Ştiri agricoleSubvenţii APIA 2019

MINISTRUL PETRE DAEA, ANUNȚ despre PRIMELE PLĂȚI LA APIA ÎN 2019!

Plati APIA 2019

Primii bani virați fermierilor de către Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) în 2019! Ministrul Agriculturii Petre Daea a anunțat când vor fi reluate autorizările la plată pentru agricultorii și crescătorii de animale care mai au de încasat subvențiile din Campania APIA 2018.

Ministrul Petre Daea a declarat că ultimele plăți către fermieri au putut fi efectuate de funcționarii APIA pe 21 decembrie. Șeful de la MADR a explicat că situația a fost dictată de regulile ce țin de funcționarea sistemului de plăți prin Trezorerie. ”Dacă dai banii la timp și într-o perioadă scurtă, cum am făcut anul trecut și anul acesta…Anul acesta, până la această dată, au primit fermierii 1,650 de miliarde de euro cu 233 de milioane de euro mai mult decât anul trecut până la această dată”, a spus, într-un interviu acordat emisiunii ”Viața Satului” (TVR 1), ministrul Petre Daea despre banii achitați până acum fermierilor în Campania APIA 2018.

Petre Daea a vorbit și despre reluarea plăților la APIA în 2019. El a arătat că funcționarii vor relua ”transmiterea banilor către fermieri” încă din primele zile lucrătoare, adică din 3 și 4 ianuarie. ”Imediat după anul Nou, în primele zile de lucru, vom continua activitatea de a transmite banii către fermieri”, a promis ministrul agriculturii.

Conform unui ordin ministerial, APIA trebuie să încheie campania de plăți pe 2018 până cel târziu la data de 31 martie 2019.

Citiți și:

SUBVENȚII APIA: Când încep PLĂȚILE LA ANT OVINE ȘI BOVINE!

LISTĂ COMPLETĂ CU SUBVENȚII APIA: Schemele și sumele care SE ACHITĂ ACUM CĂTRE FERMIERI!

ADRIAN PINTEA, APIA: CUANTUMUL SCZ VACA DE LAPTE – 340,90 EURO/CAP DE ANIMAL!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


13 comentarii

  1. Eu am ordinul de plata depus de APIA pe data de 19 decembrie 2018 la trezorerie. Banii nici pana astazi 08.01.2019 nu au ajuns in cont. O sa iau decizia de plata de la APIA si o sa dau in judecata pe cei care nu au virat banii mei. Nu mi se pare corect ca in contabilitatea APIA sa figurez ca platit din 2018 si eu sa nu am banii in cont in 2019 (aproape de jumatatea lunii ianuarie)

  2. SUNT DE ACORD CĂ MI SA MUTAT PARCELE , DAR ÎNTREBAREA MEA FIREASCĂ ESTE DE CE DIN 2007 PÂNĂ ÎN 20015 NU A AVUT LOC NICI-O SUPRAPUNERE DE TEREN , SE AUDE -APIA CENTRAL BUCUREȘTI ?

  3. AM ȘI EU UN COMENTARIU. UNII PICĂM ANI LA RÂND PE CONTROALE . CRED CĂ CEI CARE SCRIEM NEMULȚUMIRILE NOASTRE , ȘI SE F. UȘOR ADRESA DE EMEIL . NOI TREBUIE SĂ STĂM PE BURTĂ CA NU CUMVA SĂ FACEM DERANJ . O DOAMNĂ A PICAT 5 ANI LA RÂND PE CONTROL , IAR ÎNTRUN AN A PUS-O SĂ DEA ÎNAPOI TOȚI BANII . EU AM AVUT C. ȘI SUPRA CONTROL. ȘTIIND CĂ SUNT ÎN REGULĂ ȘI DOAMNA FUNCȚIONARĂ NU A VRUT SĂ-MI PUNĂ CADASTRELE ÎN DOSAR , FĂCÂND REACTUALIZAREA DUPĂ ANUL 2014 . LA SUPRA CONTROL AM SIMȚIT CĂ CEVA NU ESTE ÎN REGULĂ. AM MERS , LA ȘEFUL CONTROL PE TEREN , M-IA ARĂTAT CĂ ÎN 2013 ȘI 2014 AVEAM CADASTRELE DEPUSE . DAR SA DAT ORDIN SĂ MI LE SCOATĂ DIN DOSARE , IER PARCELELE MI LE-AU MUTAT ÎN ALTE PĂRȚI NUMAI CA SĂ DAU BANII ÎNAPOI .DE REȚINUT CĂ ÎN 2014 A FOST O SUPRAPUNERE DE TEREN 2 FERM. SE SUPRAPUNEAU PE PARC. MEA CEI DE LA =LPIS= AU SPUS CĂ MI-AM POZ. CORECT ACEA PARCELĂ . DÂNȘII AU MUTAT-O LA CIRCA 400 METRI , FAȚĂ DE POZIȚIONAREA CORECTĂ FĂCUTĂ ÎN 2007 PE ACELE HĂRȚI TIP PLANȘĂ. REZULTAT . PE 2015 NU AM PRIMIT NICI-UN BAN , PLUS 3 ANI PENALITĂȚI MULTI-ANUALE . CELE BUNE !

