• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Ştiri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • VASILICA MIHAI – fermieră IN POLE POSITION! Ce va face cu DUSTERUL DE LA TIMAC AGRO!

    Oana Timar -

    În localitatea Amara din Ialomița, Vasilica Mihai și familia ei au investit în agricultură. Fermiera administrează societatea Sebastian Agroprest are și astăzi regretul că a început pe cont propriu prea târziu, că n-a mai avut loc în noile forme asociative. Și, totuși, eforturile și munca depusă o plasează astăzi pe Vasilica Mihai în prima linie a fermierilor performanți, iar tehnologia de fertilizare pe care o folosește i-a adus nu numai producții cu profit ci și o mașină Dacia Duster pe care ialomițeanca a câștigat-o anul acesta la Tombola Fertiactyl organizată de compania Timac Agro România.

    Atentă la detalii și mai ales la costuri, Vasilica Mihai a reușit să se impună ca fermier. ”Este o fermă de familie, avem trei angajați în fermă. Băiatul meu are și el niște utilaje agricole cu care ne ajutăm. Am 330 de hectare în localitatea Amara, merg pe rapiță cam 25%, restul grâu, porumb, floarea-soarelui. Mai avem și mazăre o suprafață nesemnificativă. În ultimii ani cel mai bine a mers porumbul, urmat de grâu. La rapiță este mereu un pariu, în ultimii doi ani am avut producții mai mici”, spune fermiera.

    Recunoaște că este o fire mai timidă, însă din discuții îți dai seama că ialomițeanca stăpânește tehnologiile agricole și, un lucru demn de apreciat, recunoaște dacă a făcut o greșeală tehnologică și apelează la specialiștii Timac Agro pentru a primi sfaturile de care are nevoie pentru a salva cultura. ”Lucrez de aproximativ 4-5 ani cu produse Timac. Am început cu cantități mai mici și apoi când am văzut rezultatele am extins suprafețele. Anul acesta am văzut pe culturi, la culturile afectate de secetă, efectele pozitive ale produselor. Specialiștii Timac au venit în câmp să vedem culturile, să îmi recomande ce e mai bun. Am folosit produsele, am fost mulțumită și am mărit cantitățile comandate. Este o colaboare extraordinară”, vorbește Vasilica Mihai despre parteneriatul pe care îl are cu compania Timac Agro România.

    Vestea că a câștigat o mașină Dacia Duster a ajuns la fermieră prin intermediul fiului ei. Vasilica Mihai era cu treabă și nu a auzit telefonul. ”Este un cadou neașteptat. Eram acasă, nici măcar nu aveam telefonul pe lângă mine când am fost sunată, apoi l-au sunat pe fiul meu care mi-a dat vestea. Este o bucurie extraordinar de mare. Mașina o vom folosi să mergem la câmp și pe unde mai avem nevoie să rezolvăm treburile fermei”, spune cea care a câștigat premiul al doilea la Tombola Fertiactyl ”Fermierul în pole position”.

    Dusterul îi dă fermierei curajul de a face un lucru pe care mereu l-a amânat: să își ia carnetul de conducere. Astfel, în această iarnă, Vasilica Mihai va profita de pauza de la muncile câmpului pentru a face școala de șoferi pentru ca anul viitor să conducă singură mașina câștigată la concursul Timac Agro. ”Pe viitor vom continua să muncim și sperăm că mai extindem suprafața fermei. În zona noastră, la Amara, acest lucru este destul de dificil, e mai greu să găsești terenuri”, arată Vasilica Mihai.

    Convenția Comercială Timac Agro România a avut loc anul acesta pe 22 noiembrie și a fost evenimentul în cadrul căruia au fost extrași din urnă fermierii câștigători la Tombola Fertiactyl. Premiile au fost acordate astfel:


    Te-ar mai putea interesa

    Ultima strigare pentru sămânța de mazăre. Prețurile pe tonă au crescut la nivel mondial Nicio schimbare majoră pe piața îngrășămintelor: nici la prețuri, nici la achiziții Fermier cercetat penal pentru depozitarea improprie a 24 de tone de azotat de amoniu

    Ultimele știri

    Primar acuzat că a luat ilegal subvenții APIA: ”Dau banii înapoi!” Crescătorii de vaci și-au construit propria fabrică de lapte cu ajutorul fondurilor europene Sătenii din mai multe comune au interzis să își mai taie porcii timp de 7 zile