Creșterea animalelorŞtiri agricole

Deznodământ fericit în cazul fermierului Cosmin Balu: ”Mi-am salvat islazul!”

Oi din rasa Ratca
Fermierul Cosmin Balu a ramas printre putinii care mai cresc rasa Rațca (sursa foto: sunphoto.ro)

Deznodământ fericit în cazul fermierului Cosmin Balu, susținut de Agrointeligența – AGROINTEL.RO pentru a-și recupera subvenția restantă de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA). Crescătorul de ovine din Greoni, județul Caraș-Severin a primit suma ce i se cuvenea în timp util pentru a achita concesiunea la islazul pe care își ține animalele.

La începutul lunii noiembrie, Agrointeligența – AGROINTEL.RO a scris pentru prima dată despre cazul fermierul Cosmin Balu. Crescătorul unei rase în pericol de abandon – Rațca (are 27 de ovine eligibile la Pachetul 8), din cauză că, inițial, în sistem, se trecuseră pentru anul 2016 numai 15 capete, crescătorul s-a trezit cu eroare la cerere.

V-am sunat să vă mulțumesc și dumneavoastră, Agrointeligența, dar și tuturor celor care au făcut posibil ca înainte de finalul anului să mi se plătească subvenția restantă de la APIA. Vreau să îi mulțumesc în special domnului ministru al agriculturii, domnului Petre Daea, cu care am vorbit și la telefon și care știu că s-a implicat să fiu plătit. M-au ajutat și funcționarii din APIA Oravița, care s-au mobilizat alături de colegii de la București unde am ținut legătura cu domnul director Adrian Pintea și cu domnul director adjunct Turcescu. Eu am înțeles că a fost o chestiune legată de sistemul de plată și mă bucur că s-a reușit să fiu plătit la timp pentru a-mi achita concesiunea pentru islaz. Practic, mie mi-au apărut banii în cont pe 24 decembrie, iar pe 27 decembrie am fost și am plătit la concesiune. Dacă nu îmi ajungeau banii – 6.500 de lei, pierdeam acea suprafață”, ne-a spus crescătorul din Caraș-Severin.

Reporterii Agrointeligența au ținut permanent legătura cu crescătorul Cosmin Balu pe numărul de telefon dedicat, pus la dispoziția tuturor fermierilor – 0744.311.359. Vă reamintim că așteptăm să ne sunați pe acest număr de fiecare dată când aveți o problemă, o știre sau o reușită în fermă pe care doriți să o faceți cunoscută tuturor prin intermediul nostru.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!