Ştiri agricole

ȘEDINȚĂ EXTRORDINARĂ CU TOȚI ȘEFII APIA

Ședință extraordinară cu toți șefii agențiilor care plătesc subvențiile către fermieri. București va fi pentru trei zile ”polul subvențiilor agricole”. Șefii agențiilor de plăți din toată Europa vin în Capitală în luna mai la cea 45-a Conferinţă a Directorilor Agenţiilor de Plăţi din Uniunea Europeană, eveniment organizat de fiecare stat membru UE în perioada deținerii președinție.

Potrivit unui anunț de achiziție de servicii al Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), evenimentul se va desfășura pe parcursul a trei zile, începând cu data de 15 mai 2019, dimineața, până pe 17 mai 2019, după-amiaza, și presupune organizarea unor întâlniri în plen în datele de 16 și 17 mai 2019, precum și vizitarea unor obiective culturale. Evenimentul organizat de APIA este unul social informal, organizat bianual în cadrul președinției rotative a Consiliului Uniunii Europene, care va reuni reprezentanți ai tuturor Agențiilor de Plăți și ai Organismelor Coordonatoare din Uniunea Europeană (aproximativ 150 persoane).

Acesta este organizat de fiecare stat membru UE în perioada deținerii președinției, nivelul de reprezentare fiind de director general.

Având în vedere faptul evenimentul se bucură de o largă participare europeană, prin directorii generali si reprezentanți atât ai agențiilor de plăți similare din toate statele membre, cât și ai unor instituții europene de prestigiu (Comisia Europeană, Curtea Europeană de Conturi, etc.), evenimentul va avea loc la Sala de Marmură din cadrul Cercului Militar Național.

Pe agenda conferinței se află prezentări ale APIA, ale Curții de Conturi sau AFIR. Evenimentul va fi deschis de ministrul agriculturii, Petre Daea.

Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!