Creșterea animalelorŞtiri agricole

Protestul oierilor din Grindu: Au blocat comuna cu oile

Protest ovine in strada
Foto: arhiva RTV.net

Protest al ciobanilor fără pășune! Crescătorii de animale despre care Agrointeligența – www.agrointel.ro a scris că se luptă în instanță cu primarul a ajuns la faza turmelor scoase pe drumurile comunei. Astfel, ieri, 19 noiembrie, întreaga localitate Grindu a fost paralizată de fermierii membri în Asociația ”Miorița Deltei” din județul Tulcea.

Citiți și: OIERII DIN TULCEA, LA CAPĂTUL PUTERILOR: ”ÎNECĂM OILE ÎN DUNĂRE! NU MAI AVEM CE SĂ LE DĂM DE MÂNCARE!”

E scandal mare între ciobanii din comuna Grindu, județul Tulcea, și autoritățile locale. Crescătorii de animale amenință că își vor îneca toate oile în Dunăre, pentru că nu mai au cu ce să le hrănească.

Asta pentru că primarul ar refuză să pună în aplicare o hotărâre judecătorească prin care aproape 1600 de hectare de islaz comunal ar trebui să le fie date în folosință ciobanilor din localitate.

Luni, oierii și-au dus animalele pe malul Dunării și au blocat drumurile din comună.

Ciobanii din comuna Grindu au blocat cu oile aproape toate drumurile din localitate. Au împreună 16.000 de oi, pe care, spun ei, nu mai au cu ce să le hranească, pentru că le-a fost luat islazul comunal.

“Au făcut într-așa fel de au scos 500 de hectare de teren și le-a dat la 4 fermieri. Noi am intervenit, i-am dat în judecată. La Tulcea, la Tribunal, am câștigat, scrie negru pe alb să elibereze pășunea ocupată de fermieri.”, a declarat pentru Știrile Pro TV Gheorghe Cristea, președintele asociației de crescători de oi.

Ceartă crescătorilor cu primarul riscă să capete accente dramatice, pentru că oamenii au de trei ori mai multe oi decât pot hrăni pe islazul care le-a mai rămas.

O lămurire a aspectelor juridice ar putea să vină tot în instanță, însă procesul ar urma să dureze cel puțin doi ani, timp în care ciobanii nu mai au cu ce să își hrănească animalele.

O soluție de criză ar fi să le vândă, însă, de la apariția acestui scandal, prețul oilor, în regiune, a ajuns unul derizoriu.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


8 comentarii

  1. creca tu esti sub turcalai.primarul nu ia spaga.daca lua era langa adrian nastase la puscariea .vezi sa nu ajungi pe acolo.
   Domnii de la zone defavorizate A.P.I.A. zic ca aveti vreo 45 de localitati zsd si zds. adica total defavorizate,deci mai puneti mana la munca nu umblati dupa potcoave de cai morti si trifoi in patru foi si cu tot soiu de amenintari
   contribuiti si voi cu ceva la bugetul conumei . judetului. sau al tarii ,doar sa va tine ardealul si bucurestiul in spate va place

 1. Gunoi de primar isi bate joc de oamanii aia habar nu are. Ce chinuri trag oamenii aceia ca nau unde sa mearga cu oile pt niste gunoie care cine stie ce interese au impreuna cu primaru la puscarie cu toti primarii ca asta pasunea e pt pasunatu oilor nu pt pilele lui primaru

  1. Aloooooo oierule localnic acolo era lunca Dunarii ,inundatura mlastina si smarcuri pana sa indiguiasca ceausescu apoi sa facut agricultura pamantul fiind bogat in nutrienti naturali .localnic fiind ar trebui sa militezi pentru ruperea digului sa dati naturii si Dunarii inapoi lunca nu pentru bagarea la cusca a domnului primar

 2. Trebuie inecat primarul,oile nu au nici o vina!Si vazut ce cultiva cei patru fermieri,de analizat,ce este mai important pentru tara,cresterea oilor sau cine stie ce interese doar pentru incasarea subventiei pe teren!

Scrie un comentariu