Ştiri agricoleSubvenţii APIA 2019

REVOLTĂ ȚĂRĂNEASCĂ ÎN POLONIA. Protest cu 5.000 de fermieri la Varșovia!

VEZI GALERIA | 4 POZE

Revoltă țărănească în Polonia! Peste 5.000 de fermieri mari și mici protestează astăzi, miercuri, 6 februarie, la Varșovia. Organizatorul așa-numitului “Asediu al Varșoviei” este AGROunia, condusă de Michał Kołodziejczak.

Nemulțumirile agricultorilor sunt legate de lipsa de protecție a fermelor domestice, dar producătorii au ieșit în stradă și contra importului ridicat de produse agroalimentare care amenință să mențină scăzută rentabilitatea producției agricole în Polonia.

La momentul redactării acestei știri, manifestanții polonezi mărșăluiesc pe străzi, însă traficul nu este afectat, arată presa poloneză, care estimează că numărul de fermieri veniți la Varșovia va crește în următoarele ore. Rândurile protestatarilor se îngroașă pe măsură ce agricultorii ajung în capitala Poloniei din diferite colțuri ale țării.

Protestatarii vor merge la Palatul Prezidențial pentru a prezenta situația actuală președintelui Andrzej Duda. Președintele AGROunia, Kołodziejczak, după ce a vorbit cu ministrul agriculturii Jan Krzysztof Ardanowski, a declarat public că nu vede o cale de a continua dialogul cu acesta.

Protestatarii cer o luptă eficientă împotriva pestei porcine africane, schimbări în organizarea comerțului, cu o mai mare protecție a pieței interne. Fermierii subliniază scăderea semnificativă a rentabilității producției agricole în ultimii ani, lipsa stabilității prețurilor și nivelul dramatic scăzut al acestora în unele sectoare agricole, cum ar fi sectorul creșterii suinelor. În opinia agricultorilor, este de asemenea necesar să se limiteze fluxul de produse agricole importate, porcine, carne de pasăre sau produse agroalimentare. Agricultorii solicită, de asemenea, verificarea mai eficientă a calității și a siguranței sănătății publice, prin serviciile veterinare sau prin inspecția comercială. Deci, pentru a nu permite afluxul de produse de proastă calitate care nu respectă standardele UE.

Valul de proteste din Polonia a debutat pe 28 ianuarie, însă ”Asediul Varșoviei” este anunțat a fi o acțiune de amploare după o serie de manifestări locale.

3 comentarii

  1. Noi îi lăsăm pe tovarășii din parlament să ne-o tragă cum și când vor ei!Banii din fonduri europene pentru agricultură se fură de marii șmecheri de la București prin sute de firme noi fără legături cu agricultura.Mergem la ei ? M-am saturat de comuniștii care conduc și fură țara românească de 30 de ani.Ce e mai grav e că se lansează noua generație de comuniști pupincuriști (urmașii celor de acum) care sânt școlati de gauazarii bătrâni.

  2. SINCER , NU LE IAU APĂRAREA , AU ADUS ÎN ȚARĂ LA NOI 120000 TONE DE FRUCTE ,ȘI SĂ NE IA PICĂTURA DE MERE . A LUAT PRIMA DATĂ CÂND NICI NU ERAU CULESE MERELE NOASTRE A SEMNAT CONTRACTUL ȘI SAU ÎNTORS CU SPATELE LA NOI . TOATĂ LUMEA A VĂZUT CÂND SACRIFICA ANIMALELE BOLNAVE ȘI TRIMITEAU CARNEA SUB FORMĂ DE MEZELURI ÎN ALTE ȚĂRI . ȘI LA NOI DAR MAI MARII NOȘTRI NEAGĂ. PESTA PORCINĂ AU TRIMIS-O LA NOI PRIN VIA, UCRAINIA . CE ESTE AL LOR CĂ ÎȘI CER DREPTURILE LOR. LA NOI ESTE INVERS SE ZBATE PTR. CINE FURĂ PRIMUL SAU CUI SĂ-I DEA BANII ,MAI REPEDE DE LA -UE- LATIFUNDIARILOR .

Scrie un comentariu


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!