Ştiri agricoleSubvenţii APIA 2019

Subvenții APIA: Cum află fermierii dacă au intrat la plata avansului pe 2018

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură mai are la dispoziție numai 10 zile pentru a încheia campania de autorizare la plată a avansului din subvențiile pe 2018. Fermierii care încă nu au primit în conturi sumele ce li se cuvin de la APIA doresc să afle informații despre cererea lor. Mulți se tem că s-a întâmplat ceva, că este vreo neregulă sau chiar mai rău, că au plățile blocate.

Cea mai sigură metodă de a afla date exacte despre subvențiile ce vi se cuvin, inclusiv dacă aveți cererea autorizată pentru plata avansului, este să luați legătura (cel mai simplu prin telefon) cu funcționarul de la centrul unde ați depus documentele în acest an. Angajatul agenției de plăți poate accesa softul informatic și vă poate da informații despre cererea dvs. Această procedură poate fi solicitată numai de către beneficiarul de subvenții, iar funcționarul nu este mereu disponibil și nici obligat să vă ofere această informație, însă de cele mai multe ori, angajații agenției de plăți înțeleg prin ce trec fermierii așa că sunt alături de aceștia și le oferă explicațiile și datele necesare.

În afară de centrul local al APIA, și centrul județean poate fi o sursă de informații. În acest sens, dacă sunați, puteți solicita chiar persoana care are responsabilități în comunicarea externă, cu publicul. Cu un ton calm și având la îndemână datele dumnevoastră de identificare, verificarea situației la plată se poate face rapid.

În cazul în care nu aveți datele de contact ale centrelor APIA din țară, acestea se găsesc pe site-ul instituției. Harta interactivă vă ajută să găsiți exact numărul de telefon de la centrul APIA pe care îl căutați.

UTIL: Listă date de contact centre APIA 

Vă reamintim că plata avansului la APIA se derulează până pe 30 noiembrie inclusiv, urmând ca din 1 decembrie să fie demarate plățile regulare pentru subvențiile agricole pe 2018. Termenul legal pentru achitarea tuturor subvențiilor la nivel european este de 30 iunie, însă MADR și APIA și-au propus ca până la finele lunii martie, toți fermierii să își primească sumele cuvenite.

Stiri subventii APIA


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


6 comentarii

  1. De ce firma care preia datele (pozele) de la satelit, făcute asta vara, le preda abia acum la APIA? De ce aceste date nu le poate descărca direct APIA si trebuie o firma privata? De ce nu le descărca armata, daca trebuie șterse obiectivele strategic-militare?

  2. Cand am citit titlul am crezut ca putem verifica on-line . Chiar mi-am zis ca o sa verific de pe telefon , nu mai aveam rabdare sa ajung acasa . Citind mai departe …. am descoperit Romania din nou , va spun sincer ca nu stiam daca sa rad sau sa plang . Suntem de tot circul in tara asta ca sa nu zic de tot….ce pute

    1. Da, ar fi frumos să existe o aplicație conectată la softul APIA. În zecile de milioane ce s-au cheltuit în ultimii ani, o astfel de facilitatea putea fi ”bonus” de la dezvoltator.

Scrie un comentariu