• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Hibrizii românești de porumb, cerere de trei ori mai mare. Iulian Filipoiu, Semințe Fundulea: ”Fermierii s-au convins că pot obține producții de peste 10 tone/ha”

  Ramona Dascălu -

  Hibrizii de porumb și de floarea-soarelui de la Semințe Fundulea se vând ca pâinea caldă! Iulian Filipoiu, director general al companiei a declarat pentru Agrointeligența – AGROINTEL.RO că vânzările din această primăvară sunt de trei ori mai mari ca cele înregistrate în aceeași perioadă a anilor trecuți.

  Cererea mare de hibrizi românești vine pe fondul introducerii în portofoliul comaniei a unor semințe de genetică nouă, hibrizi care au dovedit inclusiv anul trecut că se ridică la nivel de producție cu genetica multinaționalelor.

  „Anul acesta am avut vânzări record față de ultimii ani. Ca volum, în această primăvară, am vândut de trei ori mai mult. Acest lucru l-am obținut în principal prin producțiile foarte bune de anul trecut, prin promovare, dar și prin prisma faptului că la Semințe Fundulea se practică cel mai bun preț din România. Din aceste considerente, putem spune că fermierii români au revenit către hibrizii românești”, a spus Iulian Filipoiu pentru Agrointeligența – AGROINTEL.RO.

  Iulian Filipoiu susține că toți hibrizii de la Semințe Fundulea pot fi descriși prin intermediul a trei caracteristici care îi definesc în totalitate: adaptabilitate crescută, preț bun și productivitate ridicată.

  Hibrizi de porumb românesc: EVO 3517 și EVO 3617, noutățile anului

  În ceea ce privește hibrizii de porumb, anul acesta, Semințe Fundulea a introdus în portofoliul său noii hibrizi din grupele EVO. Este vorba despre EVO 3517 și EVO 3617.

  Hibridul de porumb românesc EVO 3517 de la Semințe Fundulea: Acesta este un hibrid simplu, semitimpuriu, din grupa FAO 350. Porumbul EVO 3517 se recomandă a se cultiva intensiv 62.000-68000 boabe/ha, se recoltează mecanizat. Hibridul este înscris în catalogul ISTIS.

  Hibridul de porumb românesc EVO 3617 de la Semințe Fundulea: Este un hibrid simplu, semitimpuriu, din grupa FAO 360-370. Porumb dedicat culturii intensive, se recomandă a se cultiva într-o densitate de 62.000-68000 boabe la hectar. Se recoltează mecanizat și, de asemenea, este înscris în catalogul ISTIS ca hibrid autohton.

  „Acești hibrizi au doi ani de zile, sunt foarte noi. Au fost umăr la umăr testați cu cei de la marile companii și au realizat producții spectaculoase în 2018. Îi recomandăm fermierilor din trei motive foarte importante și anume: sunt cei mai adaptați, fiind făcuți în România, testați în România, și adaptați în toate arealele din țară întrucât au fost testați în 40 de locații în țară, au un preț foarte bun și nu în ultimul rând, sunt foarte productivi. Au înregistrat producții excepționale în toate arealele din țară, înregistrând producții între 11.000-13.500 kg/ha !”, ne-a declarat Iulian Filipoiu.

  Hibrizii românești de floarea-soarelui, aproape epuizați

  Nu doar la porumb, numeroși fermierii au decis să se întoarcă la genetica românească și în ceea ce privește cultura de floarea-soarelui. Iulian Filipoiu a declarat că anul acesta Semințe Fundulea are în portofoliu trei hibrizi românești de floarea-soarelui, dintre care, în acest moment, disponibil pe stoc mai este doar Rustica 172 SU. Pentru ceilalți doi hibrizi, stocul de semințe este deja epuizat.

  „Rustica 172 SU este un hibrid de floarea-soarelui pe care îl recomand fermierilor deoarece este adaptat condițiilor din România, fiind testat în toată țara, are un preț avantajos și este foarte productiv. Rustica 172 SU este un hibrid rezistent la erbicide pe bază de tribenuron-metil, are rezultate excepționale în sudul și sud-estul țării, producțiile obținute fiind de 3.100-4.200 kg/ha în 2018”, a spus directorul general de la Semințe Fundulea.

  Soiul de soia ”made in” Romania – producție de peste 5 tone/ha

  Directorul general de la Semințe Fundulea ne-a declarat, cu mândrie, că la soia, un soi românesc reușește să se impună. Este vorba despre soiul de soia 1020 SU.

  „Suntem singurii din țară care avem în portofoliu soiul de soia 1020 SU, un soi pe genetică americană produsă și testată în România. Anul trecut, această soia a mers foarte bine, mai ales pe vestul țării. În general, este cumpărată de toți cei care irigă întrucât răspunde foarte bine în condiții de irigat. Este rezistentă la erbicide pe baza de tribenuron-metil dar și erbicidele convenționale pentru cultura de soia. În anul 2018, la irigat, a înregistrat producții între 3.500 și 5.100 kg/ha. Pot spune liniștit că este numărul 1 în țară”, a mai spus Iulian Filipoiu.

  Porumbul Olt rămâne preferatul fermierilor conservatori

  Semințe Fundulea are în portofoliu și hibrizii preferați ai fermierilor conservatori: porumbul Olt, CERA370, Cera450 și lucerna Roxana.

  „Mulți fermieri s-au învățat cu acești hibrizi românești pe care îi consideră adaptați pentru condițiile din ferma lor și atunci nu vor să schimbe. Mulți fermieri sunt conservatori, dacă s-au învățat cu un hibrid merg cu el ani la rând. Hibridul Olt are 26 de ani și continuă să fie considerat de fermieri ca fiind cel mai bun din România, un hibrid de bază”, a declarat Iulian Filipoiu.

  Cum se comandă hibrizii de la Semințe Fundulea

  Fermierii care sunt interesați de hibrizii din portofoliul Semințe Fundulea pot face comandă online (site-ul www.semintefundulea1962.ro) sau la telefon 0724.609.105.

  ”Noi lucrăm foarte mult pe comenzi online, care sunt trimise fermierilor fie prin curier, fie cu camioanele noastre în zona de sud-est a României, tot ce înseamnă Constanța, Tulcea, Brăila, deci tot ce este până la Craiova transportăm noi. Vindem la sac de 50.000 și de 60.000 de boabe”, ne-a declarat Iulian Filipoiu, directorul general de la Semințe Fundulea.

  În paralel cu campania de vânzări pentru acest început de an, furnizorul de semințe românești ne-a declarat că deja se lucrează la introducerea în portofoliu a doi hibrizi noi pentru anul viitor.

  Pentru mai multe detalii și pentru a comanda semințe de hibrizi românești la porumb, floarea-soarelui sau soia, puteți intra în legătură cu echipa Semințe Fundulea la telefon 0724.609.105, iar ofertele speciale și pachetele cu semințe și erbicide sunt disponibile pe www.seminefundulea1962.ro.


  Te-ar mai putea interesa

  Familia de fermieri care în iunie 2021 încă recoltează porumbul de anul trecut Top 10 cei mai mari cultivatori de porumb din România Fertilizarea fracționată a porumbului – rezultatele studiilor Institutului Arvalis

  Ultimele știri

  Sprijin pentru fermierii din România afectați de creșterea prețurilor! Anunţ APIA pentru fermierii care aşteaptă banii pe subvenţii! Concluziile unui fermier din Ialomița. Ce produse a folosit ca să aibă producția dorită de pepeni