• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • SUBVENȚIA PE BĂLEGAR! FERMIERII PRIMESC BANI pentru A SCHIMBA FURAJAREA VACILOR!

  agrointeligenta.ro agrointeligenta.ro -

  Subvenția pe bălegar – crescătorii de animale sunt stimulați să schimbe furajarea vacilor astfel încât să se reducă nivelul de gaze produs de bovine. Sprijinul este inclus într-o strategie a guvernului britanic pentru eliminarea efectelor produse de amoniacul emanat din bălegar.

  Nouă strategie anti-poluare a guvernului britanic le cere crescătorilor de animale să reducă, până în 2020, cu 90% cantitatea de gaze care rezultă din excrementele animalelor. Printre soluțiile găsite se află shimbarea ”dietei” animalelor prin introducere de hrană mai săracă în proteine sau chiar achizițonarea de prelate pentru acoperirea depozitelor folosite pentru obţinerea de îngrăşăminte.

  Fermele de vite, găini şi porci sunt responsabile pentru 88% din emisiile de amoniac, extrem de periculoase atunci când se combină în atmosferă cu alte substanţe și rezultă vapori care pot dăuna sănătăţii umane şi pot ucide plantele.

  Fermierii din Marea Britanie a aflat cu stupoare că legea îl obligă să reducă cu 90% emisiile nocive degajate de animale. Mai precis de excrementele lor, care degajă vapori de amoniac. Substanţa, care se regăseşte şi în unele produse pentru curăţenie, poate irita pielea, nasul, ochii şi plămânii.

  “Amestecul de bălegar şi urină produce o cantitate mică de amoniu. În grajduri nu afecteze sănătatea, dar dacă înmulţim emisiile cu numărul de animale din toate fermele şi adăugăm emisiile din industrie, atunci puteam vorbi de o situaţie în care calitatea aerului are de suferit, la fel şi sănătatea omului.”, a declarat Paul Tompkins, fermier-blogger britanic.

  Gazele toxice rezultă din digerarea proteinelor, aşa că fermierul s-a gândit să schimbe “dieta” animalelor.

  “Ne-am asigurat că vitele primesc cantitatea optimă de proteine. Proteină în exces creşte nivelul de amoniac din bălegar. Şi eu am avut de câştigat, fiindcă am făcut economie”, a completat Tompkins.

  Cercetătorii britanici fac din 2002 studii legate de efectele vaporilor de amoniac asupra vegetaţiei

  Cercetătorul britanic Mark Sutto a arătat că vaporii de amoniac emiși ca parte a unui experiment efectuat recent au omorât iarba neagră. ”Aceasta începe să sufere şi în cele din urmă e înlocuită de bumbăcăriţă”, afirmă cercetătorul.

  Deocamdată, Uniunea Europeană este cea care le oferă fermierilor britanici fonduri pentru a-i ajuta să reducă poluarea. Situaţia se va schimba însă după Brexit și există temeri că Guvernul britanic nu va reuși să mențină ajutoarele financiare la același nivel. “Mulţi fermieri vor fi nevoiţi să înceapă să ia în considerare tehnologia care acoperă depozite folosite pentru obţinerea de îngrăşăminte şi împiedică vaporii emişi de excremente să ajungă în atmosferă. Aceasta a fost cumpărată din fonduri europene. Sperăm că guvernul îşi va asuma un angajament similar şi va susţine industria pentru astfel de investiţii”, spune James Copeland, consilier Uniunea Naţională a Fermierilor.

  O astfel de prelată costă aproximativ 50.000 de lire şi nimeni nu ştie încă dacă fondurile care urmează să fie aprobate de guvernul britanic vor ajunge pentru asemenea investiţii.

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Anunțul de astăzi al APIA despre subvențiile în avans ale fermierilor! Tractor furat dintr-o fermă după ce paznicul a fost bătut și legat! ANM: Prognoza meteo actualizată pentru luna iunie

  Ultimele știri

  CALCULATOR subvenții pentru credite! Simulator pentru fermierii care vor să obțină PLATA APIA ÎN AVANS! Dan Petrescu: ”Sunt două lucruri foarte importante pe care le-am reușit: lâna și berbecii de origine” Procese verbale încheiate pentru 1,3 milioane de hectare afectate de secetă

  Căutare în articole