• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • TRACTOARE FURATE DIN FRANȚA: Condamnări pentru ÎNȘELĂCIUNE și UTILAJE CONFISCATE DE LA FERMIERI!

  Oana Timar -

  Judecătorii români reușesc să finalizeze dosare importante pentru infracțiuni ce au ca obiect utilaje agricole – în special tractoare, furate din străinătate. Cea mai nouă sentință s-a dat în cazul unor tractoare furate din Franța și comercializate în România: persoana care vândut utilajele știind proveniența lor a fost condamnată la închisoare și la returnarea sumelor către fermierii români de la care tractoarele au fost confiscate.

  Conform publicației Ziarul Unirea, un bărbat în vârstă de 48 de ani, fost inculpat și condamnat în dosarul ”Utilaje furate din UE”, a mai primit o pedeapsă pentru săvârșirea infracțiunii de înșelăciune în formă continuată. Acesta a fost condamnat la 9 luni de închisoare în noua cauză de către un complet al Judecătoriei Alba Iulia.

  Bărbatul eliberat condiționat din penitenciar în luna aprilie 2018 a primit 6 ani și 4 luni după gratii. Acesta a executat circa 3 ani până în prezent astfel încât, dacă această decizie rămâne definitivă, bărbatul ar urma să mai execute ceva mai mult de 3 ani de închisoare. Hotărârea a fost contestată la Curtea de Apel.

  În cursul anului 2010, bărbatul i-a vândut unui fermier un tractor marca Massey Ferguson 6465 cu prețul de 20.000 de euro, iar ulterior, în cursul acealuiași an, i-a mai vândut un tractor marca Deutz Fahr Agroton K90, cu prețul de 16.000 de euro, fără a-i aduce la cunoștință faptul că acestea provin din săvârșirea unei infracțiuni de furt, deși cunoștea acest aspect.

  Tot în cursul anului 2010, S. M. a mai vândut, prin aceeași modalitate, unui alt fermier, un tractor cu prețul de 15.000 de euro. Tractoarele au fost furate din Franța și introduse ilegal în România, cu ajutorul unor acte false de către gruparea infracțională condamnată definitiv în 2016 în dosarul ”Utilaje furate din UE”.

  ”Faptul că inculpatul știa că tractoarele sunt furate și le-a vândut profitând de starea de eroare în care au fost induse persoanele vătămate reiese din împrejurarea că prin rechizitoriul nr. 72D/P/2010 emis de DIICOT – Biroul Teritorial Hunedoara la data de 30.05.2011, inculpatul a fost trimis în judecată pentru comiterea infracțiunilor de sprijinire a unui grup infracțional organizat în scopul săvârșirii infracțiunii grave de furt calificat cu consecințe deosebit de grave și complicitate la infracțiunea de furt calificat cu consecințe deosebit de grave, constând în tăinuiri repetate”, susține în motivare magistratul de la Judecătoria Alba Iulia.

  Cei doi păgubiți, care, în final, au rămas fără tractoarele ce au fost confiscate de autorități și returnate în Franța, au solicitat ca inculpatul să le achite valoarea sumelor plătite, precum și daune morale de câte 1 milion de euro fiecare.

  În final, instanța a respins acordarea daunelor morale și l-a obligat pe bărbat să le plătească celor doi suma totală de 51.000 de euro.


  Te-ar mai putea interesa

  Subvenții APIA 2024. Ce s-a decis azi la MADR pentru condițiile la GAEC 8 și ecoschema PD-04 Fermieri sunați de APIA să își deschidă conturi noi pentru a încasa cei 100 euro/ha Apicultor disperat: Ni s-a otrăvit stupina cu 150 de familii de albine, unica noastră sursă de venit! Ministerul Agriculturii: APIA a început plata subvențiilor ANT! Primele sume care intră în conturi A ajuns primul transport cu oi donate pentru oierul căruia i-au murit animalele de la un tratament

  Ultimele știri

  Prezentatorul TV Dan Negru, intrigat de prețul urzicilor românești. Val de comentarii pro și contra Fermieri obligați de APIA să dea subvențiile înapoi, altfel vor fi executați silit Prețul rapiței a scăzut cu 30 euro/tonă de la începutul anului. Recolta 2024 – un preț mult mai bun Ultima strigare pentru sămânța de mazăre. Prețurile pe tonă au crescut la nivel mondial Franța interzice importul de legume și fructe tratate cu substanțe interzise în UE