Ştiri agricoleSubvenţii APIA 2019

Subvenții APIA: Cuantumurile ANT vegetal și zootehnie – anunțul ministrului Daea

Ministrul agriculturii, Petre Daea, anunț despre cuantumurile pe cap de animal și pe hectar aferente plăților pentru Ajutoarele Naționale Tranzitorii (ANT). La cererea fermierilor care ne citesc, reporterii Agrointeligența-AGROINTEL.RO l-au întrebat pe șeful de la agricultură despre stadiul pregătirilor pentru plata subvențiilor achitate din Bugetul Național.

”Cuantumurile vor fi anunțate imediat ce apare bugetul. Ajutorul Național Tranzitoriu este ajutorul care se dă din bugetul țării, nu se ia niciun ban de la Uniunea Europeană. Sunt bani naționali. Deci așteptăm bugetul, cu cât vine mai repede imediat îi dăm drumul. De aceea suntem nerăbdători și foarte interesați să iasă bugetul cât mai repede astfel încât să avem ce trebuie”, a anunțat Daea la solicitarea reporterilor Agrointeligența-AGROINTEL.RO

Reamintim că fermierii așteaptă sumele pentru Ajutoarele Naționale Tranzitorii plătite pentru ovine/caprine și bovine dar și cele pe hectar. Bugetul de stat pentru anul 2019 a fost adoptat vineri, 15 februarie, de Parlamentul României și se află în prezent la șeful statului, Klaus Iohannis, pentru a fi promulgat și, mai departe publicat, în Monitorul Oficial.

Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!