Ştiri agricoleSubvenţii APIA 2019

Subvențiile APIA 2019. Ministrul Agriculturii: ”Daea nu schimbă regulile”

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a făcut noi declarații cu privire la subvențiile APIA. Prezent la Conferința Anuală Agricover 2019, eveniment la care a fost lansat Clubul Fermierilor Români, ministrul Daea a anunțat că nu va modifica regulile pentru subvențiile de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).

Petre Daea a precizat din nou că toate cererile de plată pentru fermieri se vor putea depune la APIA în intervalul 1 martie – 15 mai. Calendarul subvențiilor va fi astfel, la fel ca și cel de anul trecut.

“Este acelaşi program. Daea nu se schimbă. Daea nu schimbă regulile. Pe data de 1 începe depunerea cererilor şi pe 15 mai este clar: se sudează iar uşile, se trag obloanele aşa cum poate facem şi altceva şi scara o iau de la intrare în centrele APIA dacă nu…Aici regula trebuie respectată. Aici nu te joci cu banii fermierilor”, a declarat Petre Daea la Conferinţa anuală “Clubul Fermierilor Români 2019”.

Vă reamintim că subvențiile agricole pe suprafață și pentru activitatea de creștere a animalelor se plăteasc anual de către APIA în baza unei cereri unice în care fermierii declară și fac dovada terenurilor lucrate și a efectivelor de animale din exploatațiue, conform regulilor de eligibilitate stabilite de legislația națională și europeană.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


6 comentarii

  1. Pt cei de la Agroiteligenta,de ce nu îl întreabă nimeni pe domnul ministru de ce nu se achita toate subvențiile pt 2018 până la 1 martie? De ce nu urgentează procedura de plată sau plătește mai întâi salariați lui că fermierii așteaptă… cică va plăti sprijinul cuplat in mai, păi să planteze dânsul roșii în astfel de situații că eu nu pot lucra în acest fel.si suntem mai mulți care renunță.Apropo tot pt Agroiteligenta, chiar credeți că nu au avut timp sa rezolve actele celor care au fost la control? Spun numai minciuni pt a bloca banii că să aibă ei siguranță,că fermierii așteaptă ..

Scrie un comentariu