• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri agricole
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Subvenția APIA pentru pășune, afacere de familie pentru primari. Edil acuzat că a dat fiului izlazul comunal în folosință fără taxă!

  agrointeligenta.ro agrointeligenta.ro -

  Subvenția pe pășune a devenit o afacere de familie într-o comună din județul Ialomița. Procurorii Direcției Naționale Anticorupție îi acuză pe edilul localității Axintele, Tudor Grigore, că i-a dat în folosință fiului său 95,68 ha din islazul comunal. Cu ajutorul acestei suprafețe, Florin Grigore, fiul primarului, a obținut prin intermediul Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură Ialomița subvenții în valoare de 32.000 de euro.

  În anul 2013, Primăria Axintele a fost verificată de auditorii Camerei de Conturi Ialomița. Printre neregulile constatate, aceștia au scos la iveală faptul că edilul localității, Tudor Grigore, a dat spre folosință firmei Agricola Axintele SRL o suprafață de 95,68 ha din islazul comunal. Firma este administrată de fiul edilului, Grigore Florin. Tatăl său i-a oferit supafața fără a se consulta cu reprezentanții Consiliului Local și fără a-l obliga la plata vreunei taxe. «Gestionarea necorespunzătoare a patrimoniului unității administrativ-teritoriale, în sensul că suprafața de 95,68 ha reprezentând teren agricol din categoria de folosință pășune, aflată în domeniul privat al comunei Axintele, a fost dată spre utilizare SC Agricola Axintele SRL în anul 2012, fără aprobarea Consiliului Local și în mod gratuit, fără să se stabi­lească în sarcina utilizatorului vreo obligație de plată» susțin auditorii Camerei de Conturi Ialomița în Raportul pe care l-au întocmit în urma controlului efectuat la Primăria Axintele.

  Auditorii au precizat că edilul a produs un prejudiciu de peste 60.000 de lei bugetului local. În baza respectivei suprafețe, fermierul Florin Grigore a făcut demersuri pentru a obține subvenții agricole prin intermediul Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură Ialomița (APIA). Astfel, el a beneficiat de ajutoare financiare în va­loare de 32.000 de euro.

  Edilul Grigore Tudor recunoaște întreaga situație și de­clară că i-a eliberat fiului său o adeve­rință astfel încât acesta să-și poată completa suprafața de teren pe care o deține pentru a putea beneficia de subvențiile acordate de APIA. «APIA a încurcat toate lucrurile! Băiatul meu a făcut ca lumea tot ce a dus acolo… Cei de la APIA l-au pus să declare ce pământ are! I-am dat o hârtie pentru completare a supra­fe­ței. Am vrut doar să-l ajut. A fost o treabă de hârtii mai mult…» explică edilul Tudor Grigore, potrivit www.independentonline.ro.

  Ancheta se află în curs și în prezent

  În urma verificărilor pe care le-au făcut, auditorii Camerei de Conturi Ialomița au sesizat Direcția Națională Anticorupție. Procurorii DNA au întocmit un dosar penal în anul 2015 și încă mai adună probe pentru a-l putea soluționa. În actele de urmărire penală, anchetatorii susțin că principalul suspect al cauzei este Florin Grigore, fiul primarului din Axintele. Acesta se face vinovat de «folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete».

  Pentru a putea ajunge la o concluzie în această speță, procurorii DNA au solicitat APIA Ialomița documente privind plata subvențiilor către Florin Grigore în perioada 2011-2013. Între timp, primarul din Axintele este contrariat de verificările pe care procurorii le fac. «Eu nu înțeleg ce mai vor de la noi? Au venit aici și acum un an, și acum doi ani… Am dat declarații, le-am plătit și prejudiciul! Să ne lase în pace pentru că, din punctul meu de vedere, nu mai avem nicio treabă cu ei!» susține edilul comunei Axintele.

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Abonare gratuită la știri

  Te-ar mai putea interesa

  DEROGARE privind ACTUL DE LA PRIMĂRIE CU CARE FERMIERII POT CERE SUBVENȚIA ÎN 2020! Cine poate deschide angajamente noi la APIA pentru subvenții în plus la hectar APIA: Fermierii care au făcut împăduriri pot depune cererile de plată!

  Ultimele știri

  Laptele fermelor de vaci, colectat de o nouă fabrică de lactate 100% românești! Preț miei 2020. Crescător de ovine: Mielul de Paște se vinde cu 13-15 lei/kg în viu. Carcasa, 25 de lei/kg! ALERTĂ METEO DE VIJELIE! ANM: RAFALELE POT AJUNGE LA PESTE 140-180 KM/H!

  Căutare în articole