Creșterea animalelor

ANZ – OFICIAL: LISTA BERBECILOR CU ORIGINE DISPONIBILI LA ASOCIAȚII!

Lista cu berbecii disponibili înregistrați la asociațiile de crescători de ovine din România. Agenția Națională de Zootehnie (ANZ), printr-un comunicat remis astăzi – 5 februarie către Agrointeligența-AGROINTEL.RO, pune la dispoziția crescătorilor de ovine lista completă a asociațiilor care dețin berbeci reproducători pentru campania de montă a anului 2019.

ANZ precizează că a solicitat asociațiilor care conduc Registrele Genealogice ale raselor de ovine să inventarieze și să comunice disponibilul de berbeci reproducători pentru campania de montă a anului 2019 raportat la efectivul de femele înscrise/înregistrate în registrele genealogice.

”Preocuparea și demersul Agentiei are rolul de a facilita accesul crescătorilor la informaţii privind asociațiile de la care pot fi achiziționați berbeci repoducători de rasă pură (cu certificate de origine), pentru campania de montă a anului 2019 pentru a se putea înscrie cu animalelor lor în programele de ameliorare ale raselor”, se arată în comunicatul ANZ.

Conform sursei citate, începând cu toamna anului 2018 s-au autorizat pentru montă naturală, în fermele cuprinse în lucrările selecție, exclusiv masculi cu certificate de orgine. ”Prin publicarea listei cu disponibliulul de berbeci reproducători pentru campania de monta a anului 2019, oferim posibilitatea celor interesați să poată lua legătura, prin asociațiile care îi reprezintă, cu crescătorii care au reproducători de vânzare, în timp util”, se mai precizează în comunicat.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!