Ştiri agricoleSubvenţii APIA 2019

Decizie la APIA: Program prelungit pentru plata subvențiilor către fermieri

Decizie de ultimă oră la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură! Mai multe centre județene APIA au anunțat că pentru a reuși să se finalizeze integral plata avansului către fermieri, funcționarii vor avea program prelungit în cursul săptămânii și vor lucra și sâmbătă și duminică.

Termenul pentru încheierea plății la avansul din subvențiile pe 2018 este 30 noiembrie. Pentru ca un număr maxim de fermieri să poată beneficia de această fază a plăților APIA, programul de funcționare a fost prelungit la centrele agenției.

Conform unor informări transmise de la mai multe centre din țară, funcționarii vor lucra conform unui program prelungit în zilele lucrătoare, iar pe 24 și 25 noiembrie, adică sâmbătă și duminică, activitatea nu va fi întreruptă.

Conform ultimelor declarații oficiale despre plata avansului APIA, peste 500.000 de fermieri au fost deja autorizați să încaseze banii, suma totală fiind de peste 600 de milioane de euro.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


15 comentarii

 1. La nivelul tarii in APIA mai sunt maxim 5 procente de specialisti, au angajat tot felul de meserii perpendiculare pe agricultura , si atunci ce asteptam ?
  Suntem la finalul anului 2018 si cu toate acestea nu au reusit nici in acest an ca aplicatia IT sa fie functionala , ce sa mai spun :- performanta – !
  Daca mai mentinem acesti neaveniti in functii vom merge din foatre rau in catastrofa , pentru ca involuam rapid si sigur.

  1. Ce ar fi sa nu mai dați bani din bugetul public fără sa luați nimic in schimb? Statul nu poate fi un sac fără fund. Cine vrea sa facă afaceri in agricultura sau altundeva sa facă pe banii lui.

 2. Ajutoare sociale sunt aceste subventii care sunt acordate in baza la niste acte depuse la Apia. Nu tin nici cu fermierii nici cu cei de la apia care formeaza o mafie de sifoneaza subventiile. Nu sunt puse niste conditii clare in care subventiile sa fie transformate in imputuri sa stim sigur ca ajung acesti bani in agricultura. Suntem singura tara din UE care semanam de prin hambare resturi de prin magazii deci punem in pamant seminte necertificate bolnave.

 3. Cunosc fermier mare care a primit avansul de 70% integral . Cei care aveti mici probleme de corectat la dosar nu o sa primiti curand pentru ca programul , in care functionarii pot opera modificari pentru a inchide cererile ( verificari suplimentare ) , nu functioneaza si nu va functiona curand . Deci , cei care pana luni nu aveti banii in cont , ar trebui sa va adresati functionarului de care apartineti pentru ca sigur aveti o hiba in cerere .

 4. Am mai scris odată și comentul meu a dispărut. Oameni buni din interiorul Apia am aflat că nu mai sunt bani la buget de asta nu vor intra la plată cei de la control. Voit este lăsată situația asa. E manevră! Banii la anul in primavara. M..e Daea!

 5. Din Dolj sunt, nu am primit nimic din avans. Nu sunt la control. Functionarii APIA sunt incompetenti si nepasatori la nevoile oamenilor. Ar trebui angajate persoane care isi dau interesul mai mult…

  1. Cat timp nu sunt sanctiuni care sa-i arda la buzunar tot asa vor functiona treburile, credeti ca o intereseaza pe tanti Floarea de la APIA ca nu luati dvs. banii la timp, ca aveti plati de facut, ca depindeti de acei bani, la ei merge leafa restul nu prea conteaza. Cei mici nu sunt foarte mult de blamat, jigodiile mari sunt la nivel central.

 6. Din Dolj sunt, nu am primit nimic din avans. Nu sunt la control. Functionarii APIA sunt incompetenti si nepasatori la nevoile oamenilor. Ar trebui angajate persoane care isi dau interesul mai mult.

 7. Teledetectia la Vaslui nici rapoartele nu au venit cand dati banii la oameni mai hoților sunteti toți niste incapabili sa va fie rusine noi cu controlul prin teledetectie cand luam avansul in mai 2019?

Scrie un comentariu