• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • ANM, prognoza meteo. Ninsori și vreme rece în următoarele două săptămâni

    agrointeligenta.ro -

    Prognoza meteo! Administraţia Naţională de Meteorologie a publicat astăzi – luni 10 decembrie prognoza de specialitate valabilă până pe 23  decembrie. Potrivit acesteia, la nivel de precipitaţii probabilitatea de producere a acestora – mai ales sub formă de ploaie şi lapoviţă – va fi constantă pe parcursul următoarelor două săptămâni.

    MUNTENIA

    Intervalul va debuta cu o vreme ușor mai caldă decât în mod obișnuit, iar în perioada 12-14 decembrie valorile termice, în scădere, se vor situa în jurul mediilor multianuale; astfel, pe parcursul primei săptâmâni vor fi temperaturi maxime de 3…6 grade și minime de -4…0 grade, mediat regional. Pentru cea de-a doua săptămână sunt estimate temperaturi în creștere, cu o probabilitate mare ca în special valorile diurne să se situeze peste cele climatologic specifice după mijlocul lunii decembrie.

    Pe tot parcursul intervalului de referință, probabilitatea pentru precipitații (sub formă de ploaie, lapoviță și trecător ninsoare) se va menține relativ ridicată, însă acestea vor avea caracter temporar, distribuție locală și vor fi în general slabe cantitativ.

    TRANSILVANIA

    În prima săptămână, media regională a valorilor de temperatură va fi apropiată, iar la început chiar ușor peste specificul climatologic al acestei perioade din an, cu maxime diurne de 0…5 grade și minime în general de -7…-2 grade, cu valori mai mici în special în depresiuni în perioada 12-14 decembrie. Estimările prognostice pentru intervalul 16-23 decembrie indică o probabilitate mai mare de a se înregistra un regim termic în general peste cel normal în a doua jumătate a lunii decembrie, mai ales în privința valorilor diurne. Probabilitatea pentru precipitații locale -ploaie, lapoviță și ninsoare- se va menține relativ ridicată pe tot parcursul intervalului de referință, însă acestea vor avea caracter temporar și vor fi slabe cantitativ.

    MOLDOVA

    În prima săptămână de prognoză, regimul termic va fi caracterizat de valori în jurul celor normale acestei perioade din an, cu maxime de 0…5 grade și minime de -6…-2 grade, în medie regională, temperaturi mai mici fiind posibile în nopțile din perioada 13-15 decembrie. Pentru cea de-a doua parte a intervalului de referință, sunt estimate temperaturi în creștere, cu o probabilitate relativ mare ca în special valorile diurne să se situeze peste cele climatologic specifice după mijlocul lunii decembrie.

    Probabilitatea pentru precipitații va fi mai mare după data de 15 decembrie, cu toate acestea și în prima săptămână se vor semnala ploi, lapoviță sau ninsori, însă doar trecătoare și pe spații restrânse.

    OLTENIA

    În prima săptămână de prognoză, media regională a valorilor de temperatură va fi apropiată, iar la început chiar ușor peste specificul climatologic al acestei perioade din an, cu maxime diurne de 4…7 grade și minime de -5…0 grade. Estimările prognostice pentru intervalul 16-23 decembrie indică o probabilitate mai mare de a se înregistra un regim termic în general peste cel normal în a doua jumătate a lunii decembrie, mai ales în privința valorilor diurne. Probabilitatea pentru precipitații -ploaie, lapoviță și ninsoare- va fi mai mare în jurul datelor de 15 și 21 decembrie, în restul intervalului doar pe spații mici fiind de așteptat precipitații slabe.

    DOBROGEA

    În prima săptămână de prognoză, temperaturile diurne nu vor avea variații semnificative și se vor situa în jurul celor normale în a doua decadă a lunii decembrie, între 3 și 6 grade. Minimele nocturne vor fi mai coborâte doar în perioada 13-14 decembrie, în rest urmând a se situa ușor peste medii, într-un ecart de -4…0 grade. Estimările prognostice pentru intervalul 15-23 decembrie indică o probabilitate mai mare de a se înregistra un regim termic în general peste cel normal în a doua jumătate a lunii decembrie, mai ales în privința valorilor diurne.

    Probabilitate pentru precipitații (predominant ploaie, trecător mixte) va fi relativ ridicată pe parcursul intervalului de referință. Acestea vor fi totuși în general slabe, doar în jurul datei de 15 decembrie fiind estimate cantități de apă moderate.

     BANAT

    Intervalul va debuta cu o vreme ușor mai caldă decât în mod obișnuit, iar în perioada 12 -14 decembrie valorile termice, în scădere, se vor situa în jurul mediilor multianuale; astfel, pe parcursul primei săptâmâni vor fi temperaturi maxime de 2…6 grade și minime de -4…0 grade, mediat regional. Pentru cea de-a doua săptămână sunt estimate temperaturi în creștere, cu o probabilitate mare ca în special valorile diurne să se situeze cu mult peste cele climatologic specifice după mijlocul lunii decembrie.

    Pe tot parcursul intervalului de referință, probabilitatea pentru precipitații (sub formă de ploaie și doar trecător lapoviță sau ninsoare) se va menține relativ ridicată, însă acestea vor avea caracter temporar și în general vor fi slabe cantitativ.

    CRIŞANA

    Intervalul va debuta cu o vreme ușor mai caldă decât în mod obișnuit, iar în perioada 12 -14 decembrie valorile termice, în scădere, vor deveni apropiate de mediile multianuale; astfel, pe parcursul primei săptâmâni vor fi temperaturi maxime de 1…6 grade și minime de -5…0 grade, mediat regional. Pentru cea de-a doua săptămână sunt estimate temperaturi în creștere, cu o probabilitate mare ca în special valorile diurne să se situeze peste cele climatologic specifice după mijlocul lunii decembrie.

    Pe tot parcursul intervalului de referință, probabilitatea pentru precipitații (sub formă de ploaie, lapoviță și trecător ninsoare) se va menține relativ ridicată, însă acestea vor avea caracter temporar și în general vor fi slabe cantitativ.

    MARAMUREŞ

    În prima săptămână valorile termice diurne vor avea variații ușoare, iar regimul termic nocturn va fi în scădere în perioada 13-15 decembrie, temperaturile încadrându-se în general într-un ecart mediu apropiat de normele climatologice pentru luna decembrie. Astfel, mediat regional vor fi maxime de 0…3 grade și minime de -4…0 grade, cu valori mai mici în perioada 13-15 decembrie. Estimările prognostice pentru a doua săptămână indică o probabilitate relativ ridicată de a se înregistra un regim termic peste cel mediu multianual, în special la valorile diurne.

    Probabilitatea pentru precipitații mixte (slabe și moderate cantitativ), cu caracter temporar se va menține relativ ridicată pe tot parcursul intervalului de referință.


    Te-ar mai putea interesa

    Șofer român de TIR, prins în remorcă cu trei tractoare furate cu o zi înainte. Unul dintre tractoare avea GPS A început Rabla pentru Tractoare! AFM: Înscrierea nu necesită achitarea niciunui avans către dealeri! Colinde de Crăciun în versuri. Top 10 cele mai frumoase colinde românești

    Ultimele știri

    Plăți finale APIA 2024. Prima listă cu fermieri care încasează a doua tranșă din subvenții Deutz-Fahr renunță la producția de combine și închide fabrica din Croația Avertisment al Președintelui ANPM: Trufele românești ar putea dispărea, din cauza braconierilor!