Ştiri agricoleSubvenţii APIA 2019

SUBVENȚIA APIA PE HECTAR: Ce bani primesc fermierii pentru TERENUL CULTIVAT ÎN 2019!

Subvenții APIA 2019 – suma pe hectar pe care fermierii o vor încasa pentru acest an de cerere! Achim Irimescu, ministru plenipotențiar, șeful Reprezentanței Permanente a României la Uniunea Europeană – Bruxelles, a anunțat care este cuantumul subvenției medii pe care fermierii români o vor încasa în acest an de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).

”Vom înregistra deja o creștere în acest an datorită convergenței din perioada actuală: de la 170 de euro pe hectar la 195,5 euro pe hectar. În continuare, datorită convergenței propuse de Comisia Europeană, să vedem dacă se va și adopta propunerea – pentru că nu vă ascund faptul că în Consiliu sunt state membre care se opun continuării convergenței, dar dacă vom reuși la nivel european să adoptăm propunerea Comisiei privind convergența, plata medie pe perioada viitoare va crește la 205 euro pe hectar pentru fermierii români”, a declarat Achim Irimescu în cadrul Conferinței Anuale Agricover ”Clubul Fermierilor Români”, eveniment ce a avut loc vineri, 1 februarie, la Romexpo București.

Fostul ministru al agriculturii a arătat că pentru noua Politică Agricolă Comună (PAC), cifrele bugetare indică o scădere de 4% pentru bugetul plăților directe, a subvențiilor, și de circa 16% pentru sumele alocate dezvoltării rurale.

Suprafața agricolă de referință pentru țara noastră va scăderea în următorul exercițiu bugetar, astfel că de la 9,7 milioane de hectare, România va primi alocări financiare pentru 9,24 de milioane de hectare, media calculată între suprafața cerută la plată la APIA și suprafața efectiv plătită în anul de cerere 2016. ”Comisia a luat în calcul anul 2016 care, în opinia noastră nu era cea mai bună soluție pentru că era numai al doilea an de aplicare a reformei actuale și fermierii nu înțeleseseră încă bine noua PAC. Noi am cerut an de referință 2018, dar Comisia nu a luat în calcul propunerea la calculele pe care și le-a făcut inițial”, a explicat Achim Irimescu.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


3 comentarii

  1. Nu este corect domnule ministru ca suventia la bovine sa o ia cei din 2013 ( anul de referinta) animale care s-ar putea.sa.nu mai existe iar care au cumparat anmalele dupa.acel an sa nu benificieze de acest ajutor. De ce nu se ia in considerare ca in fiecare an sa mergi la APIA cu efectivul de animale pe care il are fiecare fermier.Este hotie curata noi mici fermierisuntem badjocoriti si ne miram ca tara merge din rau in mai rau, nu …asa conducatori asa tara! Deja incepem sa-l regretam pe Ceausescu ca ne-a lasat cu agri. industrie puse la punct si fara datorii,iar toti care a-ti fost la putere v-ati batut joc de aceasta tara si popor ,si ne-ati bagat in datorii fara sa faceti ceva pt. tara!

  2. Daca nu sa facut canalizare si iluminat pe ulite in 30 de ani nu se vor mai face pentru ca populatia sa redus! Haznaua cu fecale si fintina pentru apa potabila sunt una linga alta in curtile pogonarilor pensionati de la CAP si de la fosta industrie socialista! Propun sa se treaca la 5G wireless, fara canalizare, pentru comunicarea rapida cu copii lor din ITALIA si SPANIA!

Scrie un comentariu