• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • CERERE APIA: Lista cu ACTELE NECESARE pentru SUBVENȚII ÎN 2019

    agrointeligenta.ro -

    Cerere APIA 2019: lista cu toate actele necesare pentru subvențiile agricole. Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) pregătește o nouă campanie pentru subvențiile agricole și zootehnice. Conform unui material de informare al agenției de plăți, fermierii trebuie să respecte o serie de condiții pentru a beneficia și în acest an de banii europeni și naționali. Agrointeligența-AGROINTEL.RO vă spune ce acte trebuie să pregătiți pentru depunerea cererii unice dar și care sunt cerințele minime cerute de APIA pentru acordarea subvențiilor!

    Iată ce condiții trebuie să respectați pentru depunerea cererii unice la APIA:

    – Să fii înregistrat în Registrul Unic de Identificare, administrat de APIA;
    – Să depui o singură cerere de plată la central local/ judeţean APIA unde eşti arondat;
    – Să dovedeşti că eşti fermier activ pentru plăţile directe / măsurile de mediu şi climă M11 şi M13;
    – Să declari corect toate suprafeţele şi culturile şi/sau efectivel de animale;
    – Să identifici şi să delimitezi corect fiecare parcelă agricolă utilizată;
    – Să îndeplineşti condiţiile de eligibilitate specifice fiecărei scheme de plată solicitată;
    – Să te prezinţi pentru clarificări la APIAcu documentele solicitate, dacă ţi se solicită acest lucru;
    – Să respecţi normele de ecocondiţionalitate (GAEC şi SMR) pe toată suprafaţa agricolă a fermei. Nerespectarea uneia dintre aceste norme atrage după sine reducerea plăţilor, în funcţie de gravitatea, amploarea, persistența şi caracterul repetat al nerespectării acestora, cu excepţia ANT sector vegetal şi zootehnic, precum și a schemei simplificate pentru micii fermieri;
    – Să permiţi efectuarea controalelor, de către APIA sau de către alte organisme abilitate în acest sens. În caz contrar, poţi fi exclus de la plată!

    Documente necesare ce trebuie depuse la APIA împreună cu cererea unică:

    – Copie CI/BI/ paşaport;
    – Dovadă cont bancar activ;
    – Pentru persoanele juridice – actele care atestă forma de organizare, înregistrarea fiscală şi numirea/ desemnarea unui administrator, după caz, în original;
    – Documente specifice, diferenţiate pe tipul de sprijin solicitat;
    – Documentele necesare care dovedesc utilizarea terenului agricol, inclusiv a terenurilor care conţin zone de interes ecologic, precum şi a animalelor declarate.
    – Beneficiarii Măsurii 11 – agricultură ecologică trebuie să depună odată cu cererea unică de plată sau până la termenul limită de depunere a cererii, copia contractului încheiat între organismul de control și beneficiar, copia după fişa de înregistrare a beneficiarului în agricultura ecologică conform Anexei 1 din Ordinul MADR 1253/2013, cu modificările şi completările ulterioare (care se depune odată cu cererea sau până la terenul limită de depunere cerere şi care trebuie să fie vizată de DAJ şi valabilă pentru anul în curs). Conform art. 2 alin. 1 din Ordinul MADR nr. 1253/2013, cu modificările şi completările ulterioare, în fiecare an, până la data de 16 mai (inclusiv), operatorii au obligaţia de a-şi înregistra activitatea în sistemul de agricultură ecologică (de a depune documentația prevăzută la art. 2 alin. 10 la DAJ. Responsabilitatea privind legalitatea şi valabilitatea documentelor aparţine fermierului şi/sau autorităţii care a emis/atestat aceste documente, după caz.

    Pentru ce suprafață minimă se plătește subvenție la APIA

    Reamintim că sunt eligibile la plată exploataţiile cu suprafaţa de cel puţin 1 (un) hectar, formate din parcele agricole cu suprafaţa de cel puţin 0,3 hectare. În cazul serelor, solarelor, viilor, livezilor, culturilor de hamei, pepinierelor, arbuștilor fructiferi, suprafața parcelei agricole trebuie să fie de cel puțin 0,1 ha și/sau, după caz, să dețină un număr minim de animale. Pentru legume cultivate în sere și solare, suprafața minimă a exploatației este de 0,3 ha, iar suprafața minimă a parcelei este de 0,03 ha.

    Cererea unică poate fi depusă de fermierii care deţin parcele agricole cu o suprafaţă de până la 0,1 ha nesolicitate la plată pot să nu le declare în cererea unică, cu condiţia ca suprafața însumată a acestor parcele să nu depășească 1 (un) hectar. De asemenea, fermierii care nu depun cerere pentru nicio plată directă bazată pe suprafață, nu au obligația de a-și declara parcelele agricole, dacă suprafața totală nu depășește 1(un) hectar. În toate cazurile, fermierul trebuie declarate toate parcelele agricole şi toate zonele de interes ecologic, confom art. 8 alin. (1) lit. c), f), f1), din OUG nr. 3/2015 cu modificările şi completările ulterioare.

    Beneficiarii plăților directe și ai Măsurii 11 – agricultură ecologică și Măsurii 13 – zone defavoritate, sunt fermierii activi persoane fizice şi/sau persoane juridice care desfășoară o activitate agricolă în calitate de utilizatori legali ai suprafețelor de teren agricol și/sau deținători legali de animale, potrivit legislației în vigoare. Pentru accesarea Măsurii 10 nu este necesară calitatea de fermier activ.

    Cererea unică se depune începând cu 1 martie iar campanie se încheie pe 15 mai.


    Te-ar mai putea interesa

    Cum aflăm greutatea unui porc fără cântar. Formula de calcul numărul de kg în viu și carcasă Colinde de Crăciun în versuri. Top 10 cele mai frumoase colinde românești S-a aprobat DUBLAREA subvențiilor pentru micii fermieri!

    Ultimele știri

    Patria Credit IFN – program de credite de până la 240.000 de lei pentru micii fermieri La ITC Seeds chiar găsiți hibridul sau soiul de care aveți nevoie Tăierea porcului fără asomare – pedepsită prin lege. Amenzile sunt uriașe!