Creșterea animalelorŞtiri agricole

Crescător de ovine din Olt, în greva foamei din cauza câinilor vecinului

Un fermier din Olt a făcut greva foamei după ce câinii vecinului său i-ar fi mâncat șapte oi

Fermier în greva foamei! Un crescător de ovine a protestat zilele trecute în faţa Prefecturii Olt pe motiv că animalele de pază ale directorului Casei de Pensii Olt i-ar fi omorât șapte oi.

Marian Isăilă, din Curtişoara, îl acuză pe vecinul său, Iulian Smarandache, directorul Casei Judeţene de Pensii Olt, că are 12 câini pe proprietate, dintr-o rasă agresivă, pe care îi lasă liberi, scrie adevarul.ro. 

“De astă-vară până acum mi-a sfâşiat şapte animale. Am turmă de oi. Are împrejmuit, dar are găuri, ţine poarta deschisă… Am depus plângere la poliţie, nu s-a luat niciun fel de măsură. În vară am avut nişte găini albe de carne, le-a mâncat pe ălea. Am tăcut din gură, am zis că n-are rost să… La o săptămână de zile mi-a omorât o capră şi o oaie, le-a mâncat. În momentul când m-am dus la ei, au lăsat capra şi oaia şi s-au repezit la mine, jos, norocul meu că am avut o bluză legată la mijloc şi am desfăcut-o pe aia…Nu se poate vorbi cu dumnealui, nici nu stă la discuţii, ultima dată când l-am strigat să stăm de vorbă să-i zic să-i închidă, a chemat poliţia, că-l deranjez“, a mai spus protestatarul, care a fost primit în audienţă de subprefectul judeţului Olt, Radu Ioniţă, chiar după ce a ameninţat că va merge cu protestul la extreme şi-şi va da foc, jandarmii convingându-l să meargă să-şi spună păsul.

Directorul Casei Judeţene de Pensii Olt, învinuit de protestatar, nu a putut fi contactat pentru a-şi exprima punctul de vedere. În schimb, Prefectura Olt a transmis un punct de vedere: “Ţinând cont de faptul că există o sesizare depusă la organele competente, persoanei respective i s-a recomandat să aştepte răspunsul instituţiei abilitate, fiind rugată să revină în audienţă în cursul săptămânii viitoare”.

Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!