• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • ROMÂNI CU SUFLET MARE, ALĂTURI DE OIERUL DE LA LIVEZILE! VĂ MULȚUMIM!

    Oana Timar -

    Români cu suflet mare, alături de oierul din Livezile, județul Mehedinți. După ce Agrointeligența – AGROINTEL.RO a publicat un articol despre situația disperată a crescătorului care a rămas fără nutreț peste iarnă, fermieri din mai multe județe au sărit să îl ajute pe colegul lor aflat la necaz.

    Citiți articolul despre ce s-a întâmplat la Livezile, județul Mehedinți: CIOBAN DISPERAT: ÎMI MOR OILE DE FOAME! Cineva mi-a pus intenționat FOC LA TOT NUTREȚUL!

    În urma unui incediu pus intenționat la stâna sa în noaptea de 30 decembrie, Ion Bora a rămas fără hrană pentru animale – 200 de mioare și vreo 100 de capre, nutrețul fiind făcut scrum de focul criminal. Fără să fi încasat subvenția și fără resurse, oierul a intrat în noul an cu o situație de-a dreptul disperată.

    Prin intermediul Agrointeligența – AGROINTEL.RO, cazul dramatic de la Livezile a ajuns să fie cunoscut la nivel național. Din toate colțurile țării curg telefoane de încurajare, dar și mâini întinse pentru a-l ajuta pe oier. Unele mâini de sprijin sunt însă prea departe de Mehedinți, iar oierul nu are posibilitatea de a se deplasa în Argeș, în Ialomița sau în Vaslui pentru a putea ridica baloții pe care alți crescători sunt dispuși să îi doneze.

    „Doresc să le mulțumesc din toată inima tuturor celor care au citit ce mi s-a întâmplat și s-au gândit la mine să mă ajute. Le mulțumesc celor care m-au sunat. Nu mă așteptam să fie atâtea telefoane din toate părțile țării. Am primit cuvinte de încurajare și mulți s-au oferit să îmi dea din puținul lor și mie. M-au sunat oameni care muncesc la fel de greu ca și noi, oameni care știu ce înseamnă să ții animale, să le iubești și să te doară că nu știi ce le dai mâine de mâncare. Noi, ca oameni ne descurcăm, dar ele, animăluțele, nu se pot descurca în iarnă fără hrană”, ne-a declarat oierul care a pierdut în incendiu 1.000 de baloți de fân cu lucernă și trei remorci de lucernă.

    Dintre cei care au luat legătura cu crescătorul din Livezile, un fermier român care își împarte viața între Caracal și Madrid, Adrian Dide a decis să împartă cu Ion Bora nutrețul pe care l-a strâns pentru oile sale. Dide crește și el ovine, un efectiv mai mic de exemplare de rasă, baloțIi pe care îi are în gospodărie, va trimite marți o mașină să ducă o parte și la Livezile. ”Câte vor încăpea în mașină. Îi sunt tare recunoscător, că eu știu cât este de greu să aduni hrană pentru animale. Și când cineva nu doar că are să îți dea, dar se chinuie să și ajungă baloții la tine, ce să mai spui? Decât că noi, românii, suntem oameni cu suflet de aur”, ne-a spus Ion Bora.

    Adrian Dide, crescător și el de ovine, s-a oferit să trimită baloți de hrană pentru animalele din Livezile

    Echipa Agrointeligența – AGROINTEL.RO mulțumește tuturor celor care au transmis un gând bun și o încurajare pentru un fermier aflat într-o situație disperată. Le mulțumim celor care s-au oferit să dea o mână de ajutor, să salveze, din puținul lor, din munca lor, animalele altui crescător. Vă reamintim în continuare că dacă puteți să contribuiți pentru a ajuta la hrănirea din această iarnă a oilor din Livezile, județul Mehedinți, puteți lua legătura direct cu familia Bora la numărul de telefon: 0740.786.037. Doamne-ajută tuturor fermierilor români!


    Te-ar mai putea interesa

    Bursa ploilor – cât a plouat până astăzi în fiecare județ Un tânăr întors din Olanda și-a făcut plantație de lalele. Grădina poate fi vizitată gratuit Fertilizarea castraveților cu îngrășăminte bio – 6 rețete simple

    Ultimele știri

    Fermierii cu subvențiile în conturi înainte de Paște. Lista anunțată de APIA Program APIA de 1 Mai și Paște 2024. Zilele în care se mai fac plăți pentru subvenții Czajkowski, de la A050, cea mai performantă semănătoare pentru strip-till