• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • SUBVENȚIA LA USTUROI: S-a schimbat PRODUCȚIA MINIMĂ pentru PLATA DE 1.000 EURO/HA

    agrointeligenta.ro -

    S-au schimbat regulile pentru ajutorul de stat pregătit pentru cultivatorii de usturoi. Recent, Guvernul a aprobat sumele ce vor fi alocate pentru susținerea acestui produs considerat deficitar iar legumicultorii care au consultat decizia Executivului au avut parte de o surpriză uriașă: cantitatea minimă care trebuie obținută pe hectar și valorificată a fost modificată de la 5.000 de kilograme la 3.000 de kilograme.

    Conform proiectului de lege propus de Ministerul Agriculturii în luna ianuarie fermierii erau obligați să valorifice o cantitate de usturoi de minim 5.000 kg/ha, dovedită cu documente justificative. Între timp au avut loc discuții cu între specialiștii din Ministerul Agriculturii și cultivatori iar suprafața finală este de 3.000 kg/ha.

    Bugetul pentru anul 2019 este de 2.000.000 euro (9.300.000 lei) și se aprobă anual. Cererile se depun la Direcțiile pentru Agricultură Județene, până la data de 15 mai, inclusiv, de către următorii beneficiari:

    -producători agricoli persoane fizice care dețin atestat de producător;
    -producători agricoli persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale şi întreprinderi familiale, constituite potrivit OUG nr. 44/2008;
    -producători agricoli persoane juridice.

    Pentru a fi eligibili, beneficiarii trebuie să îndeplinească următoarele criterii cumulativ:
    a) să dețină o suprafață cultivată cu usturoi de minim 3.000 mp;
    b) să obțină o producție de minim 3 kg usturoi/10 mp;
    c) să fie înregistrați în evidențele Registrului agricol deschis la primăriile în a căror rază administrativ-teritorială se află suprafețele cultivate cu usturoi în anul de cerere.
    d) să facă dovada producției realizate potrivit prevederilor lit. a) și b) prin documente justificative.

    Valorificarea producției se face în perioada1 iulie – 29 noiembrie, inclusiv a anului de cerere. Documentele justificative (bonul fiscal/factura/fila/filele din carnetul de comercializare) care atestă comercializarea producției de usturoi valorificate în anul 2019, se depun la Direcțiile Agricole Județene până la data de 29 noiembrie, inclusiv.


    Te-ar mai putea interesa

    Alertă meteo de vreme severă! Ploi și căderi de grindină până vineri dimineață Plăți subvenții APIA în Săptămâna Mare. Sumele virate în conturile fermierilor Mesajul unui fermier pentru funcționarii APIA care au lăsat oamenii cu conturile goale de sărbători

    Ultimele știri

    Prețul ouălor de Paști la poarta fermelor. Ilie Van, UCPR: ”Acum apare pe piaţă şi oferta de la curtea ţărănească” Ploi și vijelii de sărbători. Vremea în noaptea de Înviere și în prima zi de Paște Lege în Parlament: Pensii dublate pentru lucrătorii din agricultură