Ştiri agricoleSubvenţii APIA 2019

Fermieri, atenție! APIA are program special de Sărbători!

Program de Sărbători la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA)! APIA va funcționa după un  program special în ultima lună din an, la fel ca și restul bugetarilor. În această lună agenția de plăți continuă autorizarea la plată a subvențiilor finale dar primește și o serie de cereri importante pentru fermieri.

Funcționarii agenției de plăți au avut anul trecut liber în zilele de 25, 26 decembrie și 1, 2 ianuarie iar din 3 ianuarie a fost reluată activitatea. Din acest an, conform unei decizii a Guvernului, bugetarii – deci inclusiv funcționarii APIA, vor beneficia de zile libere și pentru 24 decembrie și 29 ianuarie.

Astfel dacă mai aveți de prezentat documente, cereri sau vreți doar să vă informați despre subvenții la APIA trebuie sa luați în calcul că anul acesta au fost aprobate 2 zile libere în plus astfel că bugetarii vor face “punte” între weekend-uri și zilele libere legale de Crăciun și de Revelion și vor beneficia de două minivacanțe, fiecare de câte cinci zile astfel:

– de pe 22 până pe 26 decembrie;
– de pe 29 decembrie până pe 2 ianuarie.

Mare atenție la termenele limită

În paralel cu autorizarea la plată a subvențiilor, funcționarii definitivează situațiile fermierilor la control și primesc cererile de acord pentru motorina ce va fi utilizată în agricultură anul viitor. Tot în decembrie trebuie să depună cereri la APIA și asociațiile de crescători de animale care gestionează registrele de rasă și care efectuează Controlul Oficial al Performanțelor (COP).

Astfel, până astăzi 17 decembrie 2018 s-au primit cererile inițiale pentru obținerea ajutorului de stat în sectorul creșterii animalelor pentru anul 2019 iar în cursul lunii decembrie se depun cererile pentru acordul prealabil în vederea obţinerii ajutorului de stat pentru motorina utilizată în agricultură, în anul 2019.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!