• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Convenția Comercială Timac Agro 2018: ponturi reale de business și fermieri premiați

    Oana Timar -

    Convenția Comercială Timac Agro reprezintă cel mai important eveniment pe care compania îl organizează în fiecare an. Anul acesta, cu peste 350 de participanți, Convenția a fost și cel mai mare eveniment organizat până acum de Timac în România, în sala de Hotel Alpin fiind prezenți fermieri importanți, lideri de organizații din agricultură și echipa de specialiști în nutriție ai Timac Agro.

    Convenția Comercială Timac Agro România, eveniment ajuns la cea de-a XII-a ediție, a avut loc anul acesta în după-amiaza zilei de joi, 22 noiembrie. Ca și la edițiile precedente, cele mai așteptate informații au fost cele legate de contextul internațional privind piața cerealelor și a prețurilor pentru inputuri, iar la aceste ”capitole” a răspuns prezentarea lui Adrian Drăgan, CEO Timac Agro pentru România, Republica Moldova și Ucraina.

    Directorul executiv Timac Agro România, Ionel Bursuc a oferit invitaților un veritabil moment de istorie cu o prezentare care, pe lângă datele financiare de actualitate din agribusiness, a inclus și principalele elemente care au marcat agricultura și societatea românească în ultimii 100 de ani.

    Cea de-a treia prezentare a fost una ”la dublu” susținută de Marius Marica, Marketing Manager Timac Agro România, și de invitatul special al evenimentului, Dimitris Reppas, South Eastern Europe Markets Manager în cadrul Grupului Roullier.

    Acest an este un an special pentru că este un an aniversar și noi, Timac Agro România, sărbătorim alături de toți românii Centenarul Marii Uniri. (…) Vorbeam cu mai mulți fermieri veniți la eveniment și mi-am dat seama că acest an Centenar aduce și un an agricol bun pentru România și eu cred că se spune că i se dă omului după sufletul lui, așa că acest an Centenar nu putea să aducă decât lucruri pozitive și în agricultură pentru că oamenii care muncesc în acest domeniu merită”, a spus Adrian Drăgan în deschiderea Convenției Comerciale Timac Agro 2018.

    Adrian Dragan Timac Agro
    Adrian Drăgan este CEO Timac Agro pentru România, Republica Moldova și Ucraina

    Oficialul companiei a prezentat fermierilor situația prețurilor pentru grâu și porumb la nivel mondial, dar și oportunitățile pe care fermierii trebuie să le urmărească în următoarea perioadă pe piața cerealelor. ”România are producții mari de grâu și producții foarte mari de porumb. Asta e bine când ai unde să vinzi. 10% din grâul mondial se tranzacționează astăzi și 20% din porumb, ceea ce este excepțional. Prețul creat la bursă și care reprezintă o referință pentru ce încasăm pentru fiecare cultură, prețul este creat doar de schimburile internaționale. Se tranzacționează între țări, acolo se stabilește prețul. Adică prețul intern – dacă luăm Rusia, care consumă în intern, are un preț stabilit intern, nu acolo este referința, ci se creează la bursă cu doar 10% din volumele care se produc la nivel mondial. Doar atât se tranzacționează. Acele 10% determină prețul de referință pentru toți ceilalți care consumă în interior”, a vorbit Drăgan despre formarea prețului la cereale, recomandând fermierilor să monitorizeze bursele internaționale precum Euronext de la Paris.

    La rândul său, Ionel Bursu, directorul Timac Agro România a arătat că sectorul vegetal este cel mai puternic la acest moment în agricultura românească. ”În agricultură funcționează 17 mii de companii cu o cifră totală de afaceri de 35 de miliarde de lei și un profit net de 4,8 miliarde de lei și un număr de angajați de circa 85.500 de persoane. Ponderea mare este sectorul vegetal cu peste 12.000 de companii și 55.000 de angajați”, a arătat Ionel Bursuc. Acesta a subliniat că o treime din cifra de afaceri din agricultură este concentrată în județele Timiș, Călărași, Constanța, Satu Mare și Buzău.

    Ionel Bursuc Timac Agro Romania
    Ionel Bursuc este directorul executiv Timac Agro România

    Atingerea unei cifre totale de afaceri de 8 miliarde de euro a fost posibilă cu ajutorul rezultatelor bune la culturile de grâu și de porumb, recoltele profitabile fiind raportate și în acest an. ”Am avut, cel puțin statistic, un an agricol bun. Am avut 10 milioane de tone de grâu produse în 2018 și între 14,5 și 15 milioane de tone de porumb”, a precizat directorul executiv al Timac Agro România, subliniind că România a depășit în acest an Franța la producția de porumb, fermierii din Hexagon obținând un total de 11,8 milioane de tone la această cultură agricolă în 2018.

    Extragere Tombola Fertiactyl Timac Agro
    Marele Premiu, camioneta Nissan Navara, a fost câștigat de un fermier ieșean, iar premiul a fost ridicat de reprezentanta zonală a Timac Agro

    Convenția Comercială Timac Agro România s-a încheiat cu marea extragere la Tombola Fertiactyl unde directorul general Agrointeligența, Vlad Macovei, a fost cel care a extras din urnă numele fericiților câștigători. Premiile au fost acordate astfel:


    Te-ar mai putea interesa

    Macerat de coada calului – rețetă. Beneficii Ouăle maronii vor fi înlocuite în magazine de ouăle albe. Fenomenul, explicat de fermieri Fertilizarea castraveților cu îngrășăminte bio – 6 rețete simple

    Ultimele știri

    S-a deschis târgul de animale de la Câmpeni cu o bază de achiziții bovine! Ucraina a început oficial negocierile de aderare la UE. Agricultura, prima pe lista discuțiilor Markus Kamieth este noul CEO al BASF