• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Cum a sărbătorit țăranul român Centenarul: Îmbrâncit de jandarmi și cu porcul sănătos omorât în chinuri!

    Vlad Macovei -

    Cum a sărbătorit țăranul român Centenarul: Îmbrâncit de jandarmi, cu porcul sănătos omorât în chinuri! Incompetența și ticăloșia stau să producă o tragedie cu câteva zile înainte de Crăciun! Rusănești, județul Olt, nu e un caz izolat. La fel s-ar fi produs în fiecare sat din România, fie acest din Moldova, Transilvania sau Muntenia. Tocmai de asta, ceea ce s-a întâmplat acolo este relevant. Tocmai de asta, semnalul de alarmă trebuie tras.

    Asistăm în primul rând la o răscoală a unor cetățeni împotriva autorității publice. DSV, Poliție, Jandarmerie. Oamenii nu acceptă ca porcii sănătoși să le fie luați cu japca și pentru a-și apăra avuția au început să urle și să dea cu pumnul. Nu este departe momentul unei tragedii. Dacă un sătean, la limita disperării, va da cu toporul în cap unui angajat DSV care a venit să îi omoare porcul sănătos fără nicio despăgubire imediată, a cui va fi vina? Sigur, vina individuală va fi a celui condamnat pentru omor din culpă, omul acela va merge la pușcărie pentru că a greșit. Dar vina administrativă, de stat, nu este cuiva a unei găști de incompetenți, ori foarte ticăloși, ori foarte proști, care efectiv habar nu au cum trebuie condusă o asemenea acțiune publică, extrem de sensibilă și extrem de periculoasă?

    A lua un animal sănătos din curtea unui țăran român cu trei săptămâni înainte de Crăciun, fără niciun pic de compasiune, agresiv și arogant, fără a-l despăgubi pe loc, înseamnă, din punct de vedere social, să te joci cu focul în satul românesc. Din păcate, de aici încolo, vom asista doar la o escaladare a violenței, oamenii din viitoarele focare de pestă porcină africană vor fi încurajați de ceea ce s-a întâmplat la Rusănești, Olt să pună piciorul și mai tare în prag. Veți vedea!

    Sigur că ar fi foarte bine să nu mai avem porc crescut în gospodăriile populației, pentru a limita răspândirea peste porcine africane. Dar aceasta trebuie să se întâmple natural, prin creșterea nivelului de trai. Nivelul de trai e chestia aia, pe care politicienii care acum asmut jandarmii împotriva țăranilor (cam ca la cooperativizare) o declamă în campaniile electorale când vă cer votul. Țăranul român nu crește porcul în cotețul de lângă casă de amorul artei, îl crește pentru că e sărac și pentru că porumbul din hambar, primit drept arendă, poate fi valorificat doar în acest fel, hrănind animalele din curte. Porcul crescut în gospodărie va dispărea când venitul lunar pe cap de locuitor în mediul rural va depăși 400-500 de euro. Prin urmare, cea mai bună soluție de luptă împotriva peste porcine africane este prosperitatea țăranului român. Mulți politicieni nu își doresc asta, au decis în schimb să termine cu porcul crescut în gospodărie prin alungarea tinerilor din țară și prin forțarea morții bătrânilor, tot mai săraci și tot mai bolnavi. În felul acesta, nu va mai fi cine să crească porc în gospodărie. Ce spuneți de asta?

    Mai este un aspect scandalos în ceea ce s-a întâmplat la Rusănești, Olt. Am văzut niște funcționari publici, plătiți cu câteva mii de lei pe lună, care nu au omorât ”curat” porcii. Eutanasiere înseamnă să omori animalul fără chinuri, băi animalelor! Ce este așa de greu să folosești responsabil nenorocitul ăla de pistol cu glonț captiv, să îi sprijini de fruntea animalului și să îl omori fără chinuri, printr-o apăsare corectă pe trăgaci. Cât de greu este? Purceii aceia, de câteva luni, ce ne spun în timp ce agonizau în bălți de sânge, cu spasme în tot corpul, în timp ce celelalte animale priveau carnagiul și zbierau chinuite de panica instinctivă pe care orice mamifer o trăiește în apropierea morții atunci când o simte aproape? Păi ne spun că cei care au făcut asta, și care sunt plătiți din taxele și impozitele noastre, sunt mai animale decât bietele dobitoace. Și ar trebui să fie dați afară în șuturi din posturile călduțe de bugetar!

    Rusănești, județul Olt nu este o excepție. Spune mult despre clasa politică și despre aparatul administrativ, la ceas de Centenar. Spune mult despre cât le pasă lor de satul românesc și de țăranul român, al cărui bunici și străbunici și-au dat viața pe front pentru a face România Mare. Rușine!


    Te-ar mai putea interesa

    Fermierii români au cerut la Bruxelles un preț de intervenție de minim 200 euro pe tona de grâu Fermierul care reușește să producă legume în solar 10 luni pe an Blocaj la APIA! Fermierii cer plata de urgență a subvențiilor ANT și ecoschema PD-04!

    Ultimele știri

    Drone profesionale, eficiente și performante în portofoliul Agricover, pentru fiecare tip de fermă Ajutor de stat pentru fermierii care au pierderi din cauza prețului mic la cereale Alertă meteo de ploi, rafale de vânt și precipitații mixte până joi seara