Creșterea animalelorŞtiri agricole

Deznodământ fericit în cazul fermierului Cosmin Balu: ”Mi-am salvat islazul!”

Oi din rasa Ratca
Fermierul Cosmin Balu a ramas printre putinii care mai cresc rasa Rațca (sursa foto: sunphoto.ro)

Deznodământ fericit în cazul fermierului Cosmin Balu, susținut de Agrointeligența – AGROINTEL.RO pentru a-și recupera subvenția restantă de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA). Crescătorul de ovine din Greoni, județul Caraș-Severin a primit suma ce i se cuvenea în timp util pentru a achita concesiunea la islazul pe care își ține animalele.

La începutul lunii noiembrie, Agrointeligența – AGROINTEL.RO a scris pentru prima dată despre cazul fermierul Cosmin Balu. Crescătorul unei rase în pericol de abandon – Rațca (are 27 de ovine eligibile la Pachetul 8), din cauză că, inițial, în sistem, se trecuseră pentru anul 2016 numai 15 capete, crescătorul s-a trezit cu eroare la cerere.

V-am sunat să vă mulțumesc și dumneavoastră, Agrointeligența, dar și tuturor celor care au făcut posibil ca înainte de finalul anului să mi se plătească subvenția restantă de la APIA. Vreau să îi mulțumesc în special domnului ministru al agriculturii, domnului Petre Daea, cu care am vorbit și la telefon și care știu că s-a implicat să fiu plătit. M-au ajutat și funcționarii din APIA Oravița, care s-au mobilizat alături de colegii de la București unde am ținut legătura cu domnul director Adrian Pintea și cu domnul director adjunct Turcescu. Eu am înțeles că a fost o chestiune legată de sistemul de plată și mă bucur că s-a reușit să fiu plătit la timp pentru a-mi achita concesiunea pentru islaz. Practic, mie mi-au apărut banii în cont pe 24 decembrie, iar pe 27 decembrie am fost și am plătit la concesiune. Dacă nu îmi ajungeau banii – 6.500 de lei, pierdeam acea suprafață”, ne-a spus crescătorul din Caraș-Severin.

Reporterii Agrointeligența au ținut permanent legătura cu crescătorul Cosmin Balu pe numărul de telefon dedicat, pus la dispoziția tuturor fermierilor – 0744.311.359. Vă reamintim că așteptăm să ne sunați pe acest număr de fiecare dată când aveți o problemă, o știre sau o reușită în fermă pe care doriți să o faceți cunoscută tuturor prin intermediul nostru.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


2 comentarii

  1. SUNT FOARTE FERICIT PENTRU ACEST FERMIER ȘI PTR. OIȚELE SALE , DAR SE PUNE MAI MULTE ÎNTREBĂRI : DE CE ACEASTĂ EROARE ? ESTE VOITĂ SAU NU ? CONSIDER CĂ ORI UNII FUNCȚIONARI TREBUIESC SĂ-ȘI GĂSEASCĂ ALT JOB , SAU MAI CORECT VOITĂ CA SĂ NU POATĂ PRIMI CE I SE CUVENEA DE FAPT . ERORI VOITE LI SE ADUC PRIME ȘI ………….. ETC. ȘI LA MINE A FOST UN CAZ VOIT . MI SA SCOS CADASTRELE DIN DOSARE , IAR PE O PARCELĂ , PE CARE CU UN AN ÎNAINTE AM FOST CHEMAT LA SEDIUL LOCAL DE UNDE APARȚIN PTR. O SUPRAPUNERE . SA CONSTATA CĂ PARCELA MEA A FOST BINE LOCALIZATĂ . LA CONTROL AU MUTAT-O LA 500 METRII . AM FOST SANCȚIONAT PE 3 ANI , IARĂ-ȘI PPE ACEL AN NU AM PRIMIT SUBVENȚIA.

    1. Nu sunteţi singurul, aşa că pe aştia îi avem , cu aştia defilăm (funcţionari apia angajaţi pe sprânceană!!!!!!!!)

Scrie un comentariu