Prognoze meteoŞtiri agricole

ANM, prognoza meteo. Unde lovește VALUL DE GER CU -16 GRADE CELSIUS!

Vin zile cu ger! Administrația Națională de Meteorologie (ANM) au actualizat prognoza meteo pentru următoarele zile când un val de aer polar cuprinde România, odată cu centrul, estul Europei și Balcanii. Temperaturile prognozate la noi vor atinge valoarea de -16 grade noaptea, iar fulgii de ninsoare nu ne vor ocoli.

ANM, prognoza meteo. Vineri – 4 ianuarie

Vineri, vremea se va răci în toată țara, astfel că valorile termice se vor situa sub cele normale pentru această dată. Mai ales noaptea, va fi ger în Maramureș, Transilvania, zona deluroasă și pe suprafețe mici în celelalte regiuni. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -7 grade in estul Transilvanieie și 2 grade in sudul Munteniei, iar cele minime între -16 grade în estul Transilvaniei și -3 grade în nordul litoralului. Cerul va avea înnorări temporare și doar pe suprafețe mici va ninge slab în vestul, nordul, centrul teritoriului, precum și în zona montană. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în regiunile estice, sud-estice (mai ales pe litoral) și la munte (cu precădere în zona înaltă a Carpaților Meridionali și de Curbură).

ANM, prognoza meteo. Sâmbătă – 5 ianuarie

Sâmbătă, vremea se va menține mai rece decât în mod obișnuit la această dată, chiar geroasă dimineața pe arii relativ extinse în nord, în centru, local în zona deluroasă și izolat în rest, iar noaptea pe suprafețe mici în depresiuni și în zona de deal a Olteniei și a Munteniei. Temperaturile maxime se vor încadra între -8 grade in estul Transilvanieie și 2 grade in vestul Olteniei, iar cele minime între -10 și -1 grad. Cerul se va înnora treptat, la început în regiunile vestice și nord-vestice, apoi și în restul teritoriului. Temporar va ninge, mai ales seara și noaptea, la munte, în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, Moldova și izolat în celelalte regiuni. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte, mai ales în zona înaltă unde trecător va viscoli ninsoarea, precum și în vestul teritoriului, dar la cote mai reduse.

ANM, prognoza meteo. Duminică – 6 ianuarie

Duminică, vremea va fi în continuare rece, geroasă dimineața izolat în depresiunile din estul Transilvaniei și în dealurile sudice, iar noaptea pe spații mici mai ales în nord-vestul și centrul țării. Cerul va fi mai mult noros și temporar va ninge, ziua în cea mai mare parte a țării, iar noaptea cu caracter local. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte, în special pe creste unde va viscoli ninsoarea, iar la cote mai reduse și în regiunile vestice, sud-vestice, estice și sud-estice. Temperaturile maxime se vor încadra între -6 și 4 grade, iar cele minime, în general, între -12 și -2 grade.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!