• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Decizia Comisiei Europene privind plata subvențiilor APIA pentru tinerii fermieri sub 40 de ani

  agrointeligenta.ro -

  Statul român trebuie să finanțeze subvenția pentru schema destinată special tinerilor fermieri dacă plafonul aprobat de Comisia Europeană depășește plățile ce trebuie făcute fermierilor până în 40 de ani.

  ”În cazul în care cuantumul total al plății pentru tinerii fermieri solicitate în 2019 într-un stat membru depășește plafonul stabilit în temeiul articolului 51 alineatul (4) din Regulamentul (UE) nr. 1307/2013 pentru statul membru în cauză, diferența trebuie să fie finanțată de către statul membru în conformitate cu articolul 51 alineatul (2) din respectivul regulament, respectându-se, în același timp, cuantumul maxim prevăzut la articolul 51 alineatul (1) din respectivul regulament. Din motive de claritate, este oportun să se stabilească acest cuantum maxim pentru fiecare stat membru”, se arată într-un document oficial al Comisiei Europene.

  În cadrul aceluiași text se specifică și care este suma alocată României pentru această schemă este de 23.752.000 euro. Țara noastră poate crește cuantumul maxim până la 38.064.000 de euro după cum prevede decizia Comsiei Europene.

  Comparativ cu sumele alocate pentru tinerii fermieri din alte țări, agricultorii români sunt spre coada clasamentului dacă facem o comparație cu țări precum Spania unde sunt alocate 978.690.000 euro, Franța cu 68.772.000 euro sau Germania cu 47.926.000 de euro.

  Iată plafoanele alocate Schemei pentru Tinerii fermieri pentru toate țările care sunt membre UE:

   

  Reamintim că Schema pentru tinerii fermieri presupune acordarea unei plăţi anuale tinerilor agricultori care au dreptul la plata unică pe suprafaţă şi îndeplinesc o serie de condiții. Solicitarea subvențiilor agricole se face anual, prin depunerea cererii unice la APIA, în perioada 1 martie-15 mai pentru a beneficia fără sancțiuni de întârziere la schemele bifate în cerere.

  Potrivit informațiilor publicate de APIA, tineri fermieri înseamnă acele persoane fizice care: a) se stabilesc pentru prima dată într-o exploataţie agricolă drept conducători şefi ai exploataţiei sau care s-au stabilit deja în unul dintre cei cinci ani anteriori primei depuneri a unei cereri în cadrul schemei de plată unică pe suprafaţă; şi b) au cel mult vârsta de 40 de ani în anul depunerii cererii menţionate la lit. a).

  În cazul în care un fermier solicită sprijin pentru această schemă trebuie sa facă dovada că este administratorul exploataţiei (indiferent de forma de organizare : PF, PFA, II, IF, PJ). Fermierii care au depus cereri de plată într-un an anterior anului 2019, trebuie să nu fi împlinit vârsta de 41 de ani în cursul anului curent de cerere. Din perioada respectivă se scade numărul de ani care au trecut între instalare şi prima depunere a cererii de plată pentru tinerii fermieri.)

  Plata pentru tinerii fermieri se acordă fiecărui fermier pentru o perioadă de 5 ani, începând de la prima depunere a cererii de plată pentru tinerii fermieri, cu condiţia ca depunerea cererii să aibă loc în termen de 5 ani de la data stabilirii conform alin. (2) lit. a). Perioada de 5 ani se aplică de asemenea fermierilor care au beneficiat de plata pentru tinerii fermieri pentru cererile depuse înainte de anul de cerere 2018.

  Mai mult despre condițiile pentru această schemă de la APIA aici: Tânărul fermier 2019. Condiții și plăți APIA pentru agricultorii până în 40 de ani

  Pentru această plată România alocă 2% din plafonul național anual FEGA.  În Campania 2018, Plata pentru tinerii fermieri (PTF) a fost de 25,8405 euro/ha.

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Funcționarii APIA, scoși din comisiile de evaluare a secetei. Localizarea parcelelor – o problemă! Apelul făcut de Agrointeligența are ecou politic! MADR este solicitat să achite sprijinul de 7.000 euro/fermă și către legumicultori! Subvenția APIA pe pășune: Fermierii care au plățile asigurate și anul viitor!

  Ultimele știri

  Incendiu la o mare fermă din România! Pompierii s-au luptat cu flăcările timp peste 24 de ore! CADASTRU GRATUIT 2020: Lista cu cele 261 de comune unde încep lucrările de cadastrare! Fermierul care a intrat în greva foamei și-a dus vacile în curtea primăriei!

  Căutare în articole