Ştiri agricoleSubvenţii APIA 2019

SUBVENȚII APIA: Fermierii la plată ÎN FEBRUARIE ȘI MARTIE

Fermierii care n-au luat subvențiile agricole de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) ar putea primi bani în conturi în lunile februarie și martie, a declarat un director din cadrul APIA. Conform declarațiilor lui Ioan Marcel Socol, director executiv APIA Hunedoara, la acest moment nu s-au primit datele finale pentru agricultorii care au fost controlați prin teledetecție în Campania APIA 2018.

”În ceea ce privește teledetecția, se pare că în cursul acestei luni vom primi rezultatele teledetecției, în așa fel încât până în 31 ianuarie – este vorba de aproximativ 2.000 de fermieri (pentru județul Hunedoara – n.r.), care vor fi plătiți în luna februarie și martie, sperăm să primim, avem asigurările APIA Central că vom primi aceste rezultate”, a spus șeful APIA Hunedoara într-un interviu acordat emisiunii Satul Hunedoarean.

Vă reamintim că, recent, alt șef din APIA a indicat data de 20 ianuarie ca posibil start pentru plata fermierilor cu teledetecție.

Dintre beneficiarii de subvenții agricole în Campania APIA 2018, fermierii din eșantionul de control nu au fost plătiți pentru nicio schemă și n-au primit nici avans.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!