Forța FermierilorRECOMANDĂRIŞtiri agricole

Cum a sărbătorit țăranul român Centenarul: Îmbrâncit de jandarmi și cu porcul sănătos omorât în chinuri!

Porci omorati la Rusanesti Olt
Porcii din Rusănești au fost omorâți în chinuri groaznice (foto: Facebook.com)
Cum a sărbătorit țăranul român Centenarul: Îmbrâncit de jandarmi, cu porcul sănătos omorât în chinuri! Incompetența și ticăloșia stau să producă o tragedie cu câteva zile înainte de Crăciun!Rusănești, județul Olt, nu e un caz izolat. La fel s-ar fi produs în fiecare sat din România, fie acest din Moldova, Transilvania sau Muntenia. Tocmai de asta, ceea ce s-a întâmplat acolo este relevant. Tocmai de asta, semnalul de alarmă trebuie tras.

Asistăm în primul rând la o răscoală a unor cetățeni împotriva autorității publice. DSV, Poliție, Jandarmerie. Oamenii nu acceptă ca porcii sănătoși să le fie luați cu japca și pentru a-și apăra avuția au început să urle și să dea cu pumnul. Nu este departe momentul unei tragedii. Dacă un sătean, la limita disperării, va da cu toporul în cap unui angajat DSV care a venit să îi omoare porcul sănătos fără nicio despăgubire imediată, a cui va fi vina? Sigur, vina individuală va fi a celui condamnat pentru omor din culpă, omul acela va merge la pușcărie pentru că a greșit. Dar vina administrativă, de stat, nu este cuiva a unei găști de incompetenți, ori foarte ticăloși, ori foarte proști, care efectiv habar nu au cum trebuie condusă o asemenea acțiune publică, extrem de sensibilă și extrem de periculoasă?

Revolta oameni Rusanesti Olt
Sursă colaj: Observator – Antena 1

A lua un animal sănătos din curtea unui țăran român cu trei săptămâni înainte de Crăciun, fără niciun pic de compasiune, agresiv și arogant, fără a-l despăgubi pe loc, înseamnă, din punct de vedere social, să te joci cu focul în satul românesc. Din păcate, de aici încolo, vom asista doar la o escaladare a violenței, oamenii din viitoarele focare de pestă porcină africană vor fi încurajați de ceea ce s-a întâmplat la Rusănești, Olt să pună piciorul și mai tare în prag. Veți vedea!

Sigur că ar fi foarte bine să nu mai avem porc crescut în gospodăriile populației, pentru a limita răspândirea peste porcine africane. Dar aceasta trebuie să se întâmple natural, prin creșterea nivelului de trai. Nivelul de trai e chestia aia, pe care politicienii care acum asmut jandarmii împotriva țăranilor (cam ca la cooperativizare) o declamă în campaniile electorale când vă cer votul. Țăranul român nu crește porcul în cotețul de lângă casă de amorul artei, îl crește pentru că e sărac și pentru că porumbul din hambar, primit drept arendă, poate fi valorificat doar în acest fel, hrănind animalele din curte. Porcul crescut în gospodărie va dispărea când venitul lunar pe cap de locuitor în mediul rural va depăși 400-500 de euro. Prin urmare, cea mai bună soluție de luptă împotriva peste porcine africane este prosperitatea țăranului român. Mulți politicieni nu își doresc asta, au decis în schimb să termine cu porcul crescut în gospodărie prin alungarea tinerilor din țară și prin forțarea morții bătrânilor, tot mai săraci și tot mai bolnavi. În felul acesta, nu va mai fi cine să crească porc în gospodărie. Ce spuneți de asta?

Mai este un aspect scandalos în ceea ce s-a întâmplat la Rusănești, Olt. Am văzut niște funcționari publici, plătiți cu câteva mii de lei pe lună, care nu au omorât ”curat” porcii. Eutanasiere înseamnă să omori animalul fără chinuri, băi animalelor! Ce este așa de greu să folosești responsabil nenorocitul ăla de pistol cu glonț captiv, să îi sprijini de fruntea animalului și să îl omori fără chinuri, printr-o apăsare corectă pe trăgaci. Cât de greu este? Purceii aceia, de câteva luni, ce ne spun în timp ce agonizau în bălți de sânge, cu spasme în tot corpul, în timp ce celelalte animale priveau carnagiul și zbierau chinuite de panica instinctivă pe care orice mamifer o trăiește în apropierea morții atunci când o simte aproape? Păi ne spun că cei care au făcut asta, și care sunt plătiți din taxele și impozitele noastre, sunt mai animale decât bietele dobitoace. Și ar trebui să fie dați afară în șuturi din posturile călduțe de bugetar!