  4. Minciuni. Nu am primit nimic,am fost la teledetectie,s-a facut control si la teren( două controale) si niciun rezultat,dosarul nu s-a prelucrat de mai marii judetului,cei din zona si-au făcut treaba,dar cei cu salarii foarte mari nu,de plătit plăteste tot taranul,el pierde intotdeauna,că asa e la noi. Anul trecut am avut teledetectie și banii au intrat la timp,anul acesta de ce nu,domnule Ministru?

    1. Sunt total de acord cu dumneavoastră doamna Rodica. Am avut și control clasic și teledetecție. La sfârșitul lunii noiembrie am fost chemat la centrul local Apia pentru a semna raportul de control (teledetecție) și inginerul de acolo mi-a spus că până pe 20 dec 2018 o să avem toți fermierii care au fost la control banii in conturi. Eu nu am primit nimic și trebuie să plătesc sămânța, îngrășăminte chimice, motorina!!! Cu ce ??

  5. Dragi fermieri cu părere de rău,chiar dacă se supără cineva,noi suntem de vină. Haideți să ne mobilizam cu toții, sa iesim in stradă.nu se mai poate sa fim mințiți în halul ăsta de niste NENOROCIȚI.Care plati sant făcute JIGODIE ORDINARA(Daea)?Minți nenorocitule.

  6. Ne ajunge cutitul la os.Nu am incasat nimic.Nu sunt nici la control nici la teledetectie.O eroare la o parcela ma face sa merg zilnic la apia sa vad daca au rezolvat.De 3 luni de zile tot astept si nimic.Cei de la judet spun ca e de vina apia central apia central ma intreaba dc tot ii sun pe ei.Nu se mai poate asa.Daca nici in urmatoarele 2 saptamani nu se rezolva parchez tractoarele in fata apia sa mearga ei la arat.Niste hoti ordinari.La inceput au zis ca rezolvam tot in 20 de zile lucratoare.Dupa 20 de zile lucratoare merg in fix a 21 zi si ce credeti, ma pun sa numar zilele din calendar.Dupa ce le numar si ii demonstrez domnisoarei respective ca am dreptate incep scuzele si ma trimite sa sun la siveco ca deja nu mai este ea responsabila.Bataie de joc.Rog echipa sa lase un nr de telefon pt a scrie un articol si poate il citeste si domnul director apia sa-l pun eu pe el la numarat cele 20 de zile in care trebuiau sa-mi rezolve problema.

  7. Un semioligofren , cu semne evidente de Alzheimer! Nu s-au efectuat plățile anunțate! Un papagal absolvent de Agronomie într-o vreme când prostul clasei, care nu reușea să i tre la vreo facultate, găsea refugiu la viitorii subalterni ai șefului da CAP! Ala avea cel mult 8 clase😁! Lasati-l naiba cu oile lui din mintea proasta!

  8. Cat poate sa minta omul asta! Nenorocitii nu vor altceva decat sa ne distruga pentru a avea ei profituri uriase! Intrebarea este oare cat mai inghitim astfel de minciuni? Pana atunci cand o sa fim in pragul falimentului? Dar……astia suntem!

Scrie un comentariu