Ştiri agricoleSubvenţii APIA 2019

Județul-campion la cererile APIA. Ce fermieri sunt blocați la plată!

Subventii APIA primii bani avans pamant

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură intenționează să achite subvențiile tuturor fermierilor până la finele lunii martie 2019. În prezent, până pe 30 noiembrie, se autorizează la plată avansul pentru producătorii agricoli care au depus cererile unice în acest an. Județul Vrancea se află pe primul loc în ţară în ceea ce privește numărul de solicitări, iar cei mai mulți fermieri din județ au primit deja banii de la APIA.

”Județul Vrancea a avut un număr de 22.138 de cereri pentru campania 2018 depuse. Pentru acordarea de subvenții, în data de 14.11.2018 dimineață, aveam autorizați 18.125 de fermieri. Sunt o parte din dosare care sunt caz închis sau închis cu decizie negativă; dosare care nu au fost eligibile sunt 115”, a declarat Ionel Partene, directorul Centrului județean al Agenției de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură Vrancea.

Unii dintre fermieri nu au primit încă sumele aferente plății pe suprafață din cauza rapoartelor de teledetecție sau a controalelor efective în teren.

”Sunt circa 3.600 de fermieri blocați deocamdată la plată, fermieri supuși diferitelor forme de control, precum şi fermieri impactați de zone”, a mai spus Ionel Partene pentru Express Sud-Est.

Stiri subventii APIA


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


1 comentariu

  1. Încă sunt cereri neplătite pentru 2017. Ce sa mai fac? sa renunț la idea de subvenție și sa continui așa ca și când nu este. Un funcționar local de la Apia mi-a spus ca nu știe când o sa se plătească pe 2017, cel mai bine e sa dau in judecată instituția. Am înțeles fiind blocat la plata pentru 2017 ca nici pentru 2018 nu o sa fiu introdus la plata. Ce sa mai vb de avans sau de altele. Sunt nevoit sa Ma angajez undeva pentru a mai acoperi din cheltuieli. Cum sa fac agricultura performanța când eu ca tânăr primesc asemena răspunsuri. Pentru o banala penalizare de 500 de lei si din cauza unui soft.

Scrie un comentariu