• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri agricole
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • G4Media.ro: Petre Daea pune cormoranii să facă lobby la Bruxelles pentru fiica sa. Ajungem de râsul Europei!

  Vlad Macovei Vlad Macovei -

  Lucrurile au ajuns prea departe! O investigație a site-ului G4Media.ro arată, în exclusivitate, că fiica ministrului Agriculturii, Petre Daea, are în proprietate o fermă piscicolă de 650 de hectare de luciu de apă. Prin urmare, ar fi direct beneficiară a măsurilor ce s-ar lua împotriva cormoranilor, caz ajuns celebru după ce ministru Daea i-a alocat un întreg monolog care a lăsat lumea cu gura căscata la Bruxelles și a produs momente de stânjeneală inclusiv traducătorilor care au fost nevoiți să lucreze cu fraza ”Cormoranii au ajuns să facă baie în piscincă”.

  Atenție, nimeni nu spune că aceste păsări nu provoacă pierderi mari piscicultorilor români și că nu trebuie găsită o soluție. Dar tocmai de asta a fost implementat conflictul de interese: ca atunci când o temă legitimită poate fi ”poluată” de faptul că ai tu un interes direct, e mai bine să lași pe altcineva să ridice problema, ca să nu iasă vorbe. Iată însă că au ieșit, iar scandalul nu va ramâne fără ecou la Comisia Europeană și Parlamentul European. Nu înțeleg de ce ministrul Daea a ales să facă această mișcare care ne poate costa mult!

  Ministrul a închis telefonul când a auzit de subiect

  Sub titlul ”Luptă pentru pescari sau pentru balta familiei? Ministrul Daea: Românii mănâncă azi mai puțin pește decât cormoranii / Ministrul agriculturii a uitat să spună că fiica sa deține o fermă piscicolă cu 650 de hectare de luciu de apă”, G4Media.ro face legătura între celebrul discurs cu cormoranii și o afacere din propria familie a lui Petre Daea.

  Ministrul agriculturii, Petre Daea, a recidivat, marți, în Parlament, cu declarații anti-cormoran, afirmând că ”românii mănâncă azi mai puțin pește decât cormoranii”.

  ”Ministrul agriculturii a început războiul împotriva cormoranilor pe 23 ianuarie, la Bruxelles, cerând măsuri împotriva acestei specii protejate prin lege. Ce n-a spus ministrul Daea nici azi, în Parlament, nici la Bruxelles, este că fiica sa deține din 2006 o fermă piscicolă în Crevedia, județul Dâmbovița, cu 650 de hectare de luciu de apă concesionate de la Agenția Domeniilor Statului. Din ancheta realizată de G4Media.ro rezultă că inclusiv afacerea familiei Daea are probleme cu cormoranii (…) Am încercat să-l contactăm pe Petre Daea pentru a-l întreba dacă prin declarațiile sale legate de cormorani s-a gândit și la afacerea fiicei. Ministrul agriculturii ne-a răspuns la telefon, dar când l-am întrebat de afacerea piscicolă a fetei sale, ne-a închis imediat telefonul”, scrie G4Media.ro

  Întregul articol din G4Media.ro, AICI https://www.g4media.ro/exclusiv-lupta-pentru-pescari-sau-pentru-balta-familiei-ministrul-daea-romanii-mananca-azi-mai-putin-peste-decat-cormoranii-ministrul-agriculturii-a-uitat-sa-spuna-ca-fiica-sa-detine-o-ferma-piscic.html

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Abonare gratuită la știri

  Te-ar mai putea interesa

  APPR vine în sprijinul fermierilor din Țăndărei: Modificați Ordonanța Militară ca agricultorii să poată ieși la câmp! Răspuns DSVSA! Ce documente se mai eliberează crescătorilor de animale de medicii veterinari! Mic crescător de vaci: ”Primăria mi-a interzis să mai vând laptele în piață, la automat!”

  Ultimele știri

  Emil Dumitru, replică pentru Agrointeligența: Blat închipuit la Casa de Comerț Unirea. Voi reveni cu detalii despre jaful de acolo! Fermier de 43 de ani, în stare gravă! A fost strivit în timp ce încerca să mute un utilaj agricol! Fermieri blocați în Țăndărei! ”Trebuie să semănăm porumbul de sămânță și noi nu putem ieși din localitate!”

  Căutare în articole