• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • ANF – anunț pentru fermieri despre verificările la mașinile de erbicidat folosite în ferme

    Roxana Dobre -

    Autoritatea Națională Fitosanitară (ANF) a anunțat că a depășit pragul de 10.000 de echipamente de aplicare a produselor de protecție a plantelor verificate tehnic. Romeo Șoldea, Directorul General al ANF anunțase în luna iunie în cadrul emisiunii Agrostrategia de pe TVR 1 că activitatea a fost preluată de la 2.800 de utilaje iar într-un an verificarea a crescut la 10.000 de echipamente.

    Autoritatea Națională Fitosanitară (ANF) a anunțat  astăzi, vineri – 11 iulie că a depășit pragul de 10.000 de echipamente de aplicare a produselor de protecție a plantelor verificate tehnic. ANF desfășoară aceste activități în teren cu ajutorul celor 6 centre mobile, dotate complet pentru diagnostic și testare în condiții reale de lucru.

    Citiți și: Verificări în forță la mașinile de erbicidat. Romeo Șoldea, ANF: Atingem pragul de 10.000 de echipamente

    Verificări ANF în ferme

    ANF: Peste 10.000 de echipamente au fost verificate pentru aplicarea corectă a produselor de protecție a plantelor  

    ANF a comunicat printr-o postare făcută pe pagina proprie de Facebook că a depășit pragul de 10.000 de echipamente de aplicare a produselor de protecție a plantelor verificate tehnic. Directorul ANF, Romeo Șoldea anunțase în cadrul emisiunii Agrostrategia de pe TVR 1 că autoritatea a plecat anul trecut în luna mai de la 2.800 de de echipamente.

    ”Activitatea noastră de verificare a utilajelor de aplicare a produselor de protecție a plantelor nu s-a oprit nicio clipă, este o verificare pe care noi o facem 365 de zile pe an cu mici perioade în care înghețul nu ne permite practic să verificăm aceste echipamente. Și în momentul în care vorbim colegii noștri sunt pe teren și toatele cele șase centre mobile funcționează la capacitate maximă și sperăm ca săptămâna viitoare să depășim pragul psihologic de 10.000 de utilaje inspectate. Reamintim că am plecat anul trecut în luna mai de la 2.800 de de echipamente și iată că acum vom ajunge la 10.000 de utilaje. Ceea ce vreau să precizez este că cele 2.800 de echipmente de la care am pornit au fost inspectate din 2021 până în 2024. Așadar este un salt și vreau să le mulțumesc colegilor care deservesc centrele mobile”, a spus Romeo Șoldea pentru emisiunea Agrostrategia.

    Citiți și: Inspecția tehnică obligatorie pentru mașinile de stropit: valabilitate, prețuri

    ANF: Fermierii din România au obligația legală de a supune aceste echipamente verificării periodice

    În postarea de pe pagina proprie de socializare ANF mai arată că fermierii din România au obligația legală de a supune aceste echipamente (pulverizatoare, atomizoare, sisteme de stropire etc.) verificării periodice, pentru a se asigura că utilizarea produselor de protecție a plantelor se face în mod corect, eficient și respectând normele legale.

    Verificările tehnice efectuate de ANF urmăresc:

    -precizia aplicării produselor de protecție a plantelor;
    -funcționarea uniformă a duzelor și echipamentelor;
    -⁠prevenirea pierderilor de substanță și protejarea mediului.

    ANF mai informează că desfășoară aceste activități în teren cu ajutorul celor 6 centre mobile, dotate complet pentru diagnostic și testare în condiții reale de lucru.

    Potrivit ANF, prin aceste controale:

    – se⁠ ⁠crește calitatea aplicării produselor;
    -se⁠ ⁠protejează sănătatea operatorilor și a consumatorilor;
    -se sprijină respectarea normelor europene privind utilizarea durabilă a a produselor de protecție a plantelor.


    Te-ar mai putea interesa

    Strugurii la solar, o cultură profitabilă. Claudiu Breazu vinde producția direct către supermarketuri Lege în vigoare: Proprietarii de căruțe, obligați să le ”înmatriculeze”. Plăcuțele se cumpără de la Primărie Ilie Ursu a dat startul celui de-al doilea ciclu de producție la tomate: ”Am vândut până acum 20 de tone”

    Ultimele știri

    Ministrul Barbu, impresionat de un soi românesc de grâu: 8,5 t/ha cu costuri de 2.500 lei/ha Căldura ia din nou cu asalt sudul României. Cod galben de caniculă în mai multe județe ANF – anunț pentru fermieri despre verificările la mașinile de erbicidat folosite în ferme