Ştiri agricoleSubvenţii APIA 2019

Subvenții APIA: Cuantumurile ANT vegetal și zootehnie – anunțul ministrului Daea

Ministrul agriculturii, Petre Daea, anunț despre cuantumurile pe cap de animal și pe hectar aferente plăților pentru Ajutoarele Naționale Tranzitorii (ANT). La cererea fermierilor care ne citesc, reporterii Agrointeligența-AGROINTEL.RO l-au întrebat pe șeful de la agricultură despre stadiul pregătirilor pentru plata subvențiilor achitate din Bugetul Național.

”Cuantumurile vor fi anunțate imediat ce apare bugetul. Ajutorul Național Tranzitoriu este ajutorul care se dă din bugetul țării, nu se ia niciun ban de la Uniunea Europeană. Sunt bani naționali. Deci așteptăm bugetul, cu cât vine mai repede imediat îi dăm drumul. De aceea suntem nerăbdători și foarte interesați să iasă bugetul cât mai repede astfel încât să avem ce trebuie”, a anunțat Daea la solicitarea reporterilor Agrointeligența-AGROINTEL.RO

Reamintim că fermierii așteaptă sumele pentru Ajutoarele Naționale Tranzitorii plătite pentru ovine/caprine și bovine dar și cele pe hectar. Bugetul de stat pentru anul 2019 a fost adoptat vineri, 15 februarie, de Parlamentul României și se află în prezent la șeful statului, Klaus Iohannis, pentru a fi promulgat și, mai departe publicat, în Monitorul Oficial.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


7 comentarii

  1. De ce nu se intervine ca arestării sa plateasca macar impozitul pt. terenurile amendate. Primesc subventie enorma, iar proprietarului care in mare parte este batrin si nu poate lucra pamantul, ii scoate ochii cu te miri ce? Va rog astept un raspuns.

    1. 170 de euro pe hectar ti se pare subventie enorma???? anul 2018 investitie 15000 ron in 7 ha de mazare incasari 0 lei ( din cauza conditiilor climatice) floarea soarelui investitie 2800 ron pe ha si am incasat 1750 ron pe hectar ( e floarea soarelui nu floarea ploii). Totul pare roz in agricultura dar nu e asa. Si apropos daca esti proprietar de teren da cuculetul la treaba si lucreaza-ti terenul , investeste si toamna trage linia si pe urma mai stam de vorba( sunt ani si ani , ani in care pierzi aproape tot ce am investit) . Subventiile se dau ca sa ne putem relua ciclul de productie si sa ai tu papica ieftina. In italia un litru de lapte la raft 2 euro la poarta fermei 0.7 euro .In Romania 3-5 lei in magazin (deci la jumatate) si 0.8 bani pe litru la poarta fermei( daca te duce capul calculeaza si vezi unde e de fapt profitul din agricultura…. la traderi, intermediari, marile lanturi de magazine ……… etc la mine in ferma ramane o farama din acest profit). Doamne ajuta si da fundul la treaba lucreaza-ti pamantul nu astepta alt fraier sa il lucreze in locul tau si sa iti de-a si super beneficii.

Scrie un comentariu