Ştiri agricoleSubvenţii APIA 2019

APIA: VEȘTI despre PLATA SUBVENȚIILOR pentru CRESCĂTORII DE ANIMALE ÎN 2019!

Plățile pentru crescătorii de animale se vor face în Campania 2019 doar dacă se respectă noutățile legislative privind cererea unică de plată pentru campania ce a început la 1 martie. Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Gorj a informat astăzi – luni 4 martie care sunt condițiile în plus de care trebuie să țină cont crescătorii de animale!

Referitor la plata Ajutorului Național Tranzitoriu Zootehnic (ANTZ):

S-a introdus posibilitatea cedarii dreptului la primă, obţinut în anii anteriori, pentru schema ANTZ bovine de lapte, în aceeaşi exploataţie cu cod ANSVSA, în urma schimbării formei de organizare, între soţi sau in urma mostenirii exploatatie cu cod ANSVSA, cu condiţia respectării cumulative a condiţiilor de eligibilitate.

Documentele care însoţesc cererea unică de plată pentru situaţiile de mai sus s-au completat cu litera c):

– copie de pe certificatul de căsătorie şi declaraţia pe propria răspundere a soţului care cedează dreptul la primă;
– copie de pe certificatul de înregistrare/radiere şi de pe documentul notarial de cedare a dreptului la primă, cu excepţia schimbării formei de organizare din PF în PFA/II/IF, caz în care solicitantul trebuie să prezinte o declaraţie pe proprie răspundere de cedare a dreptului la primă.
– copie de pe certificatul de moştenitor, certificatul de calitate de moştenitor sau copie a anexei nr. 24 de la starea civilă a unităţilor administrativ-teritoriale, însoţite de copiile declaraţiilor de cedare a dreptului la primă din partea celorlalţi moştenitori, în cazul în care există mai mulţi moştenitori

Referitor la plata Sprijinului Cuplat Zootehnic (SCZ), conditiile cumulative s-au completat cu următoarele precizări:

-bivolițele de lapte pentru care se solicită SCZ trebuie să fie înscrise/înregistrate în registrul genealogic al rasei, secțiunea principală sau suplimentară.”
– vacile de carne și/sau vacile metise cu rase de carne pentru care se solicită SCZ trebuie să fie înscrise/înregistrate în registrul genealogic al rasei, secțiunea principală sau suplimentară, iar taurii de reproducție din rase de carne pentru care se solicită SCZ trebuie să fie înscriși în registrul genealogic al rasei, secțiunea principală;”.

De asemenea, vacile de lapte pentru care fermierii solicită SCZ, trebuie să fie înscrise/înregistrate în registrul genealogic al rasei, secțiunea principală sau suplimentară.

Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!