Piaţa terenurilorŞtiri agricole

Tarife cadastru 2019. Prețuri noi pentru extras carte funciară, măsurători, radiere

Preturi la Cadastru 2019
Noile prețuri la Cadastru se aplică din 4 februarie

Tarife cadastru 2019: Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI) a aprobat în data de 7 ianuarie un ordin prin care se scumpesc, pentru prima dată după 10 ani de zile, tarifele pentru serviciile furnizate de instituție. Majorările vor întra în vigoare începând cu data de 4 februarie.

Aceste scumpiri vor afecta un număr mare de fermieri, având în vedere că unele servicii precum măsurătorile terestre, serviciile de cartografiere sau extrasul de carte funciară se vor majora considerabil.

Iată care sunt noile tarife aprobate de ANCPI:

Notarea sau radierea din cartea funciară: 75 lei de la 60 lei;

Extinderea sau radierea construcţiilor: 120 lei de la 60 de lei;

Recepţia tehnică pentru lucrări de măsurători terestre: 250 lei de la 200 lei;

Recepţia pentru lucrări de geodezie, forogrammetrie şi cartografie: 375 lei de la 300 lei;

Extrasul de carte funciară de informare solicitat şi furnizat la registratura Biroului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară: 25 lei de la 20 lei. Extrasul de carte funciară solicitat şi furnizat prin platforma de plată online rămâne la 20 de lei;

Certificatul privind identificarea numărului topografic, cadastral şi de carte funciară după numele/denumirea proprietarului: 125 lei de la 100 lei.

Taxele pentru autorizarea persoanelor care efectuează lucrări de cadastru au fost menţinute la acelaşi nivel, respectiv la 400 de lei pentru persoanele fizice şi 2.000 de lei pentru persoanele juridice. A fost în schimb introdusă o taxă de 100 de lei pentru modificarea/eliberarea unui duplicat a certificatului de autorizare, potrivit adevarul.ro.

Însă ANCPI a mai introdus o taxă majoră pentru un serviciu pe care îl folosesc persoanele autorizate care efectuează lucrări de cadastru.

Serviciul ROMPOS al ANCPI, până acum gratuit, va costa 100 de lei pe lună sau 1.000 de lei pe an. Serviciile ROMPOS se utilizează pentru realizarea măsurătorilor la teren şi a verificării lucrărilor specifice în cadrul Programului Naţional de Cadastru şi Carte Funciară (PNCCF), în cadrul lucrărilor de specialitate executate de persoane autorizate de ANCPI/OCPI, cât şi în cadrul altor lucrări unde este necesară utilizarea serviciilor de poziţionare (cadastru sporadic, agricultură, construcţii, telecomunicaţii, arhitectură, arheologie, geofizică şi geodinamică, cercetări maritime etc.).


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


3 comentarii

 1. Faptul că tarifele nu au fost modificate de zece ani e motiv pentru a scumpii cu 50% aceste taxe?! Măcar sa le fi scumpit in raport cu inflația.Si așa erau destul de mari,fiind unul dintre motivele pentru care cartea funciară, cadastrul sunt “sublime”,dar aproape că nu există deloc.

 2. AȘA CĂ NU PRIMIM PER TOTAL/AN , BANI DE LA =APIA= SĂ CADASTRĂM O PARCELĂ DE 0.3 Ha . STATUL ĂSTA MAFIOT PUR ȘI SIMPLU NE JUPOAIE . LOCALITATEA UNDE LOCUIESC NU A FOST CADASTRATĂ NICI-O DATĂ . ÎNTÂI CADASTRAȚI-O , ȘI PE URMĂ SĂ NE LĂSAȚI ÎN PACE . O SĂ MOTIVAȚI CĂ AȘA AȚI PRIMIT COMANDĂ DE LA =UE= . =UE= A SPECIFICAT CĂ PLĂȚILE FERMIERILOR SĂ SE FACĂ DE LA 01-OCTOMBRIE , CHIAR DACĂ FERMIERUL A FOST SAU NU PE CONTROL . SUNTEM ÎN 12 IANUARIE 2019 ȘI NU SA PRIMIT NICI PLATA AVANSULUI . RUȘINE .

  1. Domnule Cornel,

   APIA nu se ocupă de cadastru. Adresați-vă primarului dvs. să înscrie localitatea în Programul național pentru cadastru gratuit, program derulat de ANCPI.

   Cât despre plata avansului la APIA, aceasta s-a făcut în perioada 16 octombrie-30 noiembrie 2018. Dacă dvs. nu ați intrat la această plată, adresați-vă funcționarilor APIA să verificați motivul – sunteți la control, figurați cu debite etc.

   Vă rugăm să vă informați înainte de a posta comentarii cu informații eronate la noi pe site.

   Cele bune!

Scrie un comentariu