Ştiri agricoleSubvenţii APIA 2019

MINISTRUL PETRE DAEA, ANUNȚ despre PRIMELE PLĂȚI LA APIA ÎN 2019!

Plati APIA 2019

Primii bani virați fermierilor de către Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) în 2019! Ministrul Agriculturii Petre Daea a anunțat când vor fi reluate autorizările la plată pentru agricultorii și crescătorii de animale care mai au de încasat subvențiile din Campania APIA 2018.

Ministrul Petre Daea a declarat că ultimele plăți către fermieri au putut fi efectuate de funcționarii APIA pe 21 decembrie. Șeful de la MADR a explicat că situația a fost dictată de regulile ce țin de funcționarea sistemului de plăți prin Trezorerie. ”Dacă dai banii la timp și într-o perioadă scurtă, cum am făcut anul trecut și anul acesta…Anul acesta, până la această dată, au primit fermierii 1,650 de miliarde de euro cu 233 de milioane de euro mai mult decât anul trecut până la această dată”, a spus, într-un interviu acordat emisiunii ”Viața Satului” (TVR 1), ministrul Petre Daea despre banii achitați până acum fermierilor în Campania APIA 2018.

Petre Daea a vorbit și despre reluarea plăților la APIA în 2019. El a arătat că funcționarii vor relua ”transmiterea banilor către fermieri” încă din primele zile lucrătoare, adică din 3 și 4 ianuarie. ”Imediat după anul Nou, în primele zile de lucru, vom continua activitatea de a transmite banii către fermieri”, a promis ministrul agriculturii.

Conform unui ordin ministerial, APIA trebuie să încheie campania de plăți pe 2018 până cel târziu la data de 31 martie 2019.

Citiți și:

SUBVENȚII APIA: Când încep PLĂȚILE LA ANT OVINE ȘI BOVINE!

LISTĂ COMPLETĂ CU SUBVENȚII APIA: Schemele și sumele care SE ACHITĂ ACUM CĂTRE FERMIERI!

ADRIAN PINTEA, APIA: CUANTUMUL SCZ VACA DE LAPTE – 340,90 EURO/CAP DE ANIMAL!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!