Ştiri agricoleSubvenţii APIA 2019

APIA: Vești pentru fermierii români care așteaptă avansul din subvenții

Ovidiu Savasca APIA Mures
Foto: radiomures.ro/Emanuela Barabas

Vești pentru fermierii români care așteaptă avansul de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură. Directorul APIA Mureș, Ovidiu Săvâșcă, vine cu noutăți despre prioritățile agenției de plăți în următoarele zile, dar și despre procentul de fermieri mureșeni care vor avea banii în conturi până pe 30 noiembrie.

Campania de plată în avans a început în 16 octombrie, iar până astăzi 78% din numărul de fermieri autorizați la plată, confrom radiomures.ro. Astfel, la nivelul județului din Ardeal, din cei 25.000 de fermieri care au primit acceptul, 19.000 au primit deja banii în conturi, iar alți 200 sunt în curs de autorizare. 414 fermieri mari au primit acceptul.

”Având în vedere că mai avem 10 zile până la termenul limită de plată, și au mai rămas aproximativ 5.500 de fermieri de plată, consider că vom reuși aproape pe toți să îi autorizăm, probabil câțiva din cei care au fost selectați la controlul de teren nu vor fi autorizați, dar targetul nostru este ca toți fermierii să beneficieze de plata în avans”, a declarat ieri, 20 noiembrie, directorul APIA Mureș, Ovidiu Săvâșcă.

Avansul pe hectar este cuprins între 500 și 1.000 de lei, sumele cele mai mari fiind pentru măsurile de agromediu, conform sursei citate.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


5 comentarii

Scrie un comentariu