• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Cum a sărbătorit țăranul român Centenarul: Îmbrâncit de jandarmi și cu porcul sănătos omorât în chinuri!

  Vlad Macovei -

  Cum a sărbătorit țăranul român Centenarul: Îmbrâncit de jandarmi, cu porcul sănătos omorât în chinuri! Incompetența și ticăloșia stau să producă o tragedie cu câteva zile înainte de Crăciun!Rusănești, județul Olt, nu e un caz izolat. La fel s-ar fi produs în fiecare sat din România, fie acest din Moldova, Transilvania sau Muntenia. Tocmai de asta, ceea ce s-a întâmplat acolo este relevant. Tocmai de asta, semnalul de alarmă trebuie tras.

  Asistăm în primul rând la o răscoală a unor cetățeni împotriva autorității publice. DSV, Poliție, Jandarmerie. Oamenii nu acceptă ca porcii sănătoși să le fie luați cu japca și pentru a-și apăra avuția au început să urle și să dea cu pumnul. Nu este departe momentul unei tragedii. Dacă un sătean, la limita disperării, va da cu toporul în cap unui angajat DSV care a venit să îi omoare porcul sănătos fără nicio despăgubire imediată, a cui va fi vina? Sigur, vina individuală va fi a celui condamnat pentru omor din culpă, omul acela va merge la pușcărie pentru că a greșit. Dar vina administrativă, de stat, nu este cuiva a unei găști de incompetenți, ori foarte ticăloși, ori foarte proști, care efectiv habar nu au cum trebuie condusă o asemenea acțiune publică, extrem de sensibilă și extrem de periculoasă?

  Revolta oameni Rusanesti Olt
  Sursă colaj: Observator – Antena 1

  A lua un animal sănătos din curtea unui țăran român cu trei săptămâni înainte de Crăciun, fără niciun pic de compasiune, agresiv și arogant, fără a-l despăgubi pe loc, înseamnă, din punct de vedere social, să te joci cu focul în satul românesc. Din păcate, de aici încolo, vom asista doar la o escaladare a violenței, oamenii din viitoarele focare de pestă porcină africană vor fi încurajați de ceea ce s-a întâmplat la Rusănești, Olt să pună piciorul și mai tare în prag. Veți vedea!

  Sigur că ar fi foarte bine să nu mai avem porc crescut în gospodăriile populației, pentru a limita răspândirea peste porcine africane. Dar aceasta trebuie să se întâmple natural, prin creșterea nivelului de trai. Nivelul de trai e chestia aia, pe care politicienii care acum asmut jandarmii împotriva țăranilor (cam ca la cooperativizare) o declamă în campaniile electorale când vă cer votul. Țăranul român nu crește porcul în cotețul de lângă casă de amorul artei, îl crește pentru că e sărac și pentru că porumbul din hambar, primit drept arendă, poate fi valorificat doar în acest fel, hrănind animalele din curte. Porcul crescut în gospodărie va dispărea când venitul lunar pe cap de locuitor în mediul rural va depăși 400-500 de euro. Prin urmare, cea mai bună soluție de luptă împotriva peste porcine africane este prosperitatea țăranului român. Mulți politicieni nu își doresc asta, au decis în schimb să termine cu porcul crescut în gospodărie prin alungarea tinerilor din țară și prin forțarea morții bătrânilor, tot mai săraci și tot mai bolnavi. În felul acesta, nu va mai fi cine să crească porc în gospodărie. Ce spuneți de asta?

  Mai este un aspect scandalos în ceea ce s-a întâmplat la Rusănești, Olt. Am văzut niște funcționari publici, plătiți cu câteva mii de lei pe lună, care nu au omorât ”curat” porcii. Eutanasiere înseamnă să omori animalul fără chinuri, băi animalelor! Ce este așa de greu să folosești responsabil nenorocitul ăla de pistol cu glonț captiv, să îi sprijini de fruntea animalului și să îl omori fără chinuri, printr-o apăsare corectă pe trăgaci. Cât de greu este? Purceii aceia, de câteva luni, ce ne spun în timp ce agonizau în bălți de sânge, cu spasme în tot corpul, în timp ce celelalte animale priveau carnagiul și zbierau chinuite de panica instinctivă pe care orice mamifer o trăiește în apropierea morții atunci când o simte aproape? Păi ne spun că cei care au făcut asta, și care sunt plătiți din taxele și impozitele noastre, sunt mai animale decât bietele dobitoace. Și ar trebui să fie dați afară în șuturi din posturile călduțe de bugetar!

  Rusănești, județul Olt nu este o excepție. Spune mult despre clasa politică și despre aparatul administrativ, la ceas de Centenar. Spune mult despre cât le pasă lor de satul românesc și de țăranul român, al cărui bunici și străbunici și-au dat viața pe front pentru a face România Mare. Rușine!


  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Îmi asum răspunderea în fața fermierilor că nu am reușit să obțin despăgubirile de secetă! Lupta pentru a pune agricultura în ofensivă continuă, și mai îndârjit! Apel către parlamentarii de pe “lista rușinii”: Aveți o ultimă șansă, uriașă, să deveniți eroii fermierilor! Nu o ratați! Negocieri de ultimă oră la PNL! Mai mulți lideri încearcă să îl convingă pe premierul Cîțu să dea despăgubirile, 50% acum, 50% la rectificare!

  Ultimele știri

  Cele 900 de vaci blocate pe vas în Mediterana s-au întors în Spania și vor fi ucise Europarlamentarul Dan Motreanu: Mecanismul European de ajustare la frontieră a emisiilor de dioxid de carbon, estimat să intre în vigoare în 2023 Rețeta batoanelor cu miere a ajutat-o pe Liza Mămăligă să facă din stupina familiei un brand