• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Un tânăr întors din Olanda și-a făcut plantație de lalele. Grădina poate fi vizitată gratuit

    Violina Gorcinschi -

    „Grădina Lalelelor” este proiectul unui român pasionat de floricultură. Alin Lovasz, în vârstă de 25 de ani, a plecat în Țările de Jos pentru a se specializa în domeniu. Odată întors, a cultivat, pe o suprafață de 2.000 metri pătrați din localitatea Târnava, județul Sibiu, peste 100 de soiuri de lalele și zeci de soiuri de narcise. Curioșii au acces gratuit și pot cumpăra flori.

    Lângă orașul Mediaș, oamenii pot descoperi o bucățică ruptă din rai. În comuna Târnava, pe Strada Lalelelor, există o suprafață cultivată cu mai mult de 100 de soiuri de lalele și 20 de soiuri de narcise. Este vorba despre „Grădina Lalelelor”, proiectul lui Alin Lovasz, un sibian în vârstă de 25 de ani din Mediaș.

    Grădina Lalelelor, în comuna Târnava (foto: Turnul Sfatului)

    „Grădina Lalelelor”, proiectul de suflet al unui tânăr sibian

    Pasionat de cultivarea florilor, Alin Lovasz a aprofundat domeniul și s-a apucat de plantarea și comercializarea lalelelor de grădină sau în buchete. Îmbinând pasiunea pentru călătorit și grădinărit, Alin s-a specializat în cultivarea lalelelor vreme de un an în Țările de Jos, loc care l-a inspirat să creeze „Grădina Lalelelor”.

    „Pasiunea mea pentru floricultură s-a manifestat încă din anii liceului, iar experiența de lucru din Olanda, acumulată la vârsta de 21 de ani, m-a inspirat să inițiez un proiect similar în România. Această inspirație s-a concretizat prin deschiderea Grădinii Lalelelor, un proiect demarat recent”, a declarat Alin pentru Turnul Sfatului.

    Grădina Lalelelor se bucură de o gamă variată de soiuri, respectiv 100 de soiuri de lalele și 20 de soiuri de narcise. Abundența de flori este găzduită pe o suprafață de 2.000 de metri pătrați în comuna Târnava, Strada Lalelelor, lângă orașul Mediaș, județul Sibiu, locație deschisă pentru vizitatori.

    Alin Lovasz, sibianul care a creat Grădina Lalelelor (foto: Turnul Sfatului)

    Citește și: Prima fermă de lalele din România și-a deschis porțile pentru vizitatori

    „Investiția în acest proiect a fost considerabilă, însă este dificil de estimat o sumă exactă, deoarece achiziționarea bulbilor s-a efectuat în mai multe etape. Bulbii de lalele au fost importați direct din Olanda, țara recunoscută pentru aceste flori. În prezent, în grădina noastră sunt plantați între 35.000 și 40.000 de bulbi”, a mai povestit Alin pentru Turnul Sfatului.

    Activități în Grădina Lalelelor (foto: Turnul Sfatului)

    „Grădina Lalelelor”- ce pot face vizitatorii

    Alin a explicat că vizitatorii din Grădina Lalelelor au la dispoziție multe activități – pot să admire și să fotografieze florile, pot cumpăra lalele tăiate și se pot fotografia profesional fără costuri suplimentare. Oamenii pot intra gratuit în grădină, dar pot, în același timp, să facă donații voluntare pentru a susține proiectul.

    Citește și: Plantarea lalelelor primăvara: pașii ca toți bulbii să dea flori

    „Durata sezonului de înflorire a lalelelor fluctuează în funcție de condițiile meteorologice. Anul trecut, lalelele au început să înflorească pe 25 aprilie. În contrast, anul acesta, un val timpuriu de căldură a grăbit procesul de înflorire, determinând deschiderea grădinii pe 15 aprilie. Din păcate, temperaturile ridicate au avut drept efect și finalizarea mai rapidă a ciclului de înflorire pentru numeroase soiuri. În viitor, ne propunem să extindem Grădina Lalelelor pentru a oferi vizitatorilor un spațiu și mai vast pentru a crea amintiri de neuitat. Chiar dacă anul acesta căldura a accelerat înflorirea lalelelor, sperăm ca în anul următor să ne bucurăm de ele pentru o perioadă mai îndelungată”, a explicat Alin Lovasz.


    Te-ar mai putea interesa

    Ouăle maronii vor fi înlocuite în magazine de ouăle albe. Fenomenul, explicat de fermieri Macerat de coada calului – rețetă. Beneficii Vremea de Florii. Anunțul șefei ANM, Elena Mateescu

    Ultimele știri

    Vremea se schimbă radical: vin ploile. Prognoza meteo actualizată! Urgent la APIA – ultima zi în care fermierii mai pot cere subvenția trimestrială Carne de miel nu doar de Paști. Strategia ing. Ionică Nechifor pentru a readuce oaia pe masa românilor