolă, dejecțiile animaliere, deșeurile verzi, dar și în cazul deșeurilor alimentare sau al altor deșeuri organice separate la sursă, biosolide (nămoluri), precum și pentru deșeurile municipale solide. Tratarea statică cu sistem de aerare pozitivă, folosind tehnologia membranei semipermeabile, prezintă cel mai scăzut nivel al emisiilor comparativ cu alte sisteme de tratare, în plus, tehnologia de compostare GORE® Cover este accesibilă ca preț și are costuri de operare reduse.

    Ca în fiecare an, Iridex Group Plastic a fost prezent pe întreaga durată a târgului INDAGRA în cele două standuri – unul interior și altul în exterior – cu o gamă largă de oferte, soluții și tehnologii destinate agricultorilor, de la sistemele smart pentru irigații și pompe solare, până la o gamă variată de agrotextile și plase de protecție, precum și boxpaleții din plastic, ambalajele ideale pentru recoltele de sezon.

    Întreg workshopul a fost transmis live și îl puteți oricând vedea pe Agrointeligența și prin canalul de Facebook al Iridex Group Plastic.


    Te-ar mai putea interesa

    Urături de Anul Nou în versuri. Tradiții de iarnă păstrate în satul românesc Răspunsul APIA pentru fermierii care așteaptă să încaseze subvențiile pe hectar și animale APIA a reluat plata subvențiilor! Primii fermieri care primesc banii în conturi în noul an

    Ultimele știri

    Fermă făcută scrum în județul Suceava! Toate cele 6.000 de animale au murit arse de vii Vine o criză a îngrășămintelor? Gabriel Ionescu, SEEFO: Prețurile sunt în creștere, stocurile – mai mici decât anul trecut APIA – anunț urgent pentru fermieri! Termen limită: 31 ianuarie!