Ştiri agricoleSubvenţii APIA 2019

Subvențiile APIA 2019. Ministrul Agriculturii: ”Daea nu schimbă regulile”

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a făcut noi declarații cu privire la subvențiile APIA. Prezent la Conferința Anuală Agricover 2019, eveniment la care a fost lansat Clubul Fermierilor Români, ministrul Daea a anunțat că nu va modifica regulile pentru subvențiile de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).

Petre Daea a precizat din nou că toate cererile de plată pentru fermieri se vor putea depune la APIA în intervalul 1 martie – 15 mai. Calendarul subvențiilor va fi astfel, la fel ca și cel de anul trecut.

“Este acelaşi program. Daea nu se schimbă. Daea nu schimbă regulile. Pe data de 1 începe depunerea cererilor şi pe 15 mai este clar: se sudează iar uşile, se trag obloanele aşa cum poate facem şi altceva şi scara o iau de la intrare în centrele APIA dacă nu…Aici regula trebuie respectată. Aici nu te joci cu banii fermierilor”, a declarat Petre Daea la Conferinţa anuală “Clubul Fermierilor Români 2019”.

Vă reamintim că subvențiile agricole pe suprafață și pentru activitatea de creștere a animalelor se plăteasc anual de către APIA în baza unei cereri unice în care fermierii declară și fac dovada terenurilor lucrate și a efectivelor de animale din exploatațiue, conform regulilor de eligibilitate stabilite de legislația națională și europeană.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!