Ştiri agricole

S-A VOTAT! Vacile cu coarne NU PRIMESC SUBVENȚIE MAI MARE!

Referendum Vaci cu coarne sau fara coarne in Elvetia

Elvețienii au respins ieri, duminică, iniţiativa unui fermier local care solicita subvenţii pentru crescătorii de animale care lăsau să crească coarnele vacilor şi caprelor lor, în loc să le înlăture cu un fier înroşit în foc, o procedură despre care criticii spun că provoacă  suferinţă, informează Reuters.

Trei sferturi din vacile elveţiene, un simbol naţional şi o atracţie turistică, sunt lipsite de coarne.

Animalele fără coarne sunt mai uşor de crescut, pentru că suferă mai puţine leziuni şi au nevoie de mai puţin spaţiu.

Iniţiativa de redare a „demnităţii animalelor” a fost condusă de fermierul Armin Capaul, care a declanşat o dezbatere naţională privind drepturile animalelor în urma unei campanii care a început acum nouă ani.

Aproape 55% dintre alegătorii elveţieni respingând propunerile prin referendum, a afirmat guvernul elveţian.

Ministrul economiei, Johann Schneider-Ammann, spune că rezultatul demonstrează că standardele privind bunăstarea animalelor sunt ridicate. „Politica agricolă elveţiană astăzi întruneşte în mare măsură aşteptările pentru bunăstarea animalelor”, a declarat el la o conferinţă de presă de la Berna.

Capaul a strâns peste 100.000 de semnături pentru a declanşa un vot la nivel naţional, după ani de lobby politic. Guvernul elveţian s-a opus propunerii lui Capaul de a acorda o subvenţie anuală de 190 de franci elveţieni (191,65 dolari SUA) pentru fiecare agricultor, ceea ce ar fi dus la redirecţionarea a 30 de milioane de franci din bugetul agricol anual de 3 miliarde de franci.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


2 comentarii

  1. Nu stiu cum se simt cei cu astfel de idei : vaci si capre fara coarne. Pentru acei legiuitori am o propunere : fara brate de la umere ca avem avantaje multiple se castiga spatiu si nu mai aveti cu ce impunge ,pardon vota

Scrie un comentariu