Rusănești, județul Olt nu este o excepție. Spune mult despre clasa politică și despre aparatul administrativ, la ceas de Centenar. Spune mult despre cât le pasă lor de satul românesc și de țăranul român, al cărui bunici și străbunici și-au dat viața pe front pentru a face România Mare. Rușine!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


7 comentarii

 1. o precizare pentru autorul articolului: in cazul in care un taran loveste cu toporul in cap un angajat al DSV venit sa ii omoare porcul, cred ca incadrarea juridical e de omor calificat, nu omor din culpa.
  E o mare diferenta de pedeapsa.

  In alta ordine de idei, ce ar trebui sa faca statul, sa permita continuare nebuniei extinderii PPA doar pt ca urmeaza sarbatorile?

 2. Violența împotriva celor au ca misiune să prevină răspândirea bolii/morții e măsură exactă nu doar a răutății și ignoranței dar și a egoismului și a incapacității de a accepta un sacrificiu personal în favoarea binelui comun. Nu am evoluat deloc și ne mai credem și viteji. Alții au murit pe front pentru noi iar noi nici la un porc contra cost nu suntem în stare să acceptăm! Cât de mici pot fi unii semeni ai noștri.

  1. Habar nu ai despre ce vorbesti ! Se vede ca esti platit din bani publici altfel nu ai susține argumente nedovedite ! Laboratoarele de expertiza medical-veterinară ce sunt aservite statului susțin lucrul acesta in defavoarea cetățeanului de rând ! Influenta marilor

   puteri ce vor sa suprime agricultura si zootehnia rurală si pe crescatorul român petru a veni pe piata autohtonă cu produsele lor ! Romania este o piata de desfacere a străinilor cu care statul mafiot a incheiat înțelegeri ! Este o colonie aservită de trădătorii din fruntea tarii !

 3. Acesti indivizi distrug tot ce mai poate exista in aceasta tara au vandut toata industria la fier vechi.au vandut toate zacamintele padurile..omoara taranul roman ..au inceput cu anemia la cai ..gripa aviara la pasari pesta porcina la porci pesta la oi si capre infecteaza maternitatile cu virusi pentru a omori bebelusi aduc fructe si legume infectate cu pesticide produse din carne injectate cu hormoni si antibiotice omorand si oameni care sunt obligati sa le manance pentru ca nu au alternativa oameni mor inainte sa ia pensia tineri sunt alungati din tara ….dupa 30 de ani de la revolutie unde am ajuns?????

 4. Sa recapitulam cu PPA dupa campania asta 1.cat timp va dura eradicarea PPA ? 2.ce suprafata din teritoriu e infestata cu PPA solul ,subsolul, panza de apa freatica ,apa de suprafata ? 3.cand si daca se vor mai deschide targurile de animale ? 4.populatia va mai avea drept sa creasca animale ? 5.ce se intampla cu fondul genetic al animalelor autohtone ,de ce e eliminat ?

 5. Să păzească D-zeu să vină la poarta mea cu așa ceva că pe loc i-am eutanasiat eu pe dobitoci care vin în curtea mea; să vină când îi chem eu că is bolnavi porci nu ca nebuni să omoare porci sănătoși pe ideile unor habarnisti care joacă după cum le cântă cei de sus că au salarii bune iar amărâți nici hrana nu io mai lasă bandiți. ..

  1. Ppa este o invenție demonică a unor minți bolnave. Este crimă împotriva animalelor noastre și a românilor! Vor sa ne extermine, să ne îmbolnăvească cu otrăvurile aduse de afară! Dați le în cap dacă îndrăznesc să vă intre în curți, oameni buni!

Scrie un comentariu