Ştiri agricole

Plantație de nuc, tăiată de hoți cu drujba într-o singură noapte

Foto: opiniabuzau.ro

O familie din județul Buzău a rămas fără munca și investiția din ultimii 12 ani. Soții Grama s-au trezit peste noapte că întrega lor plantație de nuci a fost tăiată cu drujba de persoane necunoscute. În urma prăduitorilor au rămas crengi și cioturile nucilor ciopârțiți.

În urmă cu aproape o săptămână, mai exact sâmbătă noaptea, munca soților Grama din Potoceni s-a dus pe apa sâmbetei, arată jurnaliștii de la publicația Opinia de Buzău. Aproape 80 de nuci au fost rași cu drujba din plantația pe care familia Grama a înființat-o în urmă cu 12 ani în Mărăcineni, județul Buzău. Proprietarii au mai găsit în livadă numai cioturile, crengile prea subțiri să fie folosite ca lemn de foc și urme ale căruțelor în care au fost încărcate trunchiurile de nuc. În același loc, proprietarii au plantați și pruni, însă aceștia au rămas intacți.

Atacul este cu atât mai ciudat cu cât plantația nu era una lăsată în paragină. Chiar sâmbătă după-amiază, Gheorghe Grama a fost să verifice proprietatea și totul era în ordine. A doua zi, soția sa a mers și ea la livadă, descoperind că peste noapte munca lor a fost devastată.

Chemați la fața locului, polițiștii au numărat 78 de cioturi de nuci tăiați cu drujba. Despre făptași sunt câteva suspiciuni având în vedere că pe plan local au mai fost raportate furturi de lemn de foc din gospodării. Nu este exclus însă să fie vorba despre un atac ”la comandă” având în vedere valoarea lemnului.

Proprietarii şi-au evaluat paguba la 20.000 lei, însă nu mai speră să mai recupereze ceva astfel că se pregătesc să refacă plantaţia.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


12 comentarii

  1. Am o livada de 500 peri si pruni.Am fost calcat de hoti.A venit politia,doi bortosi cu o mapa la subrat,le aratam urmele,o coada de casma rupta,zic nu luati amprente,nu fotografiati?.He he,ce te crezi in filme,noi ne cumparam singuri pixurile.De ce ti-ai pus proprietatea asa departe de case?DECI CABANUTA MEA ESTE LA 300M DE SAT.PROPRIETATEA ARE 3 RANDURI DE GARDURI,GLADITA CU TEPI DE 15 CM,GARD ELECTRIC CONFORM UE CU 7000 VOLTISI GARD DE SARMA CHIMPATA DEASA.SI TOTUSI HOMO SAPIENS IMPINS DE DORINTA DE ALCOOL A INTRAT.ULTERIOR AM PUS 8 CAMERE DE LUAT VEDERI,BARIERE CU RAZE CARE MA ANUNTA PRIN SMS DACA TRECE NEANTERTALUL PE ACOLO ,AM 5 CAINI CIOBANESTI CARE ISI MERITA FIECARE BANUT SI TOT NU E DE AJUNS ,URMEAZA PUSCA,CEVA MARE SI PUTERNIC.DEFILATI CU ARMA PE ACOLO ,TRAGETI CATEVA FOCURI IN SUS SI VA GARANTEZ EU CA DA REZULTATE.IMI SPUNE POLITISTUL(DESPRE HOTI),CASUNT SI EI AMARATI AU MULTI COPII ACASA SI SA AM GRIJA CU CAINII , CA DACA SARE UN HOT INAUNTRU,IL FACE CARNE DE MICI.?!!!??? CE ATI INTELES?DREPTURILE OMULUI,O CHESTIE IDIOATA MAI MULT NE NEDREPTATESTE,PT CA STATUL TINE CU HOTII CU PUTUROSIICU CERSETORII SI IN GENERAL CU IDIOTII CARE II VOTEAZA.lA TREI ANI IMI VINE DE LA PROCURATURA O HARTIE CARE MA ANUNTA CA SE PRESCRIE FAPTA PT CA PREJUDICIUL ESTE MIC SI NU PREZINTA INTERES PUBLIC?!!!??? SI CA SA FIE TREABA COMPLETA TOT EU AM PLATIT 50 DE LEI CHELTUIELI DE NU STIU CE ANCHETA DE C….AT.iMI PARE RAU DE CEI DOI SOTI PAGUBITI,STIU CE INSEAMNA SA MUNCESTI SI SA INVESTESTI…SFATUL MEU ESTE SA NU PIARDA TIMPUL CU POLITIA PT CA NU SE REZOLVA NIMIC,INVESTITIE IN ARMADE FOC,CAINI PUTERNICI,GARD SOLIDSI ASTEPTATI,O SA VEDETI REZULTATE,NICI O MIE DE POLITISTI NU FAC CE FAC ASTEA…..

  2. Cine crede că poliţia nu cunoaşte făptaşii, este fraier. Sunt 100% convins că e în cârdaşie cu hoţii care nu vor fi prinşi niciodată. E naivitate sa crezi că un furt de asemenea proporţii se poate face fără obladuirea sau chiar indrumarea politiei locului.

  3. Au mai fost raportate – cinste celor care sunt platiti pentru a apara propietatile. Sunt suspiciuni – Pol .. care au haine, hrana, combustibil – transport GRATUIT, cladiri bine incalzite, etc, etc. siiii pensii speciale. Se fac, ca fac hartii, le tin la dulap si infractorii insi fac de cap. Daca mai fac ceva, promoveaza hartii – justitia ii suspenda, este la moda. Mare pacat pentru cei ce trudesc, ei ,,nu fac”!

Scrie un comentariu