• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Regalis Plus: când și cum se aplică primul regulator de creștere pentru pomii fructiferi

    Ramona Dascălu -

    Regalis Plus, primul regulator de creștere omologat pentru pomii fructiferi din România, va fi disponibil pentru comercializare începând cu anul 2019. Produsul BASF este recomandat în special pentru tratamentele în plantațiile de măr și păr cultivate în sistem intensiv și superintensiv.

    Dacă în alte țări europene Regalis Plus este foarte recunoscut și utilizat cu încredere de peste 10 ani de zile, iată că a sosit momentul ca acesta să fie folosit și de fermierii români. Având în vedere că suprafețele pentru culturile de măr, păr, gutui, prun și moșmon au început să crească și la noi în țară, se poate spune că este un moment extrem de oportun pentru introducerea pe piața românească a acestui regulator de creștere.

    Cum se aplică Regalis Plus în plantațiile pomicole

    Folosit ca regulator de creștere pentru livezile de măr, păr și prun, Regalis Plus se poate aplica într-unul sau două tratamente pe sezon. În primul caz, aplicarea se face în perioada înfloritului, în doza recomandată de 2,5 kg/ha. În cazul în care optăm pentru 2 tratamente pe sezon, doza recomandată este de 1,5 kg/ha pentru fiecare tratament. Primul tratament se va face pe perioada înfloritului, iar al doilea la începutul formării fructelor. În această variantă, controlăm și focul bacterian. Nu se vor aplica mai mult de 3 kg/ha într-un sezon de vegetație.

    Pentru controlul focului bacterian din livezile de măr, păr, moșmon și gutui, produsul se aplică în două tratamente pe sezon. Doza pentru culturile de măr și moșmon este de 1,25 kg/ha, iar pentru păr și gutui este de 1,5 kg/ha. Primul tratament se efectuează pe perioada înfloritului, iar al doilea se va aplica la începutul formării fructelor. După aplicare, Regalis® Plus va stimula mecanismele naturale de apărare a plantei, va crește rezistența naturală fiziologică la diferite situații de stres, facilitând astfel lupta împotriva agentului patogen Erwinia amylovora (focul bacterian).

    În ceea ce privește compatibilitatea, regulatorul de creștere Regalis Plus nu trebuie amestecat cu alte produse pe bază de calciu, utilizate în cazul carențelor de calciu. În rest, produsul este în general miscibil cu insecticide și fungicide, dar amestecul trebuie verificat în prealabil.

    Doze aplicare Regalis Plus BASF tabel

    Cum acționează Regalis Plus după aplicarea la pomii fructiferi

    Regalis Plus va face ca arhitectura coroanei pomilor să fie mai aerisită, permițând astfel luminii să pătrundă foarte bine.

    Pe lângă reducerea timpului alocat tăierilor, fermierii vor avea parte de fructe mai mari, intens colorate și uniforme în ceea ce privește mărimea. De asemenea, producția este optimizată în mod continuu, asigurând o constanță de la un an la altul.

    În plus, utilizarea Regalis Plus contribuie și la o acoperire mai bună a tratamentelor fitosanitare, și la o uscare mai bună a frunzelor și fructelor după ce au survenit precipitații. Toate acestea converg în obținerea unor rezultate economice și financiare favorabile pentru fermieri.

    Produsul conține 100 g/kg din substanța activă prohexadion-calciu având o formulare pe bază de granule dispersabile în apă. Aceasta inhibă procesul de sinteză a giberelinelor, inhibă sinteza etilenei și interferează cu metabolismul flavonoidelor. Astfel, de aici, rezultă o serie de avantaje și beneficii ale lui Regalis Plus: va contribui la o arhitectură optimă a coroanei pomilor, reducând lungimea lăstarilor; va conduce la producții constante de la an la an, eliminând alternanța de rodire și va asigura un bun control al focului bacterian, îmbogățind lista produselor omologate pentru acest agent patogen foarte periculos.

    Lansarea noului produs destinat pomicultorilor a avut loc, marți seara, la Târgu Mureș, la hotel Privo în prezența a circa 120 de invitați din majoritatea zonelor pomicole importante din țară, iar mulți dintre aceștia au făcut deja precomenzi.


    Te-ar mai putea interesa

    Plăți APIA astăzi în conturi. Se achită subvenția de 100 euro/ha! Vine ciclonul în România! ANM anunță vreme rece și furtuni Ajutor nou de minim 10.000 euro/exploatație pentru fermele înscrise la APIA

    Ultimele știri

    Șeful Pisciculturii din Ministerul Agriculturii – acuzat de DNA de fapte de corupție! Ciclonul care a adus ninsori în Europa se îndreaptă spre România. Vremea se schimbă brusc de mâine! Utilaje agricole furate pe bucăți. O nouă modă printre hoții din ferme: dezmembrarea!