Prognoze meteoŞtiri agricole

ALERTĂ ANM: JUDEȚELE UNDE NINGE ȘI ESTE VISCOL!

Val de avertizări meteorologice care vor intra în vigoare de astăzi – vineri 14 decembrie. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță că vremea se schimbă radical iar în această noapte va intra în vigoare o avertizare de ninsori abundente şi viscol în jumătate de tară, până duminică dimineaţă. Regiunile sud-vestice se vor afla sub cod portocaliu de vreme severă.

Codul portocaliu vizează judetețe Timiș, Caraș, precum și zonele montane ale județelor Hunedoara, Mehedinți, Gorj, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița și Prahova. Acesta va fi în vigoare de mâine dimineață de la ora 6.00 până duminică la ora 12.00, timp în care va ninge abundent, 60-70 cm de zăpadă proaspătă se vor depune în aceste zone. Vântul va sufla cu putere, la munte va depăsi 70 km/h, iar zăpada va fi viscolită.

Codul Galben intră în vigoare din această noapte de la orele 23.00 și este valabil până pe 16 decembrie, ora 18. Fenomenele vizate sunt ninsori moderate cantitativ, strat consistent de zăpadă, intensificări ale vântului.

În intervalul menționat, în Banat, cea mai mare parte a Crișanei, vestul și sudul Transilvaniei, vestul și nordul Olteniei, jumătatea de nord a Munteniei, precum și în zona Carpaților Meridionali. Occidentali și de Curbură vor fi precipitații mai ales sub formă de ninsoare și se va depune strat consistent de zăpadă. Local se vor cumula 25…30 l/mp și izolat 40…50 l/mp. Vântul va avea intensificări la munte, cu rafale de peste 60 km/h, dar și în regiunile sudice și sud-vestice, cu viteze, în general, de 45…50 km/h.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